Illanvietto ”Lokakuu on puurokuu” -teeman mukaisesti

Suurpellon Martat kokoontui 29.10.2020 Marttojen lokakuun teeman mukaisesti puuroiltaan Opinmäen opetuskeittiöön. Yhdistyksen puheenjohtaja Eija Määttä kertoi kokouksen aluksi Marttojen kehitysyhteistyöstä, joka täyttää kuluvana vuonna 40 vuotta. Jo perinteeksi muodostuneen tavan mukaisesti marttayhdistykset eri puolilla Suomea ovat kokoontuneet lokakuussa yhteen, keittäneet erilaisia puuroja, kertoneet kehitysyhteistyöstä ja keränneet varoja tytöille ja naisille Afrikan maissa. Tällä hetkellä kampanjan kohdemaita ovat Kamerun, Etiopia ja Malawi.

Puuroilta omien marttojen kesken

Koronapandemian kiihtymisen vuoksi järjestimme kuluvan vuoden puuroillan vain omien marttojen kesken. Paikalla oli kymmenkunta marttaa, jotka kaipasivat jo toistensa näkemistä. Riitta oli valmistanut herkullisen ohrauunipuuron, jota  nautimme hedelmäkiisselien, maidon, sokerin ja kanelin kera. Lisäksi saimme maistella Riitan leipomia herkullisia juurileipiä: Mailas-ruisleipäsiä ja ohraleipää. Makunautinnon kruunasivat kurpitsajuustokakku ja kahvi.

Löydät puuroreseptejä Suurpellon Marttojen kotisivulta kohdasta  ”Reseptit/Puurot”  sekä Marttojen (martat.fi) sivulta hakusanalla puuro.

Lisätietoa Marttojen kehitysyhteistyöstä

Jos olet kiinnostunut Marttojen kehitysyhteistyöstä, saat lisätietoa aiheesta 4.11. klo 13-15 Martat Afrikassa – 40 vuotta tyttöjen ja naisten puolesta -juhlawebinaarissa, jossa kerrotaan naisista, tytöistä, ravitsemusneuvonnasta, yrittäjyydestä ja seksuaalioikeuksista. Tilaisuuden osanottajille lähetetään äskettäin valmistunut Marttojen ruokakurssiaineisto  ”Annos Afrikkaa”.  Ilmoittaudu tämän linkin kautta:

https://my.surveypal.com/ILMOITTAUTUMINEN-Martat-Afrikassa—40-vuotisjuhlawebinaari