Lokakuu on Puurokuu

Marttayhdistykset eri puolella Suomea viettävät jälleen lokakuussa Puurokuuta. Tapa sai alkunsa 1990-luvulla, kun martat keittivät ja myivät erilaisia puuroja kerätäkseen rahaa Bosnian naisille. Tätä perinnettä on jatkettu useilla paikkakunnilla tämänkin jälkeen aina lokakuussa. Tällä hetkellä tavoitteena on kerätä varoja kehitysyhteistyölle Kamerunissa, Etiopiassa ja Malawissa.

Puuroilta Opinmäessä

Suurpellon Martat osallistui hankkeeseen kutsumalla tiistaina 8.10.2019 suurpeltolaisia Opinmäen opetuskeittiöön maistelemaan  erilaisia puuroja. Tarjolla oli moniviljapuuroa, uuniohrapuuroa, tuorepuuroa ja puolukka-omena-vispipuuroa. Ruokailijat saivat valita puurojen höysteeksi erilaisia terveellisiä lisukkeita, kuten marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. Puurot näyttivät maistuvan vieraillemme, joista useat edustivat alueemme ulkomaisia kansallisuuksia.

Reseptit löytyvät kotisivultamme

Jos et ehtinyt paikalle, löydät Puuroillassa tarjottujen puurojen reseptit täältä kotisivultamme kohdasta  ”Reseptit/Puurot”. Löydät runsaasti herkullisia ohjeita myös Marttojen (martat.fi) sivulta hakusanalla puuro.