Suurpellon martat osallistui Marttailuviikolla (11.-16.9.2018) viiden muun espoolaisen marttayhdistyksen kanssa Uusia alkuja -kierrätystapahtumaan, joka järjestettiin 12.9.2018 klo 10-16 Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen Kandidaattikeskuksen pääaulassa. Tempauksen teemana oli ”Arkiruoka on järkiruokaa”, jossa kestävää arkea lähestytään keittiön ja kestävien valintojen kautta. Tapahtuma oli suunnattu erityisesti opiskelijoille ja äskettäin omaan kotiin muuttaneille, jotka tulivatkin sankoin joukoin saamaan vinkkejä arkeensa.

Tilaisuudessa kerrottiin opiskelijoille marttatoiminnasta ja päivän teemaan liittyen kestävään kehitykseen myötävaikuttavista tekijöistä, kuten jätteiden lajittelusta. Martat olivat keränneet valtavan määrän kodeissaan tarpeettomaksi jääneitä astioita sekä ruokailu- ja ruoanlaittovälineitä, jotka jaettiin opiskelijoille ilmaiseksi. Suurpellon Martat valmisti opiskelijoiden maisteltavaksi mm. nopeasti valmistuvia ja terveellisiä välipaloja, kuten vihanneksia, punajuurihummusta, seesamikeksejä, energiapatukoita sekä omenia ja luumuja. Opiskelijat saivat mukaansa myös reseptivihkosia.

Tilaisuuden järjestelyissä olivat Suurpellon Marttojen ohella mukana Matinkylän Martat, Tuomarilan Martat, Laajalahden Martat, Uuden Tuulen Martat sekä Kädentaitomartat. Asiantuntijoina paikalla oli myös Sitran ja HSY:n edustajia.

Kiitos kaikille mukana olleille, järjestäjille ja vierailijoille, mukavahenkisestä kestävään kehitykseen tähtäävästä päivästä!

 

Jaa sivu