Suurpellon Martat juhli 26.3.2019 5-vuotissynttäreitään Opinmäen opetuskeittiössä. Vieraiksi juhlaan oli kutsuttu Henttaan Martat.

Kolmen ruokalajin lllallinen

Valmistimme juhlan kunniaksi  kolmen ruokalajin illallisen. Alkuruoaksi keitimme parsaa, joka tarjoiltiin uppokananmunien ja itse tehdyn hollandaisekastikkeen kanssa. Pääruoksi valmistimme nokilohta, bataattiranskalaisia sekä majoneesia. Vihreä salaatti koostui kurkusta, raastetusta inkivääristä ja riisiviinietikasta sekä ruohosipulista ja rucolasta. Jälkiruoaksi nautimme kahvin kera sitruunapiirakkaa. Paikalla oli 21 Suurpellon ja Henttaan marttaa. Yhteisvoimin ruoan valmistus sujui jouhevasti ja ehdimme nauttia kaikessa rauhassa aikaansaannoksistamme ja toistemme seurasta. Ruoka oli herkullista ja sitä oli riittävästi, kuten sanonta kuuluu. Kiitos ruokamartta Riitalle menun laatimisesta ja raaka-aineiden hankinnasta.

Reseptejä Yllätysmuna-julkaisusta

Reseptivalinnoissa Riitta oli hyödyntänyt mm. Marttaliiton juhlavuoden Yllätysmuna-julkaisua. Marttalehden toimituspäällikkö Helena Kokkonen kertoo lehtisen johdannossa, että kananmuna on  osa marttajärjestön historiaa. Toiminnan alkuvuosina 1900-luvun alkupuolella martat opastivat emäntiä kasvattamaan kanoja. Munien myynnistä naiset saivat tuloja, mikä vahvisti heidän itsenäisyyttään ja tasa-arvoa perheissä. Tuo mainio raaka-aine sopii hyvin juhlavuoden ruokien ja leivonnaisten, niin makeiden kuin suolaistenkin, valmistukseen.

Kiitos kaikille osallistujille mukavasta yhteisestä ruokahetkestä!

Jaa sivu