Takamaan Martat ry

Yhdistyksen sähköposti takamaan.martat@gmail.com Puheenjohtaja Jenni Paavola 040 5120 940 jenni.paavola@hotmail.com

Tietoa toiminnasta

Takamaan Martat ry on perustettu 1946 silloisen Elimäen Takamaalla, Korian kupeessa. Martoilla on ollut vahva rooli kylän yhteisessä toiminnassa. Toiminta, niinkuin toimintaympäristökin on vuosikymmenten saatossa muuttunut, mutta toiminnan perusta on pysynyt samana. Martat toimivat tiiviissä yhteistyössä nuorisoseura Takamaan Vasaman kanssa Takamaan seuratalolla, joka kokoaa yhteen myös Elimäen Metsäsusien partolaiset ja metsästysseura PEMYn toimijat kyläläisille järjestettäviin tapahtumiin ja toimintaan. Varsinkin,  kun kyläkoulu Takamaan ala-aste lakkautettiin 2000-luvun alkupuolella.

Takamaan Marttoihin kuuluu noin 40 eri ikäistä naista, vauvasta mummoihin! Toimintaa järjestetään noin kerran kuukaudessa, sen mukaan mitä jäsenet haluavat. Marttailtoja pidetään yleensä jäsenten kotona, kursseja ja isompia tapahtumia Takamaan seuratalolla tai Kouvolassa Marttakulmassa. Kahviraha Marttailloissa on yleensä 2 € ja sisältää arvan.

Toimintavuoteen kuuluu usein kevät- tai joululounas, joka on yhdistyksen jäsenille hieman edullisempi. Mukaan ovat tervetulleita omakustanteisesti myös perheenjäsenet ja ystävät. Vuosittain teemme retken johonkin yhdessä valittuun kohteeseen; usein retkillä vieraillaan puutarhaan, käsitöihin ja/tai kulttuuriin liittyvissä kohteissa, mielellään myös kirkossa ja syödään hyvin.

Yhdistyksen talous on vuosia ollut vakaalla pohjalla astiavuokrauksesta ja aiemmasta pitopalvelutoiminnasta saatujen tulojen ansiosta. Astiavarasto sijaitsee Takamaan seuratalolla, mutta astioita ja muita tarvikkeita vuokrataan yhä useammin myös syntymäpäiville, rippijuhliin ym. joita asiakkaat järjestävät kotonaan.

Toimintaan voi tulla mukaan tutustumaan ja päättää myöhemmin, haluaako liittyä jäseneksi. Vinkit ja kysymykset puheenjohtaja Jenni Paavola takamaan.martat@gmail.com.

Yhteystiedot

Astiavuokraus

Takamaan Marttojen astiavarsto sijaitsee Takamaan seuratalolla. Astioiden vuokrausta hoitaa Maija Ruuhola p. 040 5013 522. Astiastostamme löytyy valkoisia kahvi- ja ruoka-astiastoja 100-300 hlö:lle. Pöytäliinoja vuokraa Takamaan Vasama ry

Astiavuokraus