Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.
Päivämäärä
14.06.
Aika
17:00 - 19:00
Tapahtuman tyyppi
Retki tai matka, Tapahtuma
Tapahtuman aihe
Juhlat ja sesonki, Järjestötoiminta ja marttailu, kesä, Kulttuuri, urheilu
Toteutustapa
Kasvokkain
Kohderyhmä
Avoin kaikille, Martat
Paikka
Helsinki, 00560 Suomi

Kantin Martat: Kävelyretki Lammassaareen ja Kuusiluotoon

Lampaita Kuusiluodossa. Kuvaaja Kati Surakka.

Lähde kävelyretkelle tiistaina 14.6.2022 Helsingin Vanhastakaupungista Lammassaareen ja Kuusiluotoon. Luvassa rentoa yhdessäoloa ja mukavaa jutustelua. Sään salliessa nautimme omista eväistä Kuusiluodossa.

Kuusiluoto on saari keskellä Vanhankaupunginselkää. Saari on yleistä virkistysaluetta ja sinne johtaa vähän yli kilometrin pituinen pitkospuureitti läpi Vanhankaupunginlahden suojelualueen laajan ruovikon. Kuusiluoto on kaikkina vuodenaikoina kiehtova ja syrjäinen paikka keskellä kaupunkia. Saaressa aistii vanhan huvila-ajan, kesäsiirtoloiden ja ammattikalastajien henkeä.  Kuusiluodon eteläpuolella siintää avara Vanhankaupunginselkä ja kaupungin profiili. Pohjoisessa ja idässä aukeaa lintuparatiisiksi kutsuttu Helsingin tärkein ja laajin luonnonsuojelualue. Kuusiluodossa on lampaita kesäkuun alusta lokakuulle. Niille ei pidä syöttää eväitä, etteivät ne opi röyhkeän tuttavallisiksi tai saa liikaruoasta ähkyä. Luodon lounaiskärjen laiturilta voi onkia ja uida omalla vastuulla.

Muista pukeutua sään mukaisesti ja ota mukaasi evästä. Matkan varrella on myös lintutorneja, joten myös kiikarit kannattaa pakata mukaan matkaan.

Tapaamme klo 17 Matinkaaren sillan Viikinrannan puoleisessa päässä (katso paikka Google Mapsista). Retki kestää arviolta pari tuntia. Kävelyä Vanhastakaupungista Kuusiluotoon ja takaisin tulee noin 4 kilometriä. Reitti Kuusiluotoon asti ei ole täysin esteetön.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään sunnuntaina 12.6.2022. Aloitat ilmoittautumisen painamalla alempana olevaa sinistä ”Lisää osallistuja” -painiketta.

Katso muut Kantin Marttojen tapahtumat täältä.