Tervetuloa TAPAHTUMIIMME!

Ja hyvää loppusyksyä ja joulun tuloa kaikille martoillemme!
Oheisesta linkistä saat tietoa siitä miten Marttaliitto kehoittaa varautumaan coronauhkaan ja miten se kannattaa huomioida toiminnassamme
https://www.martat.fi/martat/yhdistyskanava/suositus-marttayhdistyksen-syksyn-2020-toimintaan/

Pyrimme noudattamaan annettuja ohjeita ja  jos tilanne pahenee, siirrymme etätapaamisiin.

******************************************************************************************************************************************

Tervalammen Marttojen historiikki on myynnissä digitaalisena  hintaan 15 €. Historiikkia on myös kirjana vielä muutama kappale hintaan 27 €. Historiikikeja saa Leila Pohjolalta  0407733026 / leila@nordem.fi

TERVALAMMEN MARTTOJEN JOULUKALENTERI WHATSAPPISSA

Vapaaehtoiset  jäsenemme laittavat joulukalenterisivun kukin vuorollaan, Leila koordinoi 040 7733026.

Pikkujoulun JOULUPOLKU  15.12. peruttu coronatilanteen vuoksi.

EKOLOGINEN SIIVOUS – VIDEO

Sunni Krugin lokakuussa toteuttama video  löytyy kaikkien sähköposteista ! Eläköön etikka, ruokasooda, sitruunahappo ym. Kiitokset Sunnille, näillä eväillä meidänkin kylällä ilmastonmuutosta vastaan !

MARRASKUUN MARTTAILTA: MITEN SIIVOUS SUJUU EKOLOGISESTI -?

10.11. tiistaina klo 18.30  Marttailta etänä jitsi-meet sovelluksella. Saamme linkkinä Sunni Krugilta tietovideon ekologisesta siivoukseksta  ja illan päätteeksi saamme sen myös sähköposteihin. Pohdimme yhdessä tulevia tapahtuma-aiheita, mieti ennakkoon mistä pitäisit.  Tervetuloa  mukaan !

TEHDÄÄN ILMASTORUOKAA !

13.10. tiistaina pidämme etäyhteydellä ilmastoruokakurssin Mimosa Virkkusen opastuksella. Reseptit löytyvät Nyt tehdään hyvää – kirjasesta. Tehdään Härkiswokkia, omena-fenkolisalaattia, ja puolukka-porkkanakääretorttua. Hyvää ruokahalua kaikille ja tapaamisiin ! Ilmoittautumiset Leilalle 040 7733026.

MARTTOJEN ENERGIAVIIKON TAPAHTUMA

6.10. tiistaina klo 18.15 – alkaen,Sampolassa Marttojen energiaviikon tapahtumanana tutustuminen Vantaan Jätevoimalan toimintaan.Pääsemme virtuaalivierailulle  voimalaan ja tilaisuus  on avoin kyläläisille. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin. Kahvitarjoilu.

KULTTUURIRETKI VAN GOGHIA KATSOMAAN

24.9. torstaina lähdemme kulttuurimarttamme Jaanan kanssa katsomaan Vincent van Goghin näyttelyä Didrichsenin taidemuseoon Kuusisaareen. Lähtö Tervalammelta 13.30.  Jaanan  kyytiin mahtuu neljä, menemme kimppakyydeillä. Ilmoittaudu Jaanalle puh.  0500 474968 tai Tervalammen Marttojen whatsappiin.

OMENOITA JA MEHUJA

14.9. Klo 13 maanantaina menemme Mimosan puutarhaan, osoite Kuikuntie 22, poimimaan omenia, joista puristutamme mehua. Mehu myydään yhdistyksen hyväksi. Ilmoita Leilalle, jos lähdet poimimaan omenia. Mennään kimppakyydeillä. Ilmoita myös Leilalle, jos haluat ostaa mehua. Hinta on 10€/ 3l.         

…JA PÄHKINÄPOLUN RETKI

Ja keskiviikkona 16.9. Teemme kävelyretken Pähkinäpolulle Veikkolaan. Lähtö Tervalammelta klo 17. Osoite on Eerikinkartanontie 150, Veikkola. Menemme kimppakyydeillä. Ilmoita Leilalle, haluatko kyydin vai voitko tarjota autostasi paikan. Omat eväät mukaan.

Lisätietoa sähköpostiviestissä.

MARTTAILTA MONELLA TEEMALLA

Ti 8.9.klo 18.30 on Marttailta Sampolan salissa teemalla puuro ja käsityöt. Aila tekee puuron ja kertoo Marttojen kansainvälisen toiminnan juhlavuodesta. Illan tuotto lahjoitetaan tähän toimintaan. Tuo kahvikuppi tullessasi.
Aili ja Eila opastavat ryijyn sekä pussukan teossa. Annelta saamme kankaisen pussukan ohjeen, hän ei itse pääse paikalle. Tuo valmis ryijy paikalle, voimme ideoida kokoamista.
Sijoitamme pöydät salissa turvaetäisyyksille. Käsidesiä on saatavana.
Katso muuta syksyn ohjelmaa sähköpostistasi.

TERVALAMMEN VIIKONLOPPU LA-SU 29.-30.8.

Kirpputori, Kyläkahvio, Elokisat ja Kyläkokous

SIIVOUSPÄIVÄN KIRPPUTORI ja MARTTOJEN KYLÄKAHVIO  lauantaina 29.8.
klo 11-14 Tervalammen koulun pihassa osoitteessa Tervalammentie 408.
Kierrätä hyväkuntoinen tavara myymällä se kirpputorilla.
Jokainen myyjä tuo itse myyntipöydän ja muut tarvikkeet. Voit myös myydä tavarat autosi takaluukusta.
Tule Tervalammen Marttojen kyläkahvioon tapaamaan kyläläisiä ja vaihtamaan kuulumisia. Käytämme maskeja. Pidäthän huolta turvaväleistä.
Käsidesiä on saatavana.
TEHON PERINTEISET ELOKISAT pidetään Tervalammen koulun kentällä
sunnuntaina 30.8. klo 10.30-14.30. Ilmoittautuminen alkaa klo 10.30.
Lajit ovat juoksu, pituushyppy, kenttäjuoksu, saappaanheitto ja
tikanheitto.
Paikalla on Vanhempainyhdistyksen tuttu kisakahvio. Tervalammen Martat
paistavat muurinpohjalettuja.

KYLÄKOKOUS pidetään Tervalammen koululla heti Elokisojen jälkeen klo 15.

Tervetuloa!

Järjestäjinä Tervalammen Martat, Tervalammen Teho ja Tervalammen
Kyläyhdistys

https://siivouspaiva.com/sales-locations
Martta: tule mukaan talkoisiin ja kilpailemaan yhdessä Elokisoihin!

Leila
puh. 0407733026
leila@nordem.fi

MARTAT JUHLIVAT

18.8.2020 Aili Nissinen kutsuu meidät kotiinsa marttailtaan tiistaina klo 18.00, huom aika.  Aili täytti äskettäin 80 vuotta, juhlistamme sitä ja marttailua Ailin pihalla, ota sään mukaiset vaatteet. Osoite on Sampolantie 15.

Tiistai 11.8. klo 18.30 RANTAKALAILTA SAARILAMMELLA
Tiistaina 11.8. klo 18.30 pidämme rantakalaillan Paula Huhtilaisen opastamana. Paikka on Saarilammen tulipaikka Nuuksiossa. Sinne on opastus Kurjolammen parkkipaikalta (Klassarinkallion reittiä pitkin). Vieressä on myös tie, jonka kautta sinne pääsee lähelle. Tavarat kuljetamme autolla vähän lähemmäksi. Maistelemme rantakalaa ja jälkiruoaksi juomme kahvit/teet. Mennään kimppakyydeillä, joten ilmoittaudu Leilalle, puh. 0407733026. Kerro myös, haluatko kyydin tai voitko tarjota paikan autossasi.

RETKI ANNALAN PUUTARHAAN

Tiistai 28.7. klo 12 (huomaa aika) käynnistelemme vähitellen marttatoimintaa ja lähdemme Martanpäiväretkelle Helsinkiin Vanhankaupungin alueelle Annalan puutarhaan ja puistoon  . Osoite on Hämeentie 154. Tilaisuuden ohjaa Riitta. Ilmoittaudu Leilalle puh. 040 7733026 viimeistään 26.7. Menemme kimppakyydeillä, joten ilmoita myös, haluatko kyydin tai voitko ottaa autoosi mukaan muita.

Ensimmäinen corona-ajan höllennys- tapaamisemme eli Juhannusetkot vietimme Aila Lindroosin  kotona juhannusviikon tiistai-iltana. Oli ihana tavata toisia martta-kavereita pitkästä aikaa. Saimme paitsi iloita toistemme tapaamisesta, myös Ailan tarjoamista kaffeista  ja raikkaista juomista,  herkullisesta nyyttärikestityksestä, jalkahoidoista sekä tuote-esittelystä Annen tapaan sekä Ailan puutarhan katselmuksesta.

 

TOUKOKUUN ETÄ -PUUTARHAILTA   

Riitta ja Kirsti vetävät virtuaalisen puutarhaillan tiistaina 26.5. klo 18.30. Sään salliessa voimme nauttia kahvit puutarhassamme ja esitellä jonkin kiinnostavan kohdan sieltä. Sähköpostista löytyvät käytännön ohjeet. Ilmoittaudu Leilalle puh. 0407733026

HUHTIKUUN LEIVONTAKURSSI
Koronatilanteen vuoksi pidämme tiistaiksi 7.4.
suunnitellun LEIVONTAKURSSIN VIRTUAALISENA.
Ohjeet siihen liittymiseen sekä
leivontareseptit on lähetetty jäsenille sähköpostilla. Aloitamme illan
klo 18.30 ja sitten pidämme virtuaalikahvituokion vielä klo 20.
Ilmoittadu 6.4. mennessä.
Lisätietoja saat Leilalta, puh. 0407733026

 

TIISTAIN 17.3.LEIPOMOVIERAILU PERUTTU 
Seuraavanlainen vierailu pyritään järjestämään myöhemmin sovittavana ajankohtana.

’Tutustumme Natusen leipomoon (entinen Aholeipä), Aholantie 48B. Henri Vesikko esittelee leipomon ja kertoo yöllä tapahtuvasta leivonnasta.’

[et_social_share_media]

Hyväntuulista väkeä hdistyksemme 90 -vuotisjuhlissa 3.3.2020 Hiekkahentusessa
TERVALAMMEN MARTTOJEN 90-VUOTISMARTTAILTA TI 3.3.2020 KLO 18.30

Vietämme Tervalammen Marttojen 90-vuotismarttaillan  HIEKKAHENTUSESSA os. Kehätie 1430, Ojakkala,         herkullisen ruuan, maukkaiden juomien ja seurustelun merkeissä. Ravintola sijaitsee toisessa kerroksessa eikä sinne ole hissiä. Henkilökunta on luvannut avustaa portaita ylös tarvittessa.    Ilmoittaudu 90-vuotismarttailtaan Leilalle viimeistään tiistaina 25.2. Aiemmat ilmoittautumiset ovat edelleen voimassa.    Tervetuloa!

Leila Pohjola
puh. 0407733026
sähköposti: leila@nordem.fi

TERVALAMMEN MARTTOJEN VUOSIKOKOUS 24.2.2020

Tervalammen Marttojen vuosikokous pidetään Sampolassa maanantaina 24.2. klo 18.30. Sääntömääräisten vuosikokousasioiden lisäksi esitämme hyväksyttäväksi marttayhdistyksen uudet säännöt. Kahvitarjoilu.

MAAILMAN SUURIN MARTTAILTA 13.2. NUMMELAN SEURAKUNTAKESKUKSESSA

Vihdissä on maailman suurimman marttaillan merkeissä marttayhdistysten yhteinen ilta torstaina 13.2. klo 18-20 Nummelan seurakuntakeskuksessa. Voit ottaa mukaan potentiaalisen uuden jäsenen. Tervalammen Martat ilmoittautuvat Leilalle viimeistään 6.2. (puh. 0407733026 tai sähköposti leila@nordem.fi).  Ilmoita myös mukaan tuleva ystäväsi. Tervetuloa!

TERVALAMMEN MARTAT VUOKRAAVAT KAHVIASTIASTOA JA KUOHUVIINILASEJA  TILAISUUKSIIN. MYÖS MEHU-MAIJA ON VARATTAVISSA.

Vuokraamme juhla- ym. tilaisuuksiin kahviastiastoa sekä kuohuviinilaseja. Tiedustelut astiaston hoitajalta Marita Niiraselta, puhelin 045-6391175.

Mehu-Maijan voivat yhdistyksen jäsenet varata ilman maksua, muille vuokrauksesta peritään pieni maksu.

TAMMIKUUN MARTTAILTA TIISTAINA 7.1.2020 klo 18.30

Tammikuun marttailta pidetään tiistaina 7.1. klo 18.30 Eve Lindrothin kotona osoitteessa Vanha Myllytie 23. Joulun jälkitunnelmissa keräämme yhdessä ideoita yhdistyksemme vuoden 2020 toimintaan.

Tervalammen Martat suklaakonvehtikurssilla Lopella Mikkolan suoramyyntitilalla. Maukasta joulunaposteltavaa omin käsin tehtynä. Kuva Marita Niiranen
Konvehtien teko oli tarkkaa työtä. Opettaja Antti Mikkola seuraa. Kuva Marita Niiranen
SUKLAAKONVEHTIKURSSI LOPELLA TIISTAINA 10.12. KLO 18

Tiistaina 10.12. klo 18 meillä on suklaakonvehtikurssi Mikkolan suoramyyntitilalla Lopen Läyliäisissä osoitteessa Läyliäistenraitti 984, 12600 Läyliäinen. Ohjaajana on Antti Mikkola. Kussin hinta on 45€, mikä on marttojen erikoishinta. Hinta sisältää sämpylän ja kahvin, suklaata kurssin aikana ja lisäksi voi ostaa konvehteja raaka-ainehinnoilla.

Ilmoittaudu kurssille 30.10. mennessä Leilalle. Menemme kimppakyydein. Jos emme saa kurssille riittävästi tulijoita, tarjoamme lisäpaikkoja Ojakkalan Martoille. Kurssin maksimi osanottajamäärä on 14 hlö.

SAUNAILTA JA PIKKUJOULU NUOTTAKODOSSA MAANANTAINA 2.12. KLO 18.30

Maanantaina 2.12. klo 18.30 (HUOMAA PÄIVÄ!) pidämme saunaillan ja pikkujoulun Nuottakodon rantasaunalla osoitteessa Järventaustantie 220. Voit ajaa autosi rantasaunalle asti. Tarjoilu toimii nyyttäriperiaatteella. Voit ilmoittaa halutessasi Leilalle, mitä tuot. Emme jaa lahjoja pikkujoulussa.

VIHDIN MARTTOJEN PIKKUJOULU TI 26.11. KLO 18 HEINOJAN KESTITUVALLA

Tiistaina 26.11. klo 18 pidetään kaikkien Vihdin marttojen yhteinen pikkujoulu Heinojan Kestituvalla, os. Heinojantie 79, Karkkila.
Kevennetty jouluateria 30€. Ohjelmassa ainakin joululauluja ja yhteislaulua. Tervalammen Marttojen lmoittautumiset sihteeri Leila Pohjolalle, puh. 0407733026 tai sähköpostilla leila@nordem.fi. Kerään maksut sitten tilaisuudessa.Ilmoittautumiset 18.11. mennessä! Mennään kimppakyydein.

KÄSITYÖ- JA KÄSITYÖTARVIKEKIRPPUTORI OJAKKALASSA LA 16.11. KLO 11-13

Lauantaina 16.11.klo 11-13 Vihdin Martat pitävät Käsityö- ja käsityötarvikekirpputorin Ojakkan Urheilutalolla. Voi myydä omia käsitöitä tai käsityötarvikkeita, kuten lankoja, kankaita, puikkoja jne. Pöytäpaikan hint on10€. Tiedustelut ja varaukset seijahalme@me.com tai 0407321808. Myyjien tulee olla paikalla klo 10.30 mennessä, mutta myynti alkaa tasan klo 11.00! Tpahtumassa on Ojakkalan Marttojen kahvio.

MARTTAILTA SAMPOLASSA TIISTAINA 12.11. KLO 18.30

Tiistaina 12.11. klo 18 on marttailta Sampolassa. Pidämme käsityö- ja keskusteluillan. Tavoitteena on aloittaa pikkuryijyjen teko palasista kootaan ryijy Sampolan kokoontumistilan seinälle. Anne ja Sunni vastaavat käsityömarttoina suunnittelusta. Käytämme omia kasvivärjättyjä lankojamme ryijyn tekoon. Muista ottaa kahvimukisi (ja pussukka) mukaan.

Ruoka maistui munaruokakurssin päätteeksi. Kuva Leila Pohjola
Uppomunien tekoakin harjoiteltiin. Kuva Leila Pohjola
Kurssilla valmistettiin mm. munakasrullaa pinaatti- ja fetajuustotäytteellä. Kuva Leila Pohjola

 

 

 

 

 

RUOKAKURSSI TEEMANA KANANMUNA TIISTAINA 8.10. KLO 18.30

Tevalammen Marttojen lokakuun marttailtana tiistaina 8.10. klo 18.30 on ruokakurssi, jonka aiheena on Marttojen vuoden ruokateeman mukaisesti kananmuna. Kurssin vetää kotonaan Mimosa Virkkunen osoitteessa Kuikuntie 22, Nummela. Ilmoittaudu Leilalle viimeistään torstaina 3.10. ja kerro samalla, tuletko kimppakyytiin Tervalammelta tai autossasi on tilaa muille.

Vierailimme Tervalammen kartanon museolla 24.9. viimeistä kertaa ennen sen purkamista. Kuvassa kvasemmalta työlaitoksella työskennelleet Eila Leppikorpi (vasemmalta), museon pitäjä Paavo Jokinen, Annikki Salonen ja Aili Nissinen.

Vierailimme Tervalammen kartanon museolla 24.9.2019 viimeistä kertaa ennen sen purkamista. Kuvassa museon esitellyt Paavo Jokinen ja aikanaan työlaitoksella työskennelleet Eila Leppikorpi, Annikki Salonen ja Aili Nissinen. Kuva Leila Pohjola

VIERAILU TERVALAMMEN KARTANON MUSEOON TIISTAINA 24.9. KLO 18

Tiistaina 24.9. klo 18 Paavo Jokinen esittelee meille Tervalammen kartanon museota, jonka aineisto puretaan syyskuun lopussa Vihdin museon kokoelmiin. Tervetuloa museolle, voit ottaa puolison tai ysrävän mukaan.

Marttatori 14.9.19. Kuva leila Pohjola

Tervalammen Martat myivät kasvivärjättyjä lankoja Marttatorilla. Kuva Riitta Rauvala

Marttatori 14.9.2019. Kuva Leila Pohjola

MARTTATORI HELSINGISSÄ SENAATINTORILLA LA 14.9.

Marttaliiton 100 v. juhlavuoden päätapahtuma on lauantaina 14.9.klo 10-16 Helsingissä Senaatintorilla. Siitä ja oheistapahtumista on tietoa Marttojen nettisivuilla.

Marttatorilla Vihdin Martat myyvät Vihdin Marttojen keittokirjaa 20€/kpl. Samalla pöydällä Tervalammen Martat myyvät luonnonväreillä värjäämiämme lankoja. Myyntivuoroista (30-60min) sovitaan menomatkalla bussissa.

Vihdin Martat järjestää yhteiskuljetuksen tilaisuuteen. Ilmoittautuminen bussikyytiin Leilalle, puh. 0407733026 ti 10.9. mennessä. Bussi kulkee Vihdin kirkonkylältä Ojakkalan kautta Nummelaan ja sieltä Helsinkiin. Lähtö Vihdin Linjalasta klo 8.30, Ojakkalasta klo 8.40 ja Nummelan Linjaportilta klo 8.50 ja sieltä bussi ajaa suoraan Senaatintorille. Paluu lähtee klo 16. Hinta on 10€/hlö.

KANSAINVÄLISTEN MARTTOJEN ILTA VIHDIN PIRTILLÄ 13.9.

Marttailuviikolla  Kansainväliset Martat ovat  VIHDISSÄ VIHDIN PIRTILLÄ perjantaina 13.9. Etiopiasta ja Kamerunista tulee yhteensä viisi vierasta ja mukana on Marttaliitosta Terhi Lindqvist. Vieraat tulevat jo iltapäivällä, mutta varsinainen marttailta alkaa klo 18 kahvilla. Vieraat kertovat Kamerunista ja Etiopiasta sekä Marttojen työstä näissä maissa sekä Marttojen kansainvälisestä toiminnasta. Yhteinen kieli on englanti, mutta suomellakin pärjää hyvin. Rantasauna on lämmin ja omia makkaroita voi paistaa. Ilta päättyy klo 21. Tervetuloa mukaan! Ilmoita osallistumisestasi Leilalle, puh. 0407733026.

MARTTAILUVIIKON MARTTAILTA SAMPOLASSA TIISTAINA 10.9. KLO 18.30

Syyskuun marttailta pidetään uuden martan iltana Sampolassa tiistaina 10.8. klo 18.30. Kutsumme sinne Tervalammella asuvia. Tuo myös ystäväsi mukaan. Ohjelmassa on mm. Merja Lehtosalon kevyt tuolijumppa.

Tervalammen martat Sunni Krug ja Eila Leppikorpi siivoamassa talkoilla kylätalo Sampolaa 2.9.2019. Kuva Riitta Rauvala
SAMPOLAN SIIVOUSTA MAANANTAINA 2.9. KLO 18

Jatkamme Sampolan siivousta maanantaina 2.9. klo 18. Ikkunat on pesty, lattiat vielä puhdistetaan.

SAMPOLAN SIIVOUS KESKIVIIKKONA 21.8. KLO 9

Tervalammen Martat siivoavat Sampolaa keskiviikkona 21.8. klo 9 alkaen. Tervetuloa mukaan kaikki, jotka siihen aikaan pystyvät tulemaan. Pesemme mm. ikkunat.

Lohjan, Vihdin ja Karkkilan martat olivat Piknikillä Karkkilassa 20.8.2019. Kuva Riitta Rauvala
KARKKILAN, LOHJAN JA VIHDIN ALUEEN MARTTAPIKNIK KARKKILASSA TI 20.8.

Karkkilan, Lohjan ja Vihdin alueen marttojen yhteistäMarttapiknik-tapahtumaa vietetään 20.8.2019 klo 18.00-20.30Karkkilan museoalueen/kesäteatterin pihapiirissä. Omat piknik-eväät osallistujat tuovat mukanansa makunsa mukaan.Sateen sattuessa voimme viettää piknikin läheisessä Kahvila Pakarissa.

* Alueella on mahdollisuus tutustua museon työläisasuntoihin, hinta 3€/hlö.
* Käydään myös kesäteatterin alueella sekä ympäristössä alueen osallistujien kiinnostuksesta riippuen.
* Tervalammen Martat vetävät tietokilpailun kaikille kiinnostuneille.
* Nummelan Martat laulattavat yhteislauluilla marttayleisöä.
* Illan päätteeksi Karkkilan Ukuleorkesteri esiintyy klo 19.30.


Huomaathan, että jokainen vastaa itse omista eväistään ja astioistaan. Kaikki mitä tuodaan, viedään myös pois. Toivomme paikalle tulevien jakavan somessa kokemuksiaan tunnuksella #marttapiknik
Kaikki martat ja marttailusta kiinnostuneet tervetuloa! ♥

AIKA:20.8.2019 klo 18.00- 20.30
PAIKKA: Karkkila-Högforsin/museoalue/kahvila Pakari, os. Kuuselantie, 03600 Karkkila

yhteyshenkilöt:
Karkkila: Marika Kosunen/Karkkilan Martat, p. 045 663 0685
Lohja: Jaana Perheentupa/Karjalohjan Martat, p. 050 522 6122ja Terttu Salonen/Virkkala/Lohjan Kalkkitehtaan Suomalainen Marttayhdistys, p. 050 589 4266
(Lohjan bussikuljetusten tiedot )

Vihti: Seija Halme/Haimoon Martat, p. 040 7321808ja Aila Lindroos/Tervalammen Martat, p.050 5411390

Tervalammen Marttojen ilmoittautumiset evästietoineen Leilalle, puh. 0407733026 13.8.klo 12 mennessä. Voimme myös yhdessä lähtijöiden kesken valmistaa jotain nyyttäritarjottavia. Jokainen vastaa tuomistaan ruuista ja astioista ja vie ne pois mukanaan. Lähdemme kimppakyydein Tervalammelta noin klo 17, joten ilmoita myös, haluatko kyydin tai voitko ottaa autoosi muita.

 

Retki Salmeen 13.8.2019 Kuva Anne Saksa
Retkeilimme Salmen ulkoiluteillä kauniissa säässä 13.8.2019. Kuva Marita Niiranen

Söimme eväitä Pikku-Parikaksen rannalla. Kuva Leila Pohjola

LUONTORETKI TIISTAINA 13.8.

Menemme kävelyretkelle Salmen ulkoilualueelle tiistaina 13.8. Juomme kahvit Pikku-Parikaksen rannalla. Lähdemme kimppakyydein Tervalammelta klo 18. Ilmoittautuminen Leilalle, puh. 0407733026. Lähtö Salmesta Paratiisin parkkipaikalta klo 18.30.

Ruusu Maila Klemettisen puutarhassa. Kuva Leila Pohjola
Tervalammen Martat vierailivat Maila Klemettisen (kuvassa oikealla) ruusupuutarhassa Kirkkonummen Evitskogissa 25.6.2019. Kuva Leila Pohjola
VIERAILU MAILA KLEMETTISEN RUUSUPUUTARHAAN TI 25.6.

Tervalammen Martat menevät tutustumaan Maila Klemettisen ruusupuutarhaan tiistaina 25.6. Kirkkonummen Evitskogiin. Lähdemme Tervalammelta kimppakyydein klo 18.Juomme kahvit puutarhapöydän ääressä. Ilmoittaudu Leilalle, puh. 0407733026.

Ilolan metsäpuutarhan kalliopuutarhassa. Kuva Riitta Rauvala

 

Tervalammen Martat vierailivat 16.6.2019 kauniina kesäpäivänä Ilolan arboretumissa ja taimistossa Salossa. Kuva Leila Pohjola

 

RETKI ILOLAN METSÄPUUTARHAAN SALOON SUNNUTAINA 16.6. KLO 10.45

Lähdemme retkelle Ilolan arboretumiin ja taimistoon kimppakyydein Tervalammelta sunnuntaina 16.6. klo 10.45. Noin 2 tunnin opastus metsäpuutarhaan alkaa klo 12. Kotimatkalla pysähdymme kahvilla. Retkikohteen osoite on Kalkkilantie 1325, 25370 Salo.Toivotaan, että alppiruusut ovat parhaimmillaan kesäkuun puolivälissä.

Ilmoittaudu Leilalle puh. 0407733026 tai leila@nordem.fi.perjantaihin 7.6. mennessä. Jos lähtijöitä ei ole, peruutan retken. Kerro myös, haluatko kyydin tai onko autossasi paikka muille retkeläisille.

 

Tervalammen Martat paistoivat kolmella muurikalla lettuja suunnistuksen maailmancupissa 8.-9.6.2019 Vihdissä. Kuva Eija Anttila
Ensimmäisen letun koepaisto lauantaina 8.6. suunnistuksen maailmancupissa Tervalammella. Kuva Riitta Rauvala

 

Tervalammen Martat värjäsivät villalankaa raparperilla Sunni Krugin pihalla 14.5.2019. Kuva Leila Pohjola

 

Tervalammen Martat tekivät retken Vanjärven lintutornille 6.5.2019.Kuva Leila Pohjola.

 

Uudenmaan Marttojen uusi hallitus palkittujen jäsenten kanssa vuosikokoukseesa 4.5.2019. Tervalammen marttojen Aila Lindroos (kuvassa vasemmalta neljäs) valittiin uudelleen hallitukseen. Hänet myös palkittiin toiminnastaan kansainvälisenä marttana. Terttu Siivikko (kolmas oikealta) Ojakkalan Martoista nimitettiin kunniajäseneksi.
Elila Leppikorpi täytti 75 vuotta 3.5.2019. Tervalammen Martat oli anonut Eilalle Marttojen vapaaehtoistoimijan merkin. Eila on kova käsitöiden tekijä, on jo tänä vuonnakin kutonut 60 paria sukkia Marttaliiton Sukat äidille – tempaukseen. Merkkiä kiinnittää varapuheenjohtaja Aila Lindroos.Kuva Leila Pohjola

 

Elin ja Urho Karhumäen hauta Tervalammen Sahapellossa Vihdissä 28.3.2019. Tervalammen ja Nummelan Martat muistivat merkkimarttaa viemällä kukkia haudalle Marttaliiton 120-vuotispäivän aattona. Kuvan otti  Leila Pohjola.  Katso lisää kuvia tapahtumasta kuvagalleriasta. Kuva Leila Pohjola.

 

Kevät tulee!
MARTTAILTA SUNNI KRUGIN PIHALLA TIISTAINA 14.5. KLO 18.30

Värjäämme lankoja luonnonväreillä Sunni Krugin pihamaalla marttaillassa tiistaina 14.5. klo 18.30 osoitteessa Pohjois-Huhmarintie 26. Varaudu ulkona olemiseen. Aila osti lankoja marttojen kässäkirppikseltä. Ota mukaan pari pentä ämpäriä tai muovipussia lankojen kotiinkuljetusta varten.

VANJÄRVEN LINTURETKI MAANANTAINA 6.5. KLO 18

Lähdemme Vanjärven lintutornille maanantaina 6.5. klo 18 Tervalammelta kimppakyydein. Ilmoittaudu Leilalle, puh. 0407733026 tai leila@nordem.fi.

OJAKKALAN MARTTOJEN PORVOON SEUDUN KARTANOKIERROS LAUANTAINA 18.5.2019 

Ojakkalan Martat kutsuvat mukaan Tervalammen Martat.

Päivän ohjelma:
noin 7.40 Lähdemme Satulin bussilla Urheilutalolta
9.00   Kahvit, täytetty croissant salaattipedillä
10.10 Saavumme Ruutumin kartanolle, opastettu kierros
11.00 Lähtö Rutumista Loviisaan, jossa nautimme lounaan Loviisan Kappelissa (kermaisa lohikeitto)
12.30 Lähtö Malmgårdiin. Opastettu kierros ja ostosaikaa kartanopuotissa.
14.30 Lähtö Sännäsin kartanoon. Nautitaan iltapäiväkahvit ja kuullaan talon historiaa
16,00 Lähtö Porvooseen ja sieltä vielä Haikon kartanoon jossa kuullaan talon historiaaa.

Retken hinta 110-120 euroa riippuen lähtijöiden määrästä.
Ilmoittautumiset Tertulle terttu.siivikko@elisanet.fi tai puh 0505405603.

HUHTIKUUN MARTTAILTA TIISTAINA 9.3. KLO 18.30 SAMPOLASSA

Marttailta pidetään Sampolassa tiistina 9.4.klo 18.30. Aila Lindroos kertoo ja näyttää kuvia marttamatkasta Etiopiaan viime syksynä. Aila kertoo myös Marttaliiton kehityskohteista Afrikassa. Kahviraha ja kolehti lahjoitetaan tähän työhön. Kirsti Salo ja Riitta Rauvala antavat pikainfon puutarhamarttojen juureskurssista ja Kirsti jakaa siemeniä.

JUURILEIPÄÄ MARTTOJEN OHJEIN TIISTAINA 26.3.2019 KLO 18.30

Kirsti Salo kutsuu meidät tiistaina 26.3. klo 18.30 kotiinsa tutustunaan Uudenmaan Marttojen kurssilla saadun ohjeen mukaan tehdyn juurileivän valmistusta. Saat myös juurta ja reseptin mukaasi. Kirstin osoite on Palojärven metsätie 38. Kerro minulle, jos haluat tulla kimppakyytiin. Tuo mukanasi puhdas noin puolen litran lasipurkki tai muoviastia juurta varten.

Mikäli sinulle aika ei sovi, voit hakea juurta myös joskus toisen kerran.

Teemme marttailtoihin kuljetuspussin mukille ja lautaselle. Kuva Anne Saksa
MARTTAILTA TIISTAINA 12.3.2019 SAMPOLASSA

Maaliskuun marttailta pidetään tiistaina 12.3. klo 18.30 Sampolassa..Aloitamme kahvimuki- ja lautaspussin teon Anne Saksan opastuksella. Tuo muki ja lautanen mukaan, Yritämme vähentää kertakäyttöastioiden käyttöä.

Ohessa Annen ohjeet siitä, miten varautua kuppipussukan tekoon marttaillassa 12.3. klo 19.30  Sampolassa.
Ota mukaasi seuraavat tarvikkeet:
– kangasta päälliseen ja pohjapalaan
– kangasta vuoriin ja pohjapalaan
– kangasta nauhakujaan
– puuvillavanua
– nyöriä noin 1m
– (pieniä purjerenkaita 2 kpl, n.6mm)
– sakset, mittanauha, nuppineuloja tai neulaa ja lankaa harsimiseen
– kynä kaavan piirtämiseen

Varaa molempia kankaita vähintään 30cm x 80cm palat. Jos päällinen ja vuori ovat samasta kankaasta, niin kangasta tarvitaan 55cm x 80cm. Vanua, jota tarvitaan pehmikkeeksi, tulee olla 20cm x 80cm.

Valmiin pussukan korkeus on n. 23cm ja ympärysmitta 56cm.

UUDENMAAN MARTTOJEN JUHLAJUMALANPALVELUS 10.3.2019 TEMPPELIAUKION KIEKOSSA

Vihdin Martat järjestää yhteiskuljetuksen Uudenmaan Marttojen juhlajumalanpalvelukseen. Bussi on Ojakkalassa Nyholmin pajalla noin klo 8.40 ja Nummelan Linjaportilla n. klo 8.50. Ilmoittaudu kyytiin Leila Pohjolalle 4.3. mennessä puh. 0407733026.

Lunta on satanut paljon Tervalammellakin
TERVALAMMEN MARTTOJEN VUOSIKOKOUS

pidetään maanantaina 25.2.klo 18.30 alkaen Nummelassa historiallisesa miljöössä Ridalin kartanon salissa, Ritalantie 8. Aloitamme kevyellä iltaruoalla ja jatkamme sitten kokouksella.

Ruokalistalla on papucouscoussalaatti (L), yrttiset kanafileet (L,G), paahdetut valkosipulitomaatit (L,G), talon foccacialeipä (L). Jälkiruokana on kinuskijuustokakku (L, mahd.G) ja juomina kahvi, tee ja vesi. Kasvisvaihtoehto on yrttinen tofu.

Ilmoittaudu vuosikokoukseen Leilalle, puh. 0407733026 tai sähköpostilla leila@nordem.fi. Ilmoita, otatko tavallisen vai kasvisruokavaihtoehdon tai tarvitsetko gluteenittoman aterian. Menemme Tervalammelta kimppakyydeillä, joten ilmoita myös, haluatko kyydin tai voitko tarjota paikan autossasi.

UUDENMAAN MARTTOJEN HYVÄN OLON RISTEILYLLE 6.4.

pääsee vielä mukaan ilmoittautumalla 01.02. mennessä. Katso lisätietoja linkistä: https://www.martat.fi/tapahtuma/hyvan-olon-paiva-marttojen-hyvinvointiristeily-tallinnaan/ Jos lähtijöitä on riittävästi, Vihdin Martat järjestää kuljetuksen satamaan, mikäli osanottajia on riittävästi.

VIHDIN MAAILMAN SUURIN MARTTAILTA

vietetään torstaina 31.1. klo 18-20 Nummelan seurakuntakeskuksessa, Kappelitie 5. Tule mukaan Marttojen 120-vuotistapahtumaan. Ilmoittaudu Leilalle, puh. 0407733026 tai sähköpostilla leila@nordem.fi 25.1. mennessä. Menemme kimppakyydillä, joten ilmoita, jos haluat kyydin.

VIHDIN TEATTERIN NÄYTELMÄ AINA JOKU EKSYY

Oletko kiinnostunut lähtemään katsomaan Reko Lundanin tragikomediaa Vihdin teatteriin torstaina 7.3. klo 19? Esityspaikka on Luksian auditorio, Ojakkalantie 2 Nummelassa. Rymälipun (yli 10 hlö) alennus on 5%. Peruslippu on 22 €, eläkeläislippu 20 €. Ilmoita Leilalle, jos olet kiinnostunut.

Joulukoristeiden askartelua
Virkkasimme pikkujoulussa kukkia
Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta kaikille Tervalammen Martoille!

Kiitokset Teille aktiivisuudestanne ja yhdessä tekemisen ilosta.

MARTTAILTA TIISTAINA 8.1. KLO 18.30

Kokoonnumme joulun jälkitunnelmissa marttailtaan tiistaina 8.1.2019 klo 18.30 Eija-Riitta Lindrothin kotiin, Vanha Myllytie 23.

TERVALAMMEN MARTTOJEN HALLITUKSEN KOKOUS MAANANTAINA 7.1.2019

Hallitus kokoontuu Aila Lindroosin kotona. Aloitusaikaa ei ole vielä sovittu, todennäköisesti klo 18.30.

Kokeilemme Sunni Krugin narsissipeiton joulumallia pikkujoulussa 11.12.
TERVALAMMEN MARTTOJEN PIKKUJOULU TIISTAINA 11.12. KLO 18.30

Pikkujouluilta pidetään Eija Anttilan kotona osoitteessa Vanha Myllytie 31. Sunni  Krug  on tehnyt mallin narsissipeiton jouluversiosta. Jos haluat kokeilla sitä, ota langat ja virkkuukoukku mukaan. Jos teet mieluummin kierrätyskoristeita, ota mukaan puhdas foliovuoka tai kahvipussi sekä sakset. Sunni tuo myös tarvikkeita. Olemme sopineet, että tänä vuonna emme jaa pikkujoululahjoja. Tervetuloa!

SUKAT ÄIDILLE

Vuonna 2019 Marttaliitto ja Marthaförbundet täyttävät 120 vuotta. Myös Kätilöliitto juhlii 100-vuotista taivaltaan. Yhteistyössä toteutetaan juhlavuoden Sukat äidille -tempaus. Voit osallistua kutomalla haluamasi kaltaiset sukat. Marttaliitto toimii tempauksen koordinoijana. Jokaiselle vuonna 2019 ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle ja adoption kautta äidiksi tulevalle lahjoitetaan sukat. Sukat voi toimittaa Nummelan kirjastoon Kässämarttojen kokoontumisiin tai Aila Lindroosille, joka on Vihdin yhdyshenkilö. Ensimmäiset sukat viedään 4.12. Lohjan Marttalaan, josta ne toimitetaan suoraan Lohjan sairaalaan. Jokainen yhdistys kirjaa omien jäsenten valmistamat sukat nettisivuille.

Katso lisätietoja tempauksesta: https://www.martat.fi/marttakoulu/kasityoohjeet/sukat-aidille

UUDENMAAN MARTTOJEN KIRKKOPYHÄ 10.3.2019

Uudenmaan Martoilla on vuonna 2019 myös 90-vuotisjuhlavuosi ja sen kunniaksi erilaisia tapahtumia. Kirkkopyhä on sunnuntaina 10.3. Temppeliaukion kirkossa. Se sisältää myös kirkon esittelyn ja kirkkokahvit. Vihdin Martat hnkki yhteiskuljeuksen, jos lähtijöitä on tarpeeksi. Kolehti- ja kahvirahan jokainen maksaa itse.

MARTTOJEN HYVINVOINTIRISTEILY 6.4.2019

Uudenmaan Martat järjestävät Viking Linen Vikin XPRS:llä hyvinvointiristeilynTallinnaan 6.4.2019. Päivän kestävällä matkalla pääset tutustumaan muihin marttoihin, kuulet mielenkiintoisia luentoja hyvinvointiin liittyen ja pääset nauttimaan Tallinnan tunnelmasta. Lähtö Tallinnaan on klo 10.30 ja paluu Helsinkiin klo 19.30. Edullisempi ilmoittautuminen, 70 €, päättyy 10.12. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 6.1.2019 (hinta 85 €). Hinta sisältää laivamatkat, luennot ja ruokailut laivalla (aamupäiväkahvi ja illallisbuffet). Risteilylle on jo nyt paljon lähtijöitä, joten kannattaa tehdä päätös pian. Kuljetusta Vihdistä mietitään, kun tiedetään lähtijöiden määrä.

Katso risteilyn lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet: https:/www.martat.fi/hyvan-olon-paiva-marttojen-hyvinvointiristeily-tallinnaan/

VAUVANSUKKIA JA -MYSSYJÄ JORVIN SAIRAALALLE

Eila Leppikorpi on kutonut 30 kpl vauvansukkia ja -myssyjä sekä yhden toukkapussin Jorvin sairaalan synnytysosatolle. Eila sekä Tervalammen marttojen puheenjohtaja Aila Lindroos kävivät luovuttamassa ne 20.11.2018.

Eila Leppikorpi (keskellä) luovuttaa vauvan myssyjä ja -sukkia Jorvin sairaalalle.  Kuvat Aila Lindroos
Eila Leppikorven Jorviin lajoittamat vauvansukat ja -myssyt. Toukkapussi on viereisessä kuvassa Eilan kädessä.

 

VIHDIN MARTTOJEN KÄSITYÖTARVIKEKIRPPUTORI LAUANTAINA 17.11. KLO 11-14 OJAKKALAN URHEILUTALOLLA

Varaa myyntipöytä a´5€ Aila Lindroosilta, puh. 0503081524.

Sopu sijaa antaa kasvisruokakurssilla Aili Nissisen kotona 13.112018. Kuva Leila Pohjola
Tarvikkeita kasvisruokiin. Kuva Aila Lindroos
KASVISRUOKIEN VALMISTUSTA MARTTAILLASSA TIISTAINA 13.11. KLO 18.30
Tapaamme Aili Nissisen kotona osoitteessa Sampolantie 15. Sunni Krug ohjaa kasvisruokien valmistuja marttojen kurssilta saaduin opein.

TERVALAMMEN MARTTOJEN HALLITUKSEN KOKOUS 31.10. KLO 18:30 SAMPOLASSA

Tervalammen Marttojen hallitus kokoontuu keskiviikkona 31.10.2018 sampolassa.

VIHDIN MARTTOJEN UUDEN JÄSENEN ILTA TORSTAINA 25.10. KLO 18 KAARIKESKUKSESSA NUMMELASSA

Kaikki parin viime vuoden aikana liittyneet uudet jäsenet tervetuloa!

ALEKSIS KIVEN PÄIVÄN NEULE- JA RUNOILTA MARTTAILLASSA SAMPOLASSA
KESKIVIIKKONA 10.10. KLO 18.30 
Tuo käsityön lisäksi mukanasi lempirunosi tai -runoilijasi tekstiä. Marita Niiranen on tapahtuman järjestäjä ja emäntä.

 

Retkeilimme Rokokalliolle tiistaina 14.8. Kuvan otti Marita Niiranen

 

VIHDIN MARTAT. SAUNAILTA PARTIOMAJALLA MOKSISSA

Tiistaina 18.9. klo 17 Vihdin Martat pitää saunaillan Partiomajalla Moksissa osoitteessa Moksintie 260. Ota mukaan omat eväät, Vihdin Martat tuo makkarat.

TERVALAMMEN MARTAT. MARTTAILUVIIKON MARTTAILTA

Marttailuviikon tiistaina 11.9. klo 18.30 pidämme Sampolassa marttaillan, jonne toivomme sinun tuovan tuttavasi mukaan. maistelemme omasta sadosta tehtyjä ruokia ja Aila Lindroos pitää Kotivara-koulutuksen. Tuo sopivaksi katsomasi maistiainen mukanasi.

TERVALAMMEN MARTAT. VIERAILU KIRSTI SALON PUUTARHAAN

Tiistaina 28.8. klo 18.30 menemme vierailulle Kirsti Salon puutarhaan, osoitteeseen Palojärven metsätie 38 Huhmari. Tutustumme 30 tomaattilajikkeeseen ja 8 ruusupapulajiin. Saamme nähdä myös mm. daaliat ja gladioluksit kukassa. Jos haluat kyydin, ota yhteyttä Leila Pohjolaan, puh. 0407733026.

MEHU-MAIJA VARATTAVISSA TERVALAMMEN MARTOILTA

Varaa Mehu-Maija Tervalammen Martoilta. Yhdistyksen jäsenille ei ole maksua, muille maksu on 10 €/3 vuorokautta. Vuokrausta hoitaa Marita Niiranen, puh. 045-6391175.

Anni Salmisen daaliat olivat jo hyvin kukassa Martan päivänä 26.7.2018. Kuvan otti Leila Pohjola
PERTUN PIDOT SU 26.8. KLO 13 OJAKKALAN URHEILUTALOLLA

Martat järjestävät pitojen ruokailun. Lippuja (28€/kpl) saa Aila Lindroosilta, puh. 050-5411390.

TERVALAMMEN MARTAT. RETKI ROKOKALLIOLLE

Tiistaina 14.8. klo 18 alkaen menemme patikkaretkelle Rokokalliolle Moksiin. Lähdemme kimppakyydein klo 18 Tervalammelta. Parkkipaikka Moksissa on pieni, vain 3 autoa mahtuu rinnakkain. Ilmoittautumiset Leila Pohjolalle, puh. 0407733026.

TERVALAMMEN MARTAT.  TUTUSTUMINEN MAARIA MELININ TAIDENÄYTTELYYN JA ANNI SALMISEN PUUTARHAAN

Martan päivänä torstaina 26.7. klo 18:30  menemme tutustumaan Maaria Melinin taidenäyttelyyn osoitteessa Jokirinne 11, Tervalampi. Käymme myös katsomassa, olisivatko naapurissa Anni Salmisen daaliat jo kukassa. Juomme kahvit illan kuluessa.

Tervalammen Martat vierailivat strutsitilalla Nurmijärvellä.Kuvan otti Anne Saksa.
TERVALAMMEN MARTAT. RETKI MEILAHDEN RUUSUPUISTOON JA ARBORETUMIIN

Keskiviikkona 4.7. klo 17 on Meilahden ruusupuiston ja arboretumin juhlapäivä. Suomen Ruususeura ja Helsingin kaupunki järjestävätsekä ruusujen että puulajien esittelykierroksia. Puiston parkkipaikka Meilahdentien varressa on pieni, Bussilla pääsee hyvin jäämällä pois Paciuksenkadun pysäkillä. Tarkista vielä kellonaika netistä tai Helsingin sanomien Minne mennä -palstalta. Ilmoittautumiset Aila Lindroosille, puh.0505411390.

TERVALAMMEN MARTAT. RETKI HAAGAN ALPPIRUUSUPUISTOON

Menemme retkelle Haagan alppiruusupuistoon maanantaina 4.6.2018. Rodojen ja atsaleojen kukinta on parhaimmillaan. Lähtö Tervalammelta klo 18. Ilmoittaudu Leila Pohjolalle, puh. 0407733026. Sovimme yhteiskyydit.

TERVALAMMEN MARTTOJEN HALLITUKSEN KOKOUS

Tervalammen Marttojen hallituksen kokous pidetään torstaina 7.6. klo 18 Leila Pohjolan kotona.

TERVALAMMEN MARTAT. RETKI STRUTSITARHAAN KETOLAN TILALLE RAJAMÄELLE TIISTAINA 5.6. KLO 18

Saamme tilaesittelyn ja käymme katsomassa strutseja. Lopuksi nautimme strutsinlihasalaattia ja juomme kahvit leivonnaisen kanssa. Retken hinta on 8 euroa/henkilö, yhdistys maksaa loput. Kimppakyyti Tervalammelta lähtee klo 17.15. Ilmoittaudu retkelle Leila Pohjolalle viimeistään 28.5. puh. 0407733026.  Ilmoita samalla, haluatko kyydin tai voitko tarjota paikan autossasi.

Tervalammen Martat viettivät papuiltaa Riitta Rauvalan kotona 15.5.2018. Kuva Leila Pohjola

 

Martat-lehdessä 3/2018 oli kuva Tervalammen marttatytöistä matkalla iltanuotiolle Tervalammen rantaan. Kuva oli ollut Emäntälehdessä 8/1954.
Vanjärven lintutornilta kiikaroimme vesilintuja ja kahlaajia 8.5.2018.
TERVALAMMEN MARTAT.  MARTTAILTA TEEMANA PAVUT TIISTAINA 15.5. KLO 18:30

Papuilta tiistaina 15.5. klo 18:30 Riitta Rauvalan luona osoitteessa Tervalammentie 180. Puhutaan    papujen käytöstä ja istutetaan niitä esikasvatukseen. Tervetuloa!

TERVALAMMEN MARTAT. LINTURETKI VANJÄRVEN LINTUTORNILLE TIISTAINA 8.5. KLO 18:30

Teemme retken Vanjärven lintutornille  tiistaina 8.5. klo 18:30. Lähdemme Tervalammelta kimppakyydein klo 17:45 ja pysähdymme Vihdin kk:n K-Supermarketin pihassa klo 18:15 ja otamme kyytiin sinne tulleita. Perillä ei ole paljon parkkipaikkoja. Ilmoita Leilalle, puh. 0407733026, haluatko kyydin tai voitko tarjota autossasi paikan toiselle. Veikko Pohjola auttaa lintujen tunnistamisessa. Lämpimät vaatteet mukaan!

 

MARTTOJEN PATALAPPUTEMPAUS JA KEITTOTARJOILU KEVÄTTÄ HUHMARISSA -TAPAHTUMASSA 5.5.

 

Martat tarjoiivat keittoa ja kahvia. Kuva Anne Saksa

 

Keitimme italialaista kasviskeittoa ja tarjosimme sitä nokkossämpylöiden kanssa Kuva t Anne Saksa.
Tervalammen Marttojen patalapputempaus Huhmarin kevät -tapahtumassa 5.5.201. Kuva Anne Saksa
TERVALAMMEN MARTAT MUKANA HUHMARIN KEVÄT -TAPAHTUMASSA 5.5. KLO 12-16

Huhmarin kevät -tapahtuma pidetään lauantaina 5.5. klo 12-16 Palojärven Rusthollissa, Palajärventie 181, Huhmari.  Tarjoamme ribollitaa eli italialaista vihanneskeittoa, nokkossämpylöitä sekä kahvia ja kaurakeksejä. Kotiin saa viedä mukanaan Patalapputempauksestamme mieleisen patalapun.

TERVALAMMEN MARTAT. PALAVERI SAMPOLASSA PERJANTAINA 27.4. KLO 18.30

Pidämme huomenna perjantaina 27.4. klo 18.30 Sampolassa palaverin. Sovimme silloin lauantaina 5.5. klo 12-16 pidettävän Huhmarin kevät-tapahtuman työvuoroista, tehtävistä ja tarjottavista. Samalla jaamme tapahtuman esitteet jaettaviksi postilaatikoihin Tervalammella.

Toivottavasti pääset mukaan näin lyhyellä varoitusajalla.

TERVALAMMEN MARTAT. PATALAPPUTEMPAUS HUHMARIN KEVÄT -TAPAHTUMASSA LAUANTAINA 5.5.
Patalappuja syntyy vauhdilla. Kuva Leila Pohjola

Teemme patalappuihin omat viestilaput, joissa toisella puolella puolella on marttojen viesti ja toisella tervehdys Tervalammen Martoilta. Kerro Leilalle (puh. 0407733026), kuinka monta patalappua tulet antamaan tempaukseen. Näin osaamme valmistaa riittävän määrän viestilappuja. Marita on luvannut valmistaa laput.

 

 

 

Valmistamamme etiopialainen ruoka tarjolla. Kuva Anne Saksa
TERVALAMMEN MARTAT. ETIOPIALAINEN ILTA SAMPOLASSA TIISTAINA 10.4. KLO 18:30

Huhtikuun marttaillan teema on Etiopia, sen ruoka ja kulttuuri. Mahdollisuuksien mukaan teemme myös itse etiopialaista ruokaa. Illan organisoi ja emäntänä toimii Aila Lindroos.

TERVALAMMEN MARTAT. MARTTAILTA SAMPOLASSA TIISTAINA 20.3. KLO 18:30

Pidämme marttaillan Sampolassa tiistaina 20.3. klo 18:30 ja aiheena on patalaput. Teemme Anne Saksan ja Sunni Krugin ohjauksella patalappuja ja niihin sopivaa craftismia keväällä pidettävään marttojen patalapputempaukseen. Anne ja Sunni ovat myös tilaisuuden emäntänä.

Tervalammen Marttojen historiikki kertoo, millaista on olla martta pienessä kylässä pääkaupunkiseudun kyljessä.
TERVALAMMEN MARTTOJEN HISTORIIKKI JULKAISTU

Tervalammen Martoista, Tervalammen kylästä ja yleensä marttatoiminnasta kertova kirja ”Tervalammen kylän martat 1930–2015” julkaistiin vuosikokouksen yhteydessä 26.2.2018 Hopeaniemi Resortissa Vihdissä. Kaikki yhdistyksen jäsenet ovat saaneet kirjans

Vihdin Uutiset kirjoitti tapahtumasta keskiviikkona 1.3.2018: https://www.vihdinuutiset.fi/artikkeli/614040-marttatoiminnan-rikkaus-on-ollut-yhdessaolo-marttojen-ja-tervalammen-historiasta

Historiikkia voi ostaa omakustannushintaan 28 euroa. Ota yhteyttä Leila Pohjolaan, puh. 0407733026 tai sähköpostilla: leila@nordem.fi.

TERVALAMMEN MARTTOJEN VUOSIKOKOUS JA HISTORIIKIN JULKAISU

Pidämme vuosikokouksen maanantaina 26.2. klo 18 alkaen kokoustila Lehmuksessa Hopeaniemi Resortissa osoitteessa Hopeaniementie 24, 03100 Vihti.

Aluksi nautimme buffetpäivällisen ravintolasalissa ja sitten pidämme kokouksen. Päivälliseen kuuluu runsas salaattipöytä, kaksi lämminruoka-vaihtoehtoa ja jälkiruoka. Kaikki ruoka on laktoositonta.

Ennen vuosikokousta pidämme Hopeaniemessä historiikin julkaisutilaisuuden klo 17:45 (HUOMAA AIKA!!). Jokainen Tervalammen Marttojen jäsen saa itselleen historiikkikirjan.

Ilmoittaudu vuosikokoukseen viimeistään 18.2.2018 Leila Pohjolalle joko sähköpostilla: leila@nordem.fi tai puhelimella numero 0407733026. Menemme kimppakyydeillä, joten ilmoita, haluatko kyydin vai voitko ottaa autoosi muita. Ilmoita myös, haluatko aterialla kasvisruoan.

Tervetuloa!

Tervalammen Martat viettivät kylätalo Sampolassa 2.12.2017 Suomi 100 Syödään yhdessä-tilaisuutta perhepiirissä

TERVALAMMEN MARTAT. SUOMI 100 SYÖDÄÄN YHDESSÄ

Tervalammen Martat viettivät lauantaina 2.12.2017 kylätalo Sampolassa Suomi 100 Syödään yhdessä -tilaisuutta perhepiirissä. Hankimme ruuat tällä kertaa pitopalvelusta niin että myös martat saivat juhlia mukana.

Aiemmin keväällä lauantaina 6.5. tarjosimme soppatykistä vihanneskeittoa, nokkossämpylöitä ja kahvin kanssa kuminapipareita Huhmarin kevät -tapahtumassa yli sadalle vieraalle.Tämäkin tapahtuma oli meidän panoksemme Suomi 100 Syödään yhdessä -teemaan.

 

 

Vauvanpeittoja uuteen Lastensairaalaan. Neuloimme ja virkkasimme yhteensä 25 peittoa annettavaksi pikku potilaille uudessa Lastensairaalassa. Työtunteja kului yhteensä 1125 h. Kuvassa on  osa peitoista.

 

 

TERVALAMMEN MARTAT.

Vuoden 2018 ensimmäinen Tervalammen Marttojen marttailta pidetään maanantaina 8.1.2018 klo 18:30 kylätalo Sampolassa. Suunnittelemme uuden vuoden toimintaa ja teemme käsitöitä.

Pidämme joulukuussa vielä yhden marttaillan torstaina 14.12. klo 18:30.  Raija Välimäki on kutsunut meidät tutustumisiltaan kotiinsa. Osoite on Luhdantie 41A.

Launtaina 2.12.klo 16 järjestämme Suomi 100 Syödään yhdessä -juhlan Sampolassa. Ruokailuun kutsumme kaikki Tervalammen Martat puolison tai seuralaisen sekä kotona asuvien lasten kanssa. Tilaisuus on maksuton. Ilmoittautuminen viimeistään torstaina 23.11. Leila Pohjolalle, puh. 0407733026. Martat kattavat pöydät klo 12 alkaen.

Marttaillassa lokakuussa tehtiin perunaruokia Irene Öhmanin opastuksellla
Marttaillassa marraskuussa opiskeltiin himmelin tekoa Anne Saksan opastuksella

[/et_social_share_media]