Tule mukaan marttatoimintaan!

Kyllä on tuntunut upealta päästä viime vuoden keväästä lähtien tapaamaan toisiamme ihan oikeasti  lähes parin vuoden tauon jälkeen ! Yhdistystoimintamme on pysynyt koko ajan aktiivisena vaihtuvista rajoituksista huolimatta, koska olemme osanneet toimia myös etänä. Linkkeinämme toimivat silloin muutoinkin hyvässä käytössä oleva Whatsapp- ryhmämme sekä Google Meet  tai Teams-verkkoyhteys. Linkin saamme sähköpostilla, se on helppoa.  Tule mukaan marttatoimintaan !
******************************************************************************************************************************************

2023

 

HELMIKUUN MARTTAILTA 

TI 28.2.klo 18.30 Kylätalolla uusi kässämarttamme Päivi opastaa AKTIVISMIKIRJONTAA ennakkotehtävään pannunlappuun, jotka luovutetaan kannustukseksi eduskuntavaaliehdokkaillemme. Kahvi/teetarjoiluvastaavaksi voi ilmoittautua Leilalle whatsappiin, tervalammenmartat@gmail.fi tai 0407733026.

Operettiin ILOINEN LESKI1.4. klo 14 on varattu 11 lippua. Ilmoita halukkuutesi mukaan tuloon.

.VUOSIKOKOUS POLKU NUUKSIOSSA

Maanantaina 13.2. klo 18.00 pidämme Tervalammen marttojen vuosikokouksen Polku Nuuksiossa os. Kurjolammentie 38. Mennään kimppakyydeillä. Syömme ensin illallisen, jonka jälkeen kokoustamme. Ilmoittautumiset, ruokarajoitteet ja kyydeistä tiedot Leilalle  whatsappiin, tervalammenmartat@gmail.fi tai 0407733026.

YHDESSÄ TEKEMINEN ON JUHLAA

 

MAAILMAN SUURIN MARTTAILTA

31.1. tiistaina klo 18.30 vietämme juhlailtaa Kylätalolla oman yhdistyksemme kesken. Valmistamme juhlaillalliseksi puolukkapiristystä, porkkana-kikherne-
maapähkinäkeittoa sekä porkkanapannukakkua mehukeiton kanssa. Marita yhdessä Ailin kanssa hankkii ruokatarvikkeet. Juhlan teemana on Emäntälehti/Martat 120vuotta. Aili tuo vanhoja Emäntälehtiä tutkittavaksi.

 

Lyhtyjä illassa

peruutettu säiden takia LYHTYLUISTELUT 

28.1. lauantaina  klo 17-18.30 järjestämme lapsiperheille luistelutapahtuman, jos jäätilanne sallii, Kylätalon
luistinradalla. Myymme makkaraa ja kuumaa mehua. Hankitaan  kynttilöitä ja
tuomme kotoa erilaisia lyhtyjä. Aila vastaa tapahtumasta. Osallistumme näin Lux Nuuksio -tapahtumaan ( 20.1. – 29.1.)

TAMMIKUUN MARTTA-TAPAAMINEN

Tapaamme Kylätalossa ti 10.1. Klo 18.30. Ideoimme silloin alkavan vuoden toimintaa.

 

2022

PIKKUJOULUT HERKUTELLEN

13.12. tiistaina menemme kimppakyydein ravintola Bihaniin Nummelaan, jossa nostamme kuluneen vuoden juhlamaljat ja herkuttelemme itse valitsemiamme juhlaherkkuja.

JOULUKALENTERI

1.-24.12. Adventtikalenteri WhatsAppissa. Leila on toimittanut sähköpostiin kalenteriluukuista vastaavien järjestyksen.

HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE !

PIPARKAKKUTALOKURSSI

La 26.11. Aila ja Nina järjestävät piparkakkutalokurssin aikuiselle ja lapselle Kylätalolla kahdessa ryhmässä, klo 10 ja 12, hinta 10€. Ilmoittatumiset Leilalle tervalammenmartat@gmail.fi tai 0407733026.

 

 

MARTTAILTA LEIPOEN

Torstaina 10.11. klo 17.30 kokoonnumme leipomaan pikkuleipiä lauantain isänpäivämyyjäisiin. Ota essu ja päähuivi mukaan. Voit tuoda arpajaisvoittoja ym tavaraa lauantain myyjäisiin.

ISÄNPÄIVÄMYYJÄISET

Lauantaina 12.11. klo 11 – 14  Isänpäivämyyjäiset, jossa  myymme lounaaksi hernekeittoa, on myyjäispöytä leivonnaisille ja käsitöille, Marttakirppis Ukrainan hyväksi, arpajaiset, jossa jokainen arpa voittaa sekä tietysti Marttakahvila herkullisine leivonnaisineen.

Voisit tuoda kädentöitä / käsitöitä ja leivonnaisia myytäväksi, kahvilaan jotain maukasta, arpajaisvoitoiksi kodin siistiä ja tarpeetonta ja kirpputorille kaikenlaista sopivaa, vaatetta ja tavaraa. Myymme myös myyjäis/kirpputoripöytiä a 10 €, martoilta 5 €.

Eevalle voi ilmoittautua töihin  marttojen whatsappiin tai puh 040 0701429.

 

LOKAKUUN MARTTAILTA

11.10 klo 18.30 kokoonnumme Kylätalolle ryijy- ja hyväntekeväisyysteeman pariin. Anne, Sunni ja Maaria ovat työstäneet ryijyprojektia, ja nyt liitämme ne kokonaisuudeksi, jossa kaikille riittää pientä puuhaa. Lokakuu on myös puurokuu, puurosta,kahvista ja arpajaisista keräämme kolehdin, joka lahjoitetaan kansainvälisille martoille hyväntekeväisyyteen.

KYLPYLÄRETKI

8.10.lauantaina lähdemme Lohja Spahan Karjalohjalle klo 10 kimppakyydein. Ohjelmassa ensin kävelylenkki, buffetlounas ja sulattelun jälkeen kylpylä sekä lähtökahvit. Yhdistys maksaa kylpylän, lounaan ja kahvit. Hoitoja voi varata puh 030 60840 klo 8 – 17, ne maksetaan itse. Ilmoittaudu Leilalle 4.10. mennessä  040 7733026, tervalammenmartat@gmail.com tai leila@nordem.fi

SYYSKUUN MARTTAILTA

Kirsti Salo järjestää pajunpunontakurssin kotonaan tiistaina 6.9. klo 18 alkaen. Kirstin osoite on Palojärven metsätie 38. Jos et ehdi heti alkuun, voit tulla paikalle myöhemminkin. Tervetuloa!

13-19.9. vietetään  Marttojen Hävikkiviikkoa jota voi  omassa toiminnassa pohtia. Vihdin Martat ei järjestä ennakoitua Sadonkorjuujuhlaa kaikille vihtiläisille martoille. Tilaisuus on siis peruutettu.

Elokisojen talkoo-tarjoilut

Lauantaina 27.8. järjestämme Elokisojen kahvi ym tarjoilut. Tule mukaan, ilmoittaudu Leilalle.

Annin Daaliat

ANNI KUTSUU KYLÄÄN

to 25.8. klo 17 alkaen  Anni Salminen kutsuu meidät heinäkuussa olleen syntymäpäivänsä johdosta vierailulle kotiinsa, Jokirinne 8. Voit tulla myöhemminkin, kun ehdit. Aluksi saunomme ja uimme  ja sitten juomme kahvit. Kahvin lomassa klo 18 jälkeen aluevaltuutettu, erikoislääkäri Arja Uusitalo tulee keskustelemaan aiheesta Ajankohtaista hyvinvointialueesta. Pääsemme myös tutustumaan Maarian taidepuutarhaan.
Tervetuloa kaikki mukaan!
Anni ja Leila

RETKI LAPINLAHDEN LÄHTEELLE

15.8. KLO 15.15 lähdemme Töölön Marttojen vieraaksi, meidät kahvitetaan klo 16 ja pääsemme historiakierrokselle Lapinlahden sairaalan alueelle klo 16.30. Ilmoittaudu Leilalle puh 0407733026. .

SAARILAMMEN RETKI

9.8. klo 18 teemme luontoretken Nuuksioon Saarilammen tulentekopaikalle paistamaan makkaraa ja haukkaamaan iltapalaa. Ilmoittaudu Leilalle ja kerro voitko tarjota tilaa autossasi puh 0407733026 .

KESÄJUHLATUNNELMISSA

 

 

MARTAT TAPAAVAT TOISIAAN

Pertun pidot

Vihti-Seura järjestää Pertun pidot sunnuntaina, 21.8. Ojakkalan
urheilutalolla. Marttoja pyydetään auttamaan pöytien
liinoittamisessa, kattamisessa, tarjoilussa ym. Varsinainen ruoka tulee
catering-palvelusta. Vihti-Seura maksaa yhdistyksille korvauksen
talkootunneista. Tämän vuoden teemana on Lotta Svärd 100 vuotta.

Jos yhdistyksestäsi löytyy talkooapua, ilmoita Ailalle nimet
mahdollisimman pian  aila.lindroos@kolumbus.fi tai 050-541 1390.

Karjalohjan Martat kutsuvat vihtiläisiä marttoja Elonkorjuutorille
perjantaina, 5.8. Karjalohjalla pidetään suuri Elonkorjuutori ja
siitä lähetämme teille vielä erillisen paikallisen marttayhdistyksen
kutsun. Tapahtuman teemana on omavaraisuus, joka on meille martoillekin
sydämenasia. Hyvä kesäpäivän vierailukohde.

 

KULTTUURIRETKI KARKKILAAN

Keskiviikkona 27.7. teemme kulttuuriretken Karkkilaan. Jaana ja Tuula (Koskimäki) vastaavat järjestelyistä. Yhdistys maksaa ruokailun ja museokäynnit jäsenille. Ota Museokortti mukaan, jos sinulla on sellainen. Lähtö Tervalammelta tehdään kimppakyydein aamupäivällä. Tarkemmat tiedot whatsapissa. Voit jo nyt ilmoittaa Leilalle, lähdetkö mukaan retkelle.

HEINÄKUUN KESÄKAHVILA

Lauataina 9.7. Kesäkahvila Kylätalon pihassa klo 11-14. Olemme kutsuneet kylän järjestöt ja yritykset esittelemään toimintaansa. Aila vastaa kahvilan järjestelyistä ja mukaan ovat lupautuneet Eija, Mimosa, Sunni ja Leila. Kerro Leilalle, jos haluat leipoa jotain tai tulla mukaan talkoisiin.

KAHVILASSA TEEMANA KESÄJUHLAT JA SUOMALAISET SAPAKSET

La 18.6. Klo 11-14 on kesäkahvila Kylätalon pihassa klo 11-14. Myymme suomalaisia sapaksia kahvilavieraille sormin naposteltavaksi, myös kotiin saa ostaa + reseptit saa paikan päältä. Ilmoita Leilalle, jos olet kiinnostunut talkoohommista, tehtävät on osin jo valmiiksi jaettu, mutta joukkoon sopii, osallistumisesta + tarjottavista reseptit Leilalle  0407733026.

KESÄKUUN MARTTAILTA

Ti 14.6. Kylätalon keittiöluokassa suunnittelemme sapaksia ja niiden valmistusta. Martta-tapaamisemme alkaa vasta klo 19, koska sitä ennen klo 17 alkaa kyläkokous Tervalammen kaavoituksesta. Mieti ennakkoon reseptejä ja ideoita sapasten valmistukseen.
Järjestämme kahvituksen kyläkokouksessa klo 16.30 eteenpäin. Ilmoita ,jos haluat tulla auttamaan Ailaa kahvitusten järjestämisessä. Leila puh 0407733026.

SIIVOUSPÄIVÄN KESÄKAHVILA,  TAIMITORI JA LAVAVILJELYN OPASTUS sekä KIRPPUTORI

Lauantaina 28.5. klo 11-14. Tapahtumasta tulee tarkemmin tietoa myöhemmin, mutta mieti, voitko ottaa osaa järjestelyihin tai leipoa jotain kahvilaan. Voit pyytää raaka-ainekustannukset yhdistykseltä.  Riitta on jo valmistautunut laatikkoviljelyn esittelyyn.

PÄÄKSLAHDEN RETKI JA MARTTATAPAAMINEN

24.5.tiistaina klo 15.20.lähdemme kimppakyydein Pääkslahteen yhdessä Töölön Marttojen kanssa. Ilmoittaudu mukaan Leilalle ja kerro, haluatko kyydin tai voitko tarjota autossasi paikan jollekin toiselle. (Leila, Mimosa ja Eeva ainakin lähdössä). Retken pituus on noin 4 km. Kerro myös, jos haluat yhdessä Ailin kanssa tehdä lyhyemmän retken taukopaikalle

KYLÄTALON IKKUNAT

18.5. klo 16 Kylätalon ikkunoiden pesu Anne Väätäisen johdolla yhdessä kyläyhdistyksen toimijoiden kanssa. Anne tuo välineet. Vapaaehtoiset mukaan suoraan paikalle.

ITALIALAISEN RUOAN KURSSI

17.5. klo 18.30  Italialainen ilta:  Mimosan johdolla valmistamme ja nautimme italialaisia ruokia. ilmoittautumiset Leilalle 040 7733026 tai whatsappiin

KOIRANÄYTTELY – KAHVILA

Lauantaina 7.5. on Kylätalon kentällä Suomen Stabihounkerhon koiranäyttely klo 11-15. Osanottajia on noin 50. Tarjoamme sämpylöitä, makeaa kahvileipää, kahvia, teetä, mehua ja grillaamme makkaraa.  Jos haluat leipoa pullaa, sämpylöitä tai jotain makeaa (esim piirakkaa tai mokkapaloja), ilmoita Leilalle 040 7733026  tai WhatsApp-ryhmään

SIIVOUSOPPI-ILTA

Ti 19.4. klo 18. Tule oppimaan nykyaikaista ja järkevää siivousta! Siivousalan ammattilainen Anne Väätäinen tulee ti 19.4. Klo 18 Kylätalolle opastamaan tilojen siivousta ja siivousvälineiden käyttöä. Samalla sovitaan, mitä puhdistustoimenpiteitä talon käytön jälkeen tehdään lattioille ja WC-tiloille.

MARTTAILTA ja PIHASTELUASU

Tiistaina 12.4. klo 18.30 on marttailta Kylätalon aulassa. Aloitamme monitoimiasun valmistamista jokaisen omista (kierrätys)kankaista. Liisa Dahlman antaa sähköpostissa ohjeet ja mitä kannattaa ottaa mukaan.

LINNUNPÖNTTÖTALKOIDEN KAHVITUS

Lauantaina 2.4. klo 10-15 on linnnunpönttötalkoot Tervalammen Kylätalolla. Järjestäjänä on Vihdin seurakunta ja Kyläyhdistys. Tervalammen Martat järjestää kahvitarjoilun. Leila hoitaa kahvitusta, mutta yksi muu martta apuna olisi hyvä. Ilmoittaudu Leilalle, jos haluat tulla mukaan.

KYLÄKOKOUKSEN KAHVITUS

Tarjoamme Kylätalolla 26.3. klo 15-16 kahvia ennen kyläkokouksen alkua klo 16. Kyläkokouksen jälkeen klo on muusiikkia ja tanssia liikuntasalissa. Jatkamme kahviota myös musiikkitilaisuuden kuluessa tarpeen mukaan. Ilmoita Leilalle viimeistään torstaina 24.3., haluatko tulla auttamaan kahviossa ja/tai haluatko leipoa jotain. Aila varmaan kertoo, mitä leipomuksia sinne kaivataan.

Kevät näyttää iloisia asioita ja antaa voimaa

VUOSIKOKOUS

Maanantaina 21.3.2022 klo 18 Tervalammen Marttojen sääntömääräinen vuosikokous pidetään Mummola Kahvilassa Veikkolassa osoitteessa Vanhatie 26. Esillä on sääntömääräiset asiat. Kokoukseen voi myös osallistua etänä Teamsillä. Ilmoita Leilalle, jos osallistut etänä kokoukseen niin saat linkin liittymiseen ennen kokouksen alkua.  Aloitamme tilaisuuden ilta-aterialla. Menemme Veikkolaan kimppakyydein. Ilmoita Leilalle 040 7733026 tai whatsapp-ryhmäämme, haluatko kyydin tai tarjoatko paikan autossasi muille.

TOVE – ELOKUVA

Ke 16.2. esitetään Vihdin Kinossa jäsenistömme pyytämä Tove-elokuva, joka jäi korona-ajan takia monelta näkemättä. Esityksen hinnaksi tulee 11 € / hlö ja näillä näkymin taas yleisenä näytettävään näytökseen mahtuu vielä mukaan 11 ilmoittautuneen lisäksi. Menemme kimppakyydein, ilmoittautumiset Leilalle  040 7733026 tai whatsapp-ryhmäämme. Eli toimi heti !

 

Maaliskuussa ma 21.3. on vuosikokous, uskoaksemme kasvokkain. Lisätietoa tulee myöhemmin.

VIRTUAALINEN MUSEOKÄYNTI

Ti 8.2. klo 18.30 on marttailta etänä ja osallistumme Tampereen Muumimuseon opastettuun kiertokäyntiin. Lopuksi keskustelemme keskustelemme näkemästämme.

Linkki on
meet.google.com/jdg-qpwv-per

 

TAMMIKUUN MARTTAKOKOUS

Pidämme etämarttaillan Teamsin avulla tiistaina 25.1. klo 18.30. Aila lähettää sähköpostiinne linkin liittymistä varten. Liittyminen tapahtuu hyvin samaan tapaan kuin Google Meetillä. Suunnittelemme tämän vuoden ohjelmaa. Sähköpostiin saamme alustavan raamin toimintasuunnitelmasta ja -kalenterista. Mieti toiveita ja ajatuksia tämän vuoden ohjelmaksi !

‐——————————–

Vihdin marttojen tietoisku aluevaaleista ja uuden sote-alueemme organisaatiosta torstaina 13.1.2022 klo 18.00 etäyhteyksin,  linkin saamisen yhteystiedot sähköpostissa.

Joulu on jo ovella !

PIKKUJOULUT NUOTTAKODOLLA

Ke 15.12. lähdemme kimppakyydein Nuottakodon saunalle saunomaan, syömään hyvin ja viettämään mukavaa yhdessäoloa vivahteikkaan vuoden päätteeksi. Ilmoittautuessasi Leilalle kerro myös ruokavaliotoiveesi. koronatilanteen vuoksi paikalle voivat tulla vain kahdesti tai kolmasti rokotetut. Pidämme maskeja paitsi saunassa ja ruokaillessa, ja yritetään toimia muutenkin mahdollisimman koronaturvallisesti. Joulumusiikkia kaivataan myös. Lämpimästi Tervetuloa !

Leppoisaa Joulun aikaa

JOULUKALENTERI

Jälleen toteutamme Marttojen oman Joulukalenterin Whatsapissa yhteiseksi iloksemme. Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua Leilalle, voit ottaa yhden tai kaksi kertaa kontollesi. Iloista joulun tuloa kaikille !

ISÄNPÄIVÄMYYJÄISET KYLÄTALOLLA

La 13.11.pidämme kyläkahvilaa, myymme hernekeittoa ja pannukakkua. Pannukakku ja keitto valmistetaan aamusta. Kasvis- ja tavallista keittoa voi ostaa mukaan omaan astiaan. Myymme valmistamiamme joulukortteja, käsitöitä ja leivonnaisia. Voit tuoda myyntiin käsitöitä yms yhteispöytään. Tuo myös arpajaisvoittoja.  Arpajaiset, paljon voittoja. Myyntipöytiä omalle väelle ja vieraille, 7 €/pöytä.

MARTTAILTA KYLÄTALOLLA

ti 9.11. klo 18.30. Askartelemme Even ideoiden pohjalta isänpäivämyyjäisiin kortteja, purkkeja ym.kivaa myytävää. Glögitarjoilu.

LOKAKUUN ILMASTO-AIHEINEN MARTTAILTA

Tiistaina 26.10. klo 18.30 kokoonnumme Kylätalolle keskustelemmaan Marttailuviikon teeman – Yksi maapallo riittää – ympärille .  Katsomme Anu Harkin suositun  esitelmävideon Ilmastonmuutoksen syyt ja seuraukset. Lisäksi tietysti kahvittelemme ja keskustelemme ajankohtaisista asioista.

 

ANNOS AFRIKKAA – RUOKAKURSSI

12.10.  klo 18.30 kokoonnumme Kylätalolle valmistamaan afrikkalaista ruokaa Mimosa Virkkusen johdolla.  Ennakkoilmoittautumiset whatsappiin tai Leilalle.            Herkullista iltaa !

SUUNNISTUSKISAN MUONITUS KYLÄTALOLLA

Sunnuntaina 26.9. järjestämme Kylätalolla suunnistuskilpailujen muonituksen sekä kahvion klo 8-16. Lauantaina perunankuorinta-talkoot Aili Nissisellä. Leila on laittanut sähköposteihin työvuorot. Loppusiivoukseen voi yhä ilmoittautua klo 15.30 ->   Leilalle 040 7733026 tai whatsap-ryhmäämme.

SYYSKUUN MARTTAILTA

Vietämme KASVOKKAIN (maskit!) marttailtaa ti 14.9. klo 18.30 Kylätalolla puuro-ja käsityöillan merkeissä. Kahvi-ja arparahat lahjoitamme kansainvälisten marttojen toimintaan. Sunnilla ja Annella on pari yllätyskäsityöpistettä. Tuo myös mahdollinen tuunausprojektisi esitettäväksi ja ota myös kahvikuppisi pussukassa mukaan. Tervetuloa!

vaatteita vaihtoon !

VIHDIN MARTTOJEN VAATTEIDENVAIHTOPÄIVÄ

ja samalla 50-vuotisjuhlatapahtuma on Nummelan torilla su 5.9. klo 11-14. Meillä on myös oma piste torilla, jonne voit tuoda vaatteita, kenkiä, huiveja, laukkuja, hattuja yms. Myös vintage on muotia.  Paikalla on vaatteiden sovitusteltta, kahvio ja marttainfopiste.
Talkootöitä on parille martalle meidän pisteessämme, leipoakin saa kahvioon. Myös kahvioon, marttaesittelypisteeseen ja alueen pystytykseen ja purkuun tarvitaan väkeä.
Ilmoittaudu Ailalle talkoisiin. Ailan puhelin on 0505411390. Voit myös ilmoittautua meidän WhatsApp-ryhmäämme.

Eila letunpaistossa

SIIVOUSPÄIVÄN JA ELOKISOJEN TARJOILU, Tervalammen kyläkokous n 13.30.

Jälleen on aika kierrättää, tervetuloa ostamaan tai myymään valtakunnallisen Siivouspäivän tapahtumaan kylätalon pihalle 28.8. klo 10.30-14! Samaan aikaan Elokisat buffetteineen ja Martat paistavat lettuja (koronavaraus), 10 – 14. Jokainen tuo oman myyntipöytänsä ja muut tarvikkeensa sekä korjaa jälkensä. Myyntipaikat kylätalon jumppasalin puoleisella seinustalla. Muistathan terveysturvallisuuden: maskisuositus, käsihygienia ja riittävä etäisyys muihin.

 

Kääpiösnautseri - pennusta aikuiseksi: syyskuuta 2015

KOIRANÄYTTELYN PUFFETIN JÄRJESTÄMINEN 

15.8. on Suomen Kääpiösnautserikerhon päänäyttely Tervalammen koulun kentällä. Järjestämme sinne puhvetin ja toimitsijoiden sekä tuomareiden ruokailun. Tarvitsemme runsaasti vapaaehtoisia.  Mukaan ilmoittautuneiden työvuorot on Leila toimittanut sähköposteihin, lisäkädet edelleen tarpeen :

– klo 7-10 valmistelua ja kioskin avaus

– 10-13 kioski, makkaran- ja letunpaisto, osanottajat, tuomarit ja toimitsijat

– 13-16 kioski, makkaran ja letunpaisto, tilojen purku

Hyvän tuulen HYNTTY – kerho 60 + senioreille
alkaa19.8.  alkaen kuutena torstaina klo 12 – 14.

Vetäjinä toimivat Aila Lindroos ja Maaria Melin, apukäsiksi lähtijöitä tarvitaan, vapaaehtoiset  voivat ilmoittautua Maarialle 040 1447997 tai whatsapp-ryhmään.
Kerho  on tarkoitettu kaikille ikäihmisille iloksi ja virkistykseksi,
ohjelmassa kiinnostavia jutusteluaiheita, kevyttä liikuntaa,
pieniä retkiä, välipalaa joka kerta ja hyvää seuraa.

Hyntty-kerho järjestetään Marttaliiton Vilppu- hankkeena ensimmäiset kuusi kertaa – ja toimintaa jatkaa   kylätoimikunta.
Tarvitseville järjestyy myös kyytejä, kuljettajaksi on lupautunut Marja-Liisa Pursiainen.

TULOSSA SYYSKUUSSA

5.9.Vihdin Marttojen 50-vuotisjuhlatilaisuutena pidetään Vaateidenvaihtotapahtuma  Nummelan torilla. Meillä oma pöytä ja rekki. Tuo mukanasi vaatetta, kenkiä, huiveja, laukkuja yms. Paikalla on myös sovitusteltta.

14.9. Puuroilta ja käsityötapahtuma Kylätalolla

26.9. Suunnistuskilpailun muonitus, johon tarvitaan taas alkooväkeä.

 

RETKI ANNALAN PUUTARHAAN

Ti 10.8.lähdemme kimppakyydein Annalaan Tervalammelta klo 16.15 ja matkan varrelta voi tulla kyytiin. Klo 17.30 on tiistain teemakierros aiheena kukkakasvit ja sitten juomme kahvit/teet. Yhdistys maksaa kahvit. Riitta järjestää tapahtuman. Ilmoittautuminen Leilalle viimeistään su 8.8.

 

LUONTORETKI LIESJÄRVEN KANSALLISPUISTOON

31.7. Lähdemme kimppakyydein. Ota mukaan perheenjäseniä tai ystäväsi. Kierrämme Peukaloisen polun ja syömme eväitä Kaksvetisen tulipaikallla. Omat eväät ja juomat. Yhdistys tarjoaa makkarat. Lopuksi ajamme vielä tutustumaan Kortejärven perinnetilaan. Ilmoittaudu Leilalle viimeistään to 29.7. Kerro myös, haluatko kyydin tai voitko ottaa autoosi muita.

MARTANPÄIVÄN KULTTUURIRETKI PORVOOSEEN 

MAANANTAINA 26.7.  Ilmoittaudu Leilalle Viimeistään torstaina 22.7. Kerro myös, haluatko kyydin / voitko tarjota autossasi paikan.

  • Lähtö Tervalammelta n. klo 9-9.30 kimppakyydein (sovitaan tarkemmin kuskien kanssa)
  • N. klo 10.45 vierailu J.L. Runebergin kotimuseoon osoitteessa Aleksanterinkatu 3. Liput 8 eur/hlö., eläkeläiset 6 eur. Museokortti käy tähän kohteeseen. Saamme ilmaisen yleisöopastuksen klo 11. Tutustumme myös puutarhaan (ja mahdollisesti myös Walter Runebergin veistoskokoelmaan). Linkki: https://www.porvoo.fi/runebergin-koti
  • Buffetlounas Cafe Gabriolessa, Piispankatu 30 noin klo 12. Valittavana joko salaattipöytä + pääruoka tai salaattipöytä + keitto. Yhdistys maksaa lounaan kaikille, pöytä on varattu. Myös vege- ja gluteeniton vaihtoehto saatavana. Kaikki on laktoositonta. Linkki: https://cabriole.fi
  • Vierailu Nukke- ja lelumuseoon, Jokikatu 14 sisäpiha C-talo. Liput 4 eur/hlö, ei museokorttikohde. Linkki: https://www.yourvismawebsite.com/tuulan-aitta-ay
  • Kävelyä vanhassa kaupungissa. Voimme juoda iltapäiväkahvit sopivassa kahvilassa (esimerkiksi Tee- ja Kahvihuone Helmi, Välikatu 7, https://www.teehelmi.fi/tee-ja-kahvihuone-helmi/).
  • Paluu Tervalammelle

KESÄKAHVILA  ja KIRJATORI KYLÄTALOLLA    /   NUOTIOPAIKAN TALKOILUA  EVELLÄ

Lauantaina 10.7. tapaamme  jälleen  loistavan menestyksen saaneessa kesäkahvilassa.Teemana on kirjojen vaihto. Paistamme muurinpohjalettuja, tuomme paikalle mölkyn ym pihapelejä. Osallistujat ja leipojat voivat ilmoittautua Leilalle.
Tiistaina 13.7. Nuotiopaikan rakentamistalkoot Evellä Vanhan Myllytien alkupäässä.

 

Maarian kesänäyttely on galleriassa ja puutarhassa

RETKI MAARIAN TAIDEPUUTARHAAN JA GALLERIAAN

Maanantaina 21.6. klo 18 tavataan Maarialla, osoite Jokirinne 11. Lopuksi juomme kahvit nyyttäriperiaatteella. Tuo jotain pientä suuhunpantavaa tullessasi. Säävaraus, jos sataa, tapaamme tiistaina / keskiviikkona, sama aika !

KESÄKAHVILA  KYLÄTALOLLA   /   

KESÄKAHVILA  JA  TAIMITORI  KYLÄTALOLLA

Lauantaina 12.6. klo 11 – 14   Sunni Krugin johdolla järjestämme Marttojen Kyläkahvilan ja organisoimme kaikille avoimen taimi / kasvitorin, jossa sekä marttamme että kyläläiset voivat myydä / ostaa ja vaihtaa taimia. Tapahtuma pidetään näillä näkymin kokonaisuudessaan ulkona.

Taimitorille ja Kyläkahvilaan menossa

KÄVELYRETKELLE PÄÄKSLAHTEEN

Tiistaina 8.6.klo 18.30 lähdemme kimppakyydeillä Pääkslahden luontopolulle ( 4 km ) kävelyretkelle. Omat eväät matkaan. Leila antaa tarkemmat ohjeet sähköpostissa. Ilmoittaudu Leilalle.

 

YHDEN KATTILAN TAKTIIKAN RUOKAKURSSI

Tiistaina 11.5. klo 18.30 Mimosa Virkkunen pitää meille ruokakurssin Yhden kattilan taktiikalla. Leila on jakanut ko. reseptivihkoset postilaatikoihin,  ja valmistamme sivulta 22  hauki-vegepellin . Whatsapissa saimme Mimosalta vinkin, että jälkiruoka kannattaa tehdä jo etukäteen. Jokainen hankkii ruokatarvikkeet itse ja valmistaa ne omassa keittiössään. Olet myös tervetullut mukaan, vaikka et juuri siihen aikaan kokkaisikaan. Yhteyttä pidämme Google Meetillä.

 

 

 

 

 

 

 

Toukokuussa tulossa vieraslajien kitkentätempaus  yhdessä Vihdin lukion 2. luokan kanssa. Avoin / Aila ?

MARTTAILTAMAT 28.4.

ym kivoja ja mielenkiintoisia tapahtumia Marttaliiton jäsenkirjeessä meille kaikille seuraavasta osoitteesta:  https://us8.campaign-archive.com/?u=71271ca4a4c8f83490dbec12d&id=8178908d20       

 

 

 

 

 

Marika Lahdenperä Muistoja

HUHTIKUUN MARTTAILLASSA  ASIANTUNTIJAVIERAILU

Ti 13.4.klo 18.30 taidemaalari Marika Lahdenperä kertoo työstään ja teoksistaan videolla ja keskustellen.   Kokoonnumme jälleen Google Meet- etäyhteydellä kiinnostavan luennon äärelle.

Huom ! Huhtikuun loppuun suunniteltu vaatteidenvaihto-tori siirretään kesäkuun alkuun Kyläkahvilan yhteyteen.

 

MARTTAILTA TALVIKYLVÖISTÄ JA TAITEEN NEULOMISESTA

Ti 9.3.klo 18.30  Riitta kertoo mielenkiintoisista talvikylvöistä ja Maaria riippumattoprojektista, jolla osallistumme tulevaan kesänäyttelyyn.    Marttailtaan mukaan pääsemme etänä Google Meetillä, ja Leila laittaa linkin porukkaan mukaanpääsemiseksi.

VUOSIKOKOUS

Maanantaina 22.2.2021 klo 18.30   kokoonnumme Tervalammen koululla eli uudella Kylätalolla sekä myös etänä,  mm.Google Meet -sovelluksen avulla, josta ohjeet tulevat etukäteen. Vain 10 henkeä (mieluummin vähemmän) voi olla läsnäkokoustilassa. Sunni tulee lähettämään ohjeet etäyhteyteen liittymiseksi. Esityslista ja liitteet tulevat etukäteen sähköpostilla.  Tarjoilua ei ole.Ilmoittaudu Leilalle etukäteen 040 7733026

 

 

Puheenjohtaja vaihtuu, kiinnostaisiko sinua pienen yhdistyksemme luotsaaminen kaksivuotisessa pestissä ? Meillä on avarakatseinen yhdistys ja hyvä henki. Kysellä voit Sunni Krugilta 040 5048650 tai Leila Pohjolalta 040 7733026.

SIIVOUSILTA KYLÄTALOLLA 

 Keskiviikkona 17.2. klo 18  menemme siivoamaan talkoilla koulun eli Kylätalomme nk. uutta puolta. Lattiat aulassa ja jumppasalissa on jo ammattimaisesti käsitelty. Pyyhimme pölyjä, pesemme WC-tilat, siivoamme luokkahuoneen jne. Ikkunoita pestään vasta lämpimien säiden tullessa. Tule mukaan. Käytämme maskeja ja jakaudumme niin, että etäisyydet pysyvät. Ilmoita Leilalle tulostasi 040 7733026

UUSI KYLÄTALO, VAUVASUKKIA ja MUISTISAIRAILLE MUHVEJA

Vuodenvaihteessa hyvästelimme Sampolan ja saimme uuden Kylätalon, Tervalammen entisen koulun.

Keräämme parhaillaan toivomuksia tulevan vuoden marttatapahtumiksi sekä ideoita kylätalossa ja sen tiimoilla tapahtuvasta toiminnasta, Sihteerimme Leila Pohjola 040 7733026  ja Whatsapp – ryhmämme ovat vastaanottavat tahot. Vihdin Martat on pyytänyt jäsenistöä neulomaan vauvasukkia MLL.lle ja muistisairaille muhveja Vihdin srk.lle. Lisätietoja sähköposteissa

 AFRIKKALAISEN RUOAN ETÄKURSSI

Ti 12.1.2021 klo 18.30 kokoonnumme verkossa Jitsi Meetin ja Whatsapp – ryhmän välityksellä seuraamaan Mimosa Virkkusen opastamaa afrikkalaisen ruoan kurssia. Mimosa toimittaa kaikille tiedot valituista ruokaohjeista. Marttojen opaskirja on jaettu kaikille. Iloisiin tapaamisiin !

 

 

Tervalammen Marttojen historiikki on myynnissä digitaalisena  hintaan 15 €. Historiikkia on myös kirjana vielä muutama kappale hintaan 27 €. Historiikkeja saa Leila Pohjolalta  0407733026 / leila@nordem.fi

MARTTOJEN JOULUKALENTERI WHATSAPPISSA

Vapaaehtoiset  jäsenemme laittavat joulukalenterisivun kukin vuorollaan, Leila koordinoi 040 7733026.Pikkujoulun JOULUPOLKU  15.12. peruttu coronatilanteen vuoksi.

EKOLOGINEN SIIVOUS – VIDEO

Sunni Krugin lokakuussa toteuttama video  löytyy kaikkien sähköposteista ! Eläköön etikka, ruokasooda, sitruunahappo ym. Kiitokset Sunnille, näillä eväillä meidänkin kylällä ilmastonmuutosta vastaan !

MARRASKUUN MARTTAILTA: MITEN SIIVOUS SUJUU EKOLOGISESTI -?

10.11. tiistaina klo 18.30  Marttailta etänä jitsi-meet sovelluksella. Saamme linkkinä Sunni Krugilta tietovideon ekologisesta siivoukseksta  ja illan päätteeksi saamme sen myös sähköposteihin. Pohdimme yhdessä tulevia tapahtuma-aiheita, mieti ennakkoon mistä pitäisit.  Tervetuloa  mukaan !

TEHDÄÄN ILMASTORUOKAA !

13.10. tiistaina pidämme etäyhteydellä ilmastoruokakurssin Mimosa Virkkusen opastuksella. Reseptit löytyvät Nyt tehdään hyvää – kirjasesta. Tehdään Härkiswokkia, omena-fenkolisalaattia, ja puolukka-porkkanakääretorttua. Hyvää ruokahalua kaikille ja tapaamisiin ! Ilmoittautumiset Leilalle 040 7733026.

MARTTOJEN ENERGIAVIIKON TAPAHTUMA

6.10. tiistaina klo 18.15 – alkaen,Sampolassa Marttojen energiaviikon tapahtumanana tutustuminen Vantaan Jätevoimalan toimintaan.Pääsemme virtuaalivierailulle  voimalaan ja tilaisuus  on avoin kyläläisille. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin. Kahvitarjoilu.

KULTTUURIRETKI VAN GOGHIA KATSOMAAN

24.9. torstaina lähdemme kulttuurimarttamme Jaanan kanssa katsomaan Vincent van Goghin näyttelyä Didrichsenin taidemuseoon Kuusisaareen. Lähtö Tervalammelta 13.30.  Jaanan  kyytiin mahtuu neljä, menemme kimppakyydeillä. Ilmoittaudu Jaanalle puh.  0500 474968 tai Tervalammen Marttojen whatsappiin.

OMENOITA JA MEHUJA

14.9. Klo 13 maanantaina menemme Mimosan puutarhaan, osoite Kuikuntie 22, poimimaan omenia, joista puristutamme mehua. Mehu myydään yhdistyksen hyväksi. Ilmoita Leilalle, jos lähdet poimimaan omenia. Mennään kimppakyydeillä. Ilmoita myös Leilalle, jos haluat ostaa mehua. Hinta on 10€/ 3l.         

…JA PÄHKINÄPOLUN RETKI

Ja keskiviikkona 16.9. Teemme kävelyretken Pähkinäpolulle Veikkolaan. Lähtö Tervalammelta klo 17. Osoite on Eerikinkartanontie 150, Veikkola. Menemme kimppakyydeillä. Ilmoita Leilalle, haluatko kyydin vai voitko tarjota autostasi paikan. Omat eväät mukaan.

Lisätietoa sähköpostiviestissä.

MARTTAILTA MONELLA TEEMALLA

Ti 8.9.klo 18.30 on Marttailta Sampolan salissa teemalla puuro ja käsityöt. Aila tekee puuron ja kertoo Marttojen kansainvälisen toiminnan juhlavuodesta. Illan tuotto lahjoitetaan tähän toimintaan. Tuo kahvikuppi tullessasi.
Aili ja Eila opastavat ryijyn sekä pussukan teossa. Annelta saamme kankaisen pussukan ohjeen, hän ei itse pääse paikalle. Tuo valmis ryijy paikalle, voimme ideoida kokoamista.
Sijoitamme pöydät salissa turvaetäisyyksille. Käsidesiä on saatavana.
Katso muuta syksyn ohjelmaa sähköpostistasi.

TERVALAMMEN VIIKONLOPPU LA-SU 29.-30.8.

Kirpputori, Kyläkahvio, Elokisat ja Kyläkokous

SIIVOUSPÄIVÄN KIRPPUTORI ja MARTTOJEN KYLÄKAHVIO  lauantaina 29.8.
klo 11-14 Tervalammen koulun pihassa osoitteessa Tervalammentie 408.
Kierrätä hyväkuntoinen tavara myymällä se kirpputorilla.
Jokainen myyjä tuo itse myyntipöydän ja muut tarvikkeet. Voit myös myydä tavarat autosi takaluukusta.
Tule Tervalammen Marttojen kyläkahvioon tapaamaan kyläläisiä ja vaihtamaan kuulumisia. Käytämme maskeja. Pidäthän huolta turvaväleistä.
Käsidesiä on saatavana.
TEHON PERINTEISET ELOKISAT pidetään Tervalammen koulun kentällä
sunnuntaina 30.8. klo 10.30-14.30. Ilmoittautuminen alkaa klo 10.30.
Lajit ovat juoksu, pituushyppy, kenttäjuoksu, saappaanheitto ja
tikanheitto.
Paikalla on Vanhempainyhdistyksen tuttu kisakahvio. Tervalammen Martat
paistavat muurinpohjalettuja.

KYLÄKOKOUS pidetään Tervalammen koululla heti Elokisojen jälkeen klo 15.

Tervetuloa!

Järjestäjinä Tervalammen Martat, Tervalammen Teho ja Tervalammen
Kyläyhdistys

https://siivouspaiva.com/sales-locations
Martta: tule mukaan talkoisiin ja kilpailemaan yhdessä Elokisoihin!

Leila
puh. 0407733026
leila@nordem.fi

MARTAT JUHLIVAT

18.8.2020 Aili Nissinen kutsuu meidät kotiinsa marttailtaan tiistaina klo 18.00, huom aika.  Aili täytti äskettäin 80 vuotta, juhlistamme sitä ja marttailua Ailin pihalla, ota sään mukaiset vaatteet. Osoite on Sampolantie 15.

Tiistai 11.8. klo 18.30 RANTAKALAILTA SAARILAMMELLA
Tiistaina 11.8. klo 18.30 pidämme rantakalaillan Paula Huhtilaisen opastamana. Paikka on Saarilammen tulipaikka Nuuksiossa. Sinne on opastus Kurjolammen parkkipaikalta (Klassarinkallion reittiä pitkin). Vieressä on myös tie, jonka kautta sinne pääsee lähelle. Tavarat kuljetamme autolla vähän lähemmäksi. Maistelemme rantakalaa ja jälkiruoaksi juomme kahvit/teet. Mennään kimppakyydeillä, joten ilmoittaudu Leilalle, puh. 0407733026. Kerro myös, haluatko kyydin tai voitko tarjota paikan autossasi.

RETKI ANNALAN PUUTARHAAN

Tiistai 28.7. klo 12 (huomaa aika) käynnistelemme vähitellen marttatoimintaa ja lähdemme Martanpäiväretkelle Helsinkiin Vanhankaupungin alueelle Annalan puutarhaan ja puistoon  . Osoite on Hämeentie 154. Tilaisuuden ohjaa Riitta. Ilmoittaudu Leilalle puh. 040 7733026 viimeistään 26.7. Menemme kimppakyydeillä, joten ilmoita myös, haluatko kyydin tai voitko ottaa autoosi mukaan muita.

Ensimmäinen corona-ajan höllennys- tapaamisemme eli Juhannusetkot vietimme Aila Lindroosin  kotona juhannusviikon tiistai-iltana. Oli ihana tavata toisia martta-kavereita pitkästä aikaa. Saimme paitsi iloita toistemme tapaamisesta, myös Ailan tarjoamista kaffeista  ja raikkaista juomista,  herkullisesta nyyttärikestityksestä, jalkahoidoista sekä tuote-esittelystä Annen tapaan sekä Ailan puutarhan katselmuksesta.

 

TOUKOKUUN ETÄ -PUUTARHAILTA   

Riitta ja Kirsti vetävät virtuaalisen puutarhaillan tiistaina 26.5. klo 18.30. Sään salliessa voimme nauttia kahvit puutarhassamme ja esitellä jonkin kiinnostavan kohdan sieltä. Sähköpostista löytyvät käytännön ohjeet. Ilmoittaudu Leilalle puh. 0407733026

HUHTIKUUN LEIVONTAKURSSI
Koronatilanteen vuoksi pidämme tiistaiksi 7.4.
suunnitellun LEIVONTAKURSSIN VIRTUAALISENA.
Ohjeet siihen liittymiseen sekä
leivontareseptit on lähetetty jäsenille sähköpostilla. Aloitamme illan
klo 18.30 ja sitten pidämme virtuaalikahvituokion vielä klo 20.
Ilmoittadu 6.4. mennessä.
Lisätietoja saat Leilalta, puh. 0407733026

 

TIISTAIN 17.3.LEIPOMOVIERAILU PERUTTU 
Seuraavanlainen vierailu pyritään järjestämään myöhemmin sovittavana ajankohtana.

’Tutustumme Natusen leipomoon (entinen Aholeipä), Aholantie 48B. Henri Vesikko esittelee leipomon ja kertoo yöllä tapahtuvasta leivonnasta.’