Tervetuloa TAPAHTUMIIMME!

Ihanaa kesää 2021 kaikille martoillemme!
Yhdistystoimintamme on pysynyt  aktiivisena koko vuoden ja niin edelleenkin. Noudatamme viranomaisten ohjeita tilanteen mukaan. Nyt taas tapaamme kasvokkain ulkotiloissa. Tilanteen muuttuessa voimme toimia myös etänä. Linkkeinämme toimivat silloin muutoinkin hyvässä käytössä oleva Whatsapp- ryhmämme sekä mm. Google Teams ja Jitsi Meet-verkkoyhteydet – ja linkit saamme sähköpostilla, se on helppoa.  Tule mukaan marttatoimintaan ! !
******************************************************************************************************************************************

 

SYYSKUUN MARTTAILTA

Vietämme KASVOKKAIN (maskit!) marttailtaa ti 14.9. klo 18.30 Kylätalolla puuro-ja käsityöillan merkeissä. Kahvi-ja arparahat lahjoitamme kansainvälisten marttojen toimintaan. Sunnilla ja Annella on pari yllätyskäsityöpistettä. Tuo myös mahdollinen tuunausprojektisi esitettäväksi ja ota myös kahvikuppisi pussukassa mukaan. Tervetuloa!

vaatteita vaihtoon !

VIHDIN MARTTOJEN VAATTEIDENVAIHTOPÄIVÄ

ja samalla 50-vuotisjuhlatapahtuma on Nummelan torilla su 5.9. klo 11-14. Meillä on myös oma piste torilla, jonne voit tuoda vaatteita, kenkiä, huiveja, laukkuja, hattuja yms. Myös vintage on muotia.  Paikalla on vaatteiden sovitusteltta, kahvio ja marttainfopiste.
Talkootöitä on parille martalle meidän pisteessämme, leipoakin saa kahvioon. Myös kahvioon, marttaesittelypisteeseen ja alueen pystytykseen ja purkuun tarvitaan väkeä.
Ilmoittaudu Ailalle talkoisiin. Ailan puhelin on 0505411390. Voit myös ilmoittautua meidän WhatsApp-ryhmäämme.

Eila letunpaistossa

SIIVOUSPÄIVÄN JA ELOKISOJEN TARJOILU, Tervalammen kyläkokous n 13.30.

Jälleen on aika kierrättää, tervetuloa ostamaan tai myymään valtakunnallisen Siivouspäivän tapahtumaan kylätalon pihalle 28.8. klo 10.30-14! Samaan aikaan Elokisat buffetteineen ja Martat paistavat lettuja (koronavaraus), 10 – 14. Jokainen tuo oman myyntipöytänsä ja muut tarvikkeensa sekä korjaa jälkensä. Myyntipaikat kylätalon jumppasalin puoleisella seinustalla. Muistathan terveysturvallisuuden: maskisuositus, käsihygienia ja riittävä etäisyys muihin.

 

Kääpiösnautseri - pennusta aikuiseksi: syyskuuta 2015

KOIRANÄYTTELYN PUFFETIN JÄRJESTÄMINEN 

15.8. on Suomen Kääpiösnautserikerhon päänäyttely Tervalammen koulun kentällä. Järjestämme sinne puhvetin ja toimitsijoiden sekä tuomareiden ruokailun. Tarvitsemme runsaasti vapaaehtoisia.  Mukaan ilmoittautuneiden työvuorot on Leila toimittanut sähköposteihin, lisäkädet edelleen tarpeen :

– klo 7-10 valmistelua ja kioskin avaus

– 10-13 kioski, makkaran- ja letunpaisto, osanottajat, tuomarit ja toimitsijat

– 13-16 kioski, makkaran ja letunpaisto, tilojen purku

Hyvän tuulen HYNTTY – kerho 60 + senioreille
alkaa19.8.  alkaen kuutena torstaina klo 12 – 14.

Vetäjinä toimivat Aila Lindroos ja Maaria Melin, apukäsiksi lähtijöitä tarvitaan, vapaaehtoiset  voivat ilmoittautua Maarialle 040 1447997 tai whatsapp-ryhmään.
Kerho  on tarkoitettu kaikille ikäihmisille iloksi ja virkistykseksi,
ohjelmassa kiinnostavia jutusteluaiheita, kevyttä liikuntaa,
pieniä retkiä, välipalaa joka kerta ja hyvää seuraa.

Hyntty-kerho järjestetään Marttaliiton Vilppu- hankkeena ensimmäiset kuusi kertaa – ja toimintaa jatkaa   kylätoimikunta.
Tarvitseville järjestyy myös kyytejä, kuljettajaksi on lupautunut Marja-Liisa Pursiainen.

TULOSSA SYYSKUUSSA

5.9.Vihdin Marttojen 50-vuotisjuhlatilaisuutena pidetään Vaateidenvaihtotapahtuma  Nummelan torilla. Meillä oma pöytä ja rekki. Tuo mukanasi vaatetta, kenkiä, huiveja, laukkuja yms. Paikalla on myös sovitusteltta.

14.9. Puuroilta ja käsityötapahtuma Kylätalolla

26.9. Suunnistuskilpailun muonitus, johon tarvitaan taas alkooväkeä.

 

RETKI ANNALAN PUUTARHAAN

Ti 10.8.lähdemme kimppakyydein Annalaan Tervalammelta klo 16.15 ja matkan varrelta voi tulla kyytiin. Klo 17.30 on tiistain teemakierros aiheena kukkakasvit ja sitten juomme kahvit/teet. Yhdistys maksaa kahvit. Riitta järjestää tapahtuman. Ilmoittautuminen Leilalle viimeistään su 8.8.

 

LUONTORETKI LIESJÄRVEN KANSALLISPUISTOON

31.7. Lähdemme kimppakyydein. Ota mukaan perheenjäseniä tai ystäväsi. Kierrämme Peukaloisen polun ja syömme eväitä Kaksvetisen tulipaikallla. Omat eväät ja juomat. Yhdistys tarjoaa makkarat. Lopuksi ajamme vielä tutustumaan Kortejärven perinnetilaan. Ilmoittaudu Leilalle viimeistään to 29.7. Kerro myös, haluatko kyydin tai voitko ottaa autoosi muita.

MARTANPÄIVÄN KULTTUURIRETKI PORVOOSEEN 

MAANANTAINA 26.7.  Ilmoittaudu Leilalle Viimeistään torstaina 22.7. Kerro myös, haluatko kyydin / voitko tarjota autossasi paikan.

  • Lähtö Tervalammelta n. klo 9-9.30 kimppakyydein (sovitaan tarkemmin kuskien kanssa)
  • N. klo 10.45 vierailu J.L. Runebergin kotimuseoon osoitteessa Aleksanterinkatu 3. Liput 8 eur/hlö., eläkeläiset 6 eur. Museokortti käy tähän kohteeseen. Saamme ilmaisen yleisöopastuksen klo 11. Tutustumme myös puutarhaan (ja mahdollisesti myös Walter Runebergin veistoskokoelmaan). Linkki: https://www.porvoo.fi/runebergin-koti
  • Buffetlounas Cafe Gabriolessa, Piispankatu 30 noin klo 12. Valittavana joko salaattipöytä + pääruoka tai salaattipöytä + keitto. Yhdistys maksaa lounaan kaikille, pöytä on varattu. Myös vege- ja gluteeniton vaihtoehto saatavana. Kaikki on laktoositonta. Linkki: https://cabriole.fi
  • Vierailu Nukke- ja lelumuseoon, Jokikatu 14 sisäpiha C-talo. Liput 4 eur/hlö, ei museokorttikohde. Linkki: https://www.yourvismawebsite.com/tuulan-aitta-ay
  • Kävelyä vanhassa kaupungissa. Voimme juoda iltapäiväkahvit sopivassa kahvilassa (esimerkiksi Tee- ja Kahvihuone Helmi, Välikatu 7, https://www.teehelmi.fi/tee-ja-kahvihuone-helmi/).
  • Paluu Tervalammelle

KESÄKAHVILA  ja KIRJATORI KYLÄTALOLLA    /   NUOTIOPAIKAN TALKOILUA  EVELLÄ

Lauantaina 10.7. tapaamme  jälleen  loistavan menestyksen saaneessa kesäkahvilassa.Teemana on kirjojen vaihto. Paistamme muurinpohjalettuja, tuomme paikalle mölkyn ym pihapelejä. Osallistujat ja leipojat voivat ilmoittautua Leilalle.
Tiistaina 13.7. Nuotiopaikan rakentamistalkoot Evellä Vanhan Myllytien alkupäässä.

 

Maarian kesänäyttely on galleriassa ja puutarhassa

RETKI MAARIAN TAIDEPUUTARHAAN JA GALLERIAAN

Maanantaina 21.6. klo 18 tavataan Maarialla, osoite Jokirinne 11. Lopuksi juomme kahvit nyyttäriperiaatteella. Tuo jotain pientä suuhunpantavaa tullessasi. Säävaraus, jos sataa, tapaamme tiistaina / keskiviikkona, sama aika !

KESÄKAHVILA  KYLÄTALOLLA   /   

KESÄKAHVILA  JA  TAIMITORI  KYLÄTALOLLA

Lauantaina 12.6. klo 11 – 14   Sunni Krugin johdolla järjestämme Marttojen Kyläkahvilan ja organisoimme kaikille avoimen taimi / kasvitorin, jossa sekä marttamme että kyläläiset voivat myydä / ostaa ja vaihtaa taimia. Tapahtuma pidetään näillä näkymin kokonaisuudessaan ulkona.

Taimitorille ja Kyläkahvilaan menossa

KÄVELYRETKELLE PÄÄKSLAHTEEN

Tiistaina 8.6.klo 18.30 lähdemme kimppakyydeillä Pääkslahden luontopolulle ( 4 km ) kävelyretkelle. Omat eväät matkaan. Leila antaa tarkemmat ohjeet sähköpostissa. Ilmoittaudu Leilalle.

 

YHDEN KATTILAN TAKTIIKAN RUOKAKURSSI

Tiistaina 11.5. klo 18.30 Mimosa Virkkunen pitää meille ruokakurssin Yhden kattilan taktiikalla. Leila on jakanut ko. reseptivihkoset postilaatikoihin,  ja valmistamme sivulta 22  hauki-vegepellin . Whatsapissa saimme Mimosalta vinkin, että jälkiruoka kannattaa tehdä jo etukäteen. Jokainen hankkii ruokatarvikkeet itse ja valmistaa ne omassa keittiössään. Olet myös tervetullut mukaan, vaikka et juuri siihen aikaan kokkaisikaan. Yhteyttä pidämme Google Meetillä.

 

 

 

 

 

 

 

Toukokuussa tulossa vieraslajien kitkentätempaus  yhdessä Vihdin lukion 2. luokan kanssa. Avoin / Aila ?

MARTTAILTAMAT 28.4.

ym kivoja ja mielenkiintoisia tapahtumia Marttaliiton jäsenkirjeessä meille kaikille seuraavasta osoitteesta:  https://us8.campaign-archive.com/?u=71271ca4a4c8f83490dbec12d&id=8178908d20       

 

 

 

 

 

Marika Lahdenperä Muistoja

HUHTIKUUN MARTTAILLASSA  ASIANTUNTIJAVIERAILU

Ti 13.4.klo 18.30 taidemaalari Marika Lahdenperä kertoo työstään ja teoksistaan videolla ja keskustellen.   Kokoonnumme jälleen Google Meet- etäyhteydellä kiinnostavan luennon äärelle.

Huom ! Huhtikuun loppuun suunniteltu vaatteidenvaihto-tori siirretään kesäkuun alkuun Kyläkahvilan yhteyteen.

 

MARTTAILTA TALVIKYLVÖISTÄ JA TAITEEN NEULOMISESTA

Ti 9.3.klo 18.30  Riitta kertoo mielenkiintoisista talvikylvöistä ja Maaria riippumattoprojektista, jolla osallistumme tulevaan kesänäyttelyyn.    Marttailtaan mukaan pääsemme etänä Google Meetillä, ja Leila laittaa linkin porukkaan mukaanpääsemiseksi.

VUOSIKOKOUS

Maanantaina 22.2.2021 klo 18.30   kokoonnumme Tervalammen koululla eli uudella Kylätalolla sekä myös etänä,  mm.Google Meet -sovelluksen avulla, josta ohjeet tulevat etukäteen. Vain 10 henkeä (mieluummin vähemmän) voi olla läsnäkokoustilassa. Sunni tulee lähettämään ohjeet etäyhteyteen liittymiseksi. Esityslista ja liitteet tulevat etukäteen sähköpostilla.  Tarjoilua ei ole.Ilmoittaudu Leilalle etukäteen 040 7733026

 

 

Puheenjohtaja vaihtuu, kiinnostaisiko sinua pienen yhdistyksemme luotsaaminen kaksivuotisessa pestissä ? Meillä on avarakatseinen yhdistys ja hyvä henki. Kysellä voit Sunni Krugilta 040 5048650 tai Leila Pohjolalta 040 7733026.

SIIVOUSILTA KYLÄTALOLLA 

 Keskiviikkona 17.2. klo 18  menemme siivoamaan talkoilla koulun eli Kylätalomme nk. uutta puolta. Lattiat aulassa ja jumppasalissa on jo ammattimaisesti käsitelty. Pyyhimme pölyjä, pesemme WC-tilat, siivoamme luokkahuoneen jne. Ikkunoita pestään vasta lämpimien säiden tullessa. Tule mukaan. Käytämme maskeja ja jakaudumme niin, että etäisyydet pysyvät. Ilmoita Leilalle tulostasi 040 7733026

UUSI KYLÄTALO, VAUVASUKKIA ja MUISTISAIRAILLE MUHVEJA

Vuodenvaihteessa hyvästelimme Sampolan ja saimme uuden Kylätalon, Tervalammen entisen koulun.

Keräämme parhaillaan toivomuksia tulevan vuoden marttatapahtumiksi sekä ideoita kylätalossa ja sen tiimoilla tapahtuvasta toiminnasta, Sihteerimme Leila Pohjola 040 7733026  ja Whatsapp – ryhmämme ovat vastaanottavat tahot. Vihdin Martat on pyytänyt jäsenistöä neulomaan vauvasukkia MLL.lle ja muistisairaille muhveja Vihdin srk.lle. Lisätietoja sähköposteissa

 AFRIKKALAISEN RUOAN ETÄKURSSI

Ti 12.1.2021 klo 18.30 kokoonnumme verkossa Jitsi Meetin ja Whatsapp – ryhmän välityksellä seuraamaan Mimosa Virkkusen opastamaa afrikkalaisen ruoan kurssia. Mimosa toimittaa kaikille tiedot valituista ruokaohjeista. Marttojen opaskirja on jaettu kaikille. Iloisiin tapaamisiin !

 

 

Tervalammen Marttojen historiikki on myynnissä digitaalisena  hintaan 15 €. Historiikkia on myös kirjana vielä muutama kappale hintaan 27 €. Historiikkeja saa Leila Pohjolalta  0407733026 / leila@nordem.fi

MARTTOJEN JOULUKALENTERI WHATSAPPISSA

Vapaaehtoiset  jäsenemme laittavat joulukalenterisivun kukin vuorollaan, Leila koordinoi 040 7733026.Pikkujoulun JOULUPOLKU  15.12. peruttu coronatilanteen vuoksi.

EKOLOGINEN SIIVOUS – VIDEO

Sunni Krugin lokakuussa toteuttama video  löytyy kaikkien sähköposteista ! Eläköön etikka, ruokasooda, sitruunahappo ym. Kiitokset Sunnille, näillä eväillä meidänkin kylällä ilmastonmuutosta vastaan !

MARRASKUUN MARTTAILTA: MITEN SIIVOUS SUJUU EKOLOGISESTI -?

10.11. tiistaina klo 18.30  Marttailta etänä jitsi-meet sovelluksella. Saamme linkkinä Sunni Krugilta tietovideon ekologisesta siivoukseksta  ja illan päätteeksi saamme sen myös sähköposteihin. Pohdimme yhdessä tulevia tapahtuma-aiheita, mieti ennakkoon mistä pitäisit.  Tervetuloa  mukaan !

TEHDÄÄN ILMASTORUOKAA !

13.10. tiistaina pidämme etäyhteydellä ilmastoruokakurssin Mimosa Virkkusen opastuksella. Reseptit löytyvät Nyt tehdään hyvää – kirjasesta. Tehdään Härkiswokkia, omena-fenkolisalaattia, ja puolukka-porkkanakääretorttua. Hyvää ruokahalua kaikille ja tapaamisiin ! Ilmoittautumiset Leilalle 040 7733026.

MARTTOJEN ENERGIAVIIKON TAPAHTUMA

6.10. tiistaina klo 18.15 – alkaen,Sampolassa Marttojen energiaviikon tapahtumanana tutustuminen Vantaan Jätevoimalan toimintaan.Pääsemme virtuaalivierailulle  voimalaan ja tilaisuus  on avoin kyläläisille. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin. Kahvitarjoilu.

KULTTUURIRETKI VAN GOGHIA KATSOMAAN

24.9. torstaina lähdemme kulttuurimarttamme Jaanan kanssa katsomaan Vincent van Goghin näyttelyä Didrichsenin taidemuseoon Kuusisaareen. Lähtö Tervalammelta 13.30.  Jaanan  kyytiin mahtuu neljä, menemme kimppakyydeillä. Ilmoittaudu Jaanalle puh.  0500 474968 tai Tervalammen Marttojen whatsappiin.

OMENOITA JA MEHUJA

14.9. Klo 13 maanantaina menemme Mimosan puutarhaan, osoite Kuikuntie 22, poimimaan omenia, joista puristutamme mehua. Mehu myydään yhdistyksen hyväksi. Ilmoita Leilalle, jos lähdet poimimaan omenia. Mennään kimppakyydeillä. Ilmoita myös Leilalle, jos haluat ostaa mehua. Hinta on 10€/ 3l.         

…JA PÄHKINÄPOLUN RETKI

Ja keskiviikkona 16.9. Teemme kävelyretken Pähkinäpolulle Veikkolaan. Lähtö Tervalammelta klo 17. Osoite on Eerikinkartanontie 150, Veikkola. Menemme kimppakyydeillä. Ilmoita Leilalle, haluatko kyydin vai voitko tarjota autostasi paikan. Omat eväät mukaan.

Lisätietoa sähköpostiviestissä.

MARTTAILTA MONELLA TEEMALLA

Ti 8.9.klo 18.30 on Marttailta Sampolan salissa teemalla puuro ja käsityöt. Aila tekee puuron ja kertoo Marttojen kansainvälisen toiminnan juhlavuodesta. Illan tuotto lahjoitetaan tähän toimintaan. Tuo kahvikuppi tullessasi.
Aili ja Eila opastavat ryijyn sekä pussukan teossa. Annelta saamme kankaisen pussukan ohjeen, hän ei itse pääse paikalle. Tuo valmis ryijy paikalle, voimme ideoida kokoamista.
Sijoitamme pöydät salissa turvaetäisyyksille. Käsidesiä on saatavana.
Katso muuta syksyn ohjelmaa sähköpostistasi.

TERVALAMMEN VIIKONLOPPU LA-SU 29.-30.8.

Kirpputori, Kyläkahvio, Elokisat ja Kyläkokous

SIIVOUSPÄIVÄN KIRPPUTORI ja MARTTOJEN KYLÄKAHVIO  lauantaina 29.8.
klo 11-14 Tervalammen koulun pihassa osoitteessa Tervalammentie 408.
Kierrätä hyväkuntoinen tavara myymällä se kirpputorilla.
Jokainen myyjä tuo itse myyntipöydän ja muut tarvikkeet. Voit myös myydä tavarat autosi takaluukusta.
Tule Tervalammen Marttojen kyläkahvioon tapaamaan kyläläisiä ja vaihtamaan kuulumisia. Käytämme maskeja. Pidäthän huolta turvaväleistä.
Käsidesiä on saatavana.
TEHON PERINTEISET ELOKISAT pidetään Tervalammen koulun kentällä
sunnuntaina 30.8. klo 10.30-14.30. Ilmoittautuminen alkaa klo 10.30.
Lajit ovat juoksu, pituushyppy, kenttäjuoksu, saappaanheitto ja
tikanheitto.
Paikalla on Vanhempainyhdistyksen tuttu kisakahvio. Tervalammen Martat
paistavat muurinpohjalettuja.

KYLÄKOKOUS pidetään Tervalammen koululla heti Elokisojen jälkeen klo 15.

Tervetuloa!

Järjestäjinä Tervalammen Martat, Tervalammen Teho ja Tervalammen
Kyläyhdistys

https://siivouspaiva.com/sales-locations
Martta: tule mukaan talkoisiin ja kilpailemaan yhdessä Elokisoihin!

Leila
puh. 0407733026
leila@nordem.fi

MARTAT JUHLIVAT

18.8.2020 Aili Nissinen kutsuu meidät kotiinsa marttailtaan tiistaina klo 18.00, huom aika.  Aili täytti äskettäin 80 vuotta, juhlistamme sitä ja marttailua Ailin pihalla, ota sään mukaiset vaatteet. Osoite on Sampolantie 15.

Tiistai 11.8. klo 18.30 RANTAKALAILTA SAARILAMMELLA
Tiistaina 11.8. klo 18.30 pidämme rantakalaillan Paula Huhtilaisen opastamana. Paikka on Saarilammen tulipaikka Nuuksiossa. Sinne on opastus Kurjolammen parkkipaikalta (Klassarinkallion reittiä pitkin). Vieressä on myös tie, jonka kautta sinne pääsee lähelle. Tavarat kuljetamme autolla vähän lähemmäksi. Maistelemme rantakalaa ja jälkiruoaksi juomme kahvit/teet. Mennään kimppakyydeillä, joten ilmoittaudu Leilalle, puh. 0407733026. Kerro myös, haluatko kyydin tai voitko tarjota paikan autossasi.

RETKI ANNALAN PUUTARHAAN

Tiistai 28.7. klo 12 (huomaa aika) käynnistelemme vähitellen marttatoimintaa ja lähdemme Martanpäiväretkelle Helsinkiin Vanhankaupungin alueelle Annalan puutarhaan ja puistoon  . Osoite on Hämeentie 154. Tilaisuuden ohjaa Riitta. Ilmoittaudu Leilalle puh. 040 7733026 viimeistään 26.7. Menemme kimppakyydeillä, joten ilmoita myös, haluatko kyydin tai voitko ottaa autoosi mukaan muita.

Ensimmäinen corona-ajan höllennys- tapaamisemme eli Juhannusetkot vietimme Aila Lindroosin  kotona juhannusviikon tiistai-iltana. Oli ihana tavata toisia martta-kavereita pitkästä aikaa. Saimme paitsi iloita toistemme tapaamisesta, myös Ailan tarjoamista kaffeista  ja raikkaista juomista,  herkullisesta nyyttärikestityksestä, jalkahoidoista sekä tuote-esittelystä Annen tapaan sekä Ailan puutarhan katselmuksesta.

 

TOUKOKUUN ETÄ -PUUTARHAILTA   

Riitta ja Kirsti vetävät virtuaalisen puutarhaillan tiistaina 26.5. klo 18.30. Sään salliessa voimme nauttia kahvit puutarhassamme ja esitellä jonkin kiinnostavan kohdan sieltä. Sähköpostista löytyvät käytännön ohjeet. Ilmoittaudu Leilalle puh. 0407733026

HUHTIKUUN LEIVONTAKURSSI
Koronatilanteen vuoksi pidämme tiistaiksi 7.4.
suunnitellun LEIVONTAKURSSIN VIRTUAALISENA.
Ohjeet siihen liittymiseen sekä
leivontareseptit on lähetetty jäsenille sähköpostilla. Aloitamme illan
klo 18.30 ja sitten pidämme virtuaalikahvituokion vielä klo 20.
Ilmoittadu 6.4. mennessä.
Lisätietoja saat Leilalta, puh. 0407733026

 

TIISTAIN 17.3.LEIPOMOVIERAILU PERUTTU 
Seuraavanlainen vierailu pyritään järjestämään myöhemmin sovittavana ajankohtana.

’Tutustumme Natusen leipomoon (entinen Aholeipä), Aholantie 48B. Henri Vesikko esittelee leipomon ja kertoo yöllä tapahtuvasta leivonnasta.’