Syyskauden 2017 toimintasuunnitelma

Tervetuloa mukaan syyskauden 2017 marttailtoihin ja tutustumiskäynteihin. Syyskausi on kulttuuripainotteinen sisältäen ulkoilua, teatteria ja Marttojen Suomi 100 -teemoja. Tikkurilan Marttojen marttaillat tuttuun tapaan parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 17.30 alkaen (kahvittelu ja kuulumisten vaihtaminen klo 17 alkaen).
Marttaillat pääsääntöisesti Simonkodin Päivätilassa, Simontie 5, Vantaa ellei tapahtuman kohdalla muuta kerrota. Otathan oman kahvimukin mukaan marttailtoihin. Simonkodissa järjestettävien marttailtojen kahvi-/osallistumismaksu on 2 euroa. Muiden maksullisten tapahtumien tiedot ao. tapahtuman yhteydessä.

Keskiviikko 6.9.2017, klo 17.30 alkaen Kuusijärvi – Vantaan suosituin ulkoilualue

Ulkoilemme yhdessä Kuusijärvellä kiertämällä järven ympäri tai kukin oman kuntonsa mukaisesti. Samalla on mukava vaihtaa kesän kuulumisia.
Paikka on Kuusijärven ulkoilualue, Kuusijärventie 3,  Vantaa. Kokoontuminen klo 17.30 Cafe Kuusijärvi edessä.
”Syödään yhdessä retkellä” – ota omat eväät mukaan tai nauti ulkoilun jälkeen Cafe Kuusijärven tuotteista omakustanteisesti.
”Tutustutaan luonnonyrtteihin” – ota myös paperipussi tai muovirasia  mukaan, johon voit kerätä matkan varrelta löytyvistä syötäväksi kelpaavista luonnonkasveista/yrteistä näytteitä. Tutustutaan niihin ulkoilun jälkeen yhdessä.
Muista sään mukainen vaatetus ja hyvät, kävelyyn sopivat kengät. Kuusijärvelle ei järjestetä yhteiskuljetusta. Kuusijärvelle pääset polkupyörällä, autolla tai bussilla. Alueella on iso pysäköintialue.  Bussipysäkkejä on alueen pääportin läheisyydessä tai kilometrin päässä riippuen siitä millä bussilla tulet. Lyhin kävelymatka on, kun valitset Tikkurilasta K-junan Korsoon ja vaihdat Korsossa bussiin 739. Vaihtoehtoisesti yhdellä bussilla Tikkurilan Dixistä Kuusijärvelle bussilla 712, jolloin kävelymatka bussipysäkiltä Kuusijärvelle on 1,1 km.
Kuusijärvi -tapahtuman yht.hlö on Marjo-Riitta Aho-Metsäpelto. Yrttiosuuden vetää Maaret Weide osana Martat Harrastusmerkki -suoritusta.

Keskiviikko 20.9. klo 17.30-20 vierailu Designmuseo Arabia

Paikka: Hämeentie 135, 00560 Helsinki Keväällä ilmoittautui 21 hlöä. Vahvista, ilmoittaudu tai peruuta osallistumisesi 13.9. mennessä Paula Mertalle tekstiviestillä (gsm 050 5730879) tai sähköpostilla tikkurilanmartatry@gmail.com.
Tikkurilan Martat maksaa sisäänpääsymaksun/opastuksen. Matkat omakustanteisesti, esim. junalla Helsinkiin ja Rautatieasemalta raitiovaunu 6T Arabiaan.
Tapahtuman yht.hlö Marjo-Riitta Aho-Metsäpelto.

Keskiviikko 4.10. klo 17.30 Talven yrtit, Merjan yrtit ja perunat

Paikka: Simonkoti, päivätila, Simontie 5, Vantaa.
Maaret kertoo lisää luonnonyrteistä osana Martat Harrastusmerkki -suoritusta.
Miten yhdistetään perunat ja luonnonyrtit? Ruokamartta Merja Pakkanen loihtii maistiaiset. ”Tullaan tutuiksi”, joten marttaillassa on myös vieraita toisesta marttayhdistyksestä. .

Keskiviikko 18.10. NOSH vaatekutsut

Paikka: Simonkoti, päivätila, Simontie 5, Vantaa
Suomalaisen yrityksen luomupuuvillaiset kankaat sekä aikuisten että lasten vaatteet. Vieraana NOSH Organigs’lta Mia Malm-Hagström. Mahdollisuus ostoksiin.

Keskiviikko 1.11. klo 17.30. Kukkaro kännykässä ja muut uudet maksutavat

Paikka: Simonkoti, päivätila, Simontie 5, Vantaa
Asiantuntijavieras Nordea -pankista. Samalla tutustutaan martat.fi –nettisivujen järjestelmään, jossa maksulliset tapahtumat ja kurssit maksetaan ilmoittautuessa.

Keskiviikko 15.11. Kässäilta – Neljä vuodenaikaa, osa 1. Syksy ja Talvi Tupsuryijy ilta

Paikka: Simonkoti, päivätila, Simontie 5, Vantaa
Tehdään tupsuja, ollaan ihan hupsuja. Kevät ja Kesä -tupsut tehdään alkuvuodesta 2018. Tupsut yhdistetään myöhemmin ryijyksi. Montako tupsua tehdään yhdessä marttaillassa? Ota mukaasi syksyn ja talven värisiä jämälankoja. Lankoja on myös paikan päällä. Kässäillan vetävät kässämartat Arja ja Maaret.

Keskiviikko 29.11. Tikkurilan teatteri ”Avoin liitto”

Paikka: Teatteri Vantaa, Tikkurilantie 44, Vantaa
”Avoin liitto” vie meidät maailmaan, jossa puhutaan ongelmista suoraan, rakastetaan ja näytetään intohimoiset tunteet. Dario Fon ja hänen vaimonsa Franca Ramen yhdessä kirjoittama huippusuosittu komediaklassikko.
Näytöksen hinta on 28 euroa, (eläkeläiset. 25 euroa). Etukäteisilmoittautuminen on päättynyt. Jos haluat mukaan samaan nätýtökseen varaa lippusi suoraan Teatteri Vantaan sivujen kautta (http://www.teatterivantaa.fi/1019/esitys/avoin-liitto)

Keskiviikko 13.12. ”Syödään yhdessä Suomi 100 teemalla”

Paikka: Simonkodin Päivätila, Simontie 5, Vantaa
Glögiä, joulutorttuja, riisipuuroa (kaneli, sokeri). Glögin keitto ja torttujen teko porukalla. Tehdään yhdessä myös pöytäkoristeita Arjan ja Maaretin opastuksella.
Ilmoittautuminen etukäteen syksyn marttailloissa. Tapahtuman yht.hlö ruokamartta Merja Pakkanen.

Hyvänmielen Kässäkahvilan toiminta on peruttu

Tikkurilan Marttojen oma Kässäkahvila kokoontui kevätkaudella kerran kuukaudessa päiväaikaan, mutta osallistujia oli niin vähän, että hallitus päätti jättää oman kässäkahvilatoiminnan pois toimintasuunnitelmasta. Jatketaan kuitenkin iloista marttailua ja puikkojen kilkatusta marttailloissa ja kässäilloissa.

Uudenmaan Marttojen Kässäkahvilan tapaamisiin ovat kaikki martat ja ei-martat tervetulleita. Voit ottaa ystäväsi mukaan tutustumaan marttatoimintaan. Tutustu Kässäkahvilan syysohjelmaan.