26.11.2019 Pussitimme kasvimaamme sadon valmiiksi jaettavaksi kasvimaaporukalle.

23.9.2019 Korjasimme loput sadoista kasvimailtamme. Siistimme samalla palstamme talvikuntoon.

2.9.2019 Tänään laitoimme aiemmin poimitut pellavat likoon sadeveteen. Ensin kuitenkin rohkimme kuivuneet niput. Vanha marjanpoimuri oli oiva apuväline riipimistyössä.  Jännityksellä jäämme odottamaan seuraavaa työvaihetta.

20.8.2019  Kesä on ollut haasteellinen kasvejamme ajatellen. Kuivuus ja helle ovat vuorotelleet kylmien jaksojen välillä. Raekuuro oli tuhota koko satomme. Luontoäiti antoi kuitenkin meille jotakin korjattavaa. Sipulisatomme muodostui kohtuulliseksi.  Tänä kesänä keltainen vahapapu antoi meille hyvän sadon. Ensiksi valmistuvasta pellavasta otimme kuivatukseen suurimman osan.  Korjaamme lopun pellavasadosta parin viikon kuluttua. Porkkanat ja juurikkaat saavat vielä kasvaa.

8.7.2019 Tänään kokoonnuimme taas hoitamaan kasvimaatamme. Kuiva ja helteinen kausi on takanapäin. Viime viikon rankkasateet ja raekuuro ovat kaivaneet kulkuväyliin syviä juonteita. Ilman lämpötila on laskenut. Onneksi palstamme kasvit sinnitelivät sateissa hienosti. Nyt kitkimme rikkaruohot, harvensimme porkkanat ja multasimme uudelleen perunat. Annoimme lisäravinteita kasveillemme nokkosveden muodossa.  Kasvimme ovat hyvässä kasvuvauhdissa.

20.6.2019 Nyt on aika mullata sininen perunamme.  Onneksi porukastamme löytyi jäsen joka on aiemmin tehnyt multaustyötä.  Vaikka kasvimaamme ei olekaan saanut sadetta koko kesäkuun aikana lähes kaikki kasvimme ovat hyvässä kasvussa. Kivijärvessä riittää vettä, kunhan jaksamme nostaa sitä järvestä.  Kotkaniemen rannassa ei onneksi ole levähavaintoja. Multauksen ja kasteluiden jälkeen kitkimme pellavan.  Juhannuksen läheisyys taisi vähän villitä pellavan kitkijöitä… Saisimmepa sadetta pikaisesti!

28.5.2018 Tänään laitoimme perunan kasvamaan, toivottavasti saamme aikanaan myös satoa.  Miltähän sininen peruna maistuukaan, sen tiedämme mahdollisesti syksyllä.

23.5.2019 Touhusimme kasvimaallamme. Ensin siistimme palstamme, sitten jaoimme palstan lohkoihin ja aloitimme kylvö- ja istutustyöt.  Ruohosipuli, mansikat ja persiljat olivat jo hyvässä kasvussa viime vuodelta. Nyt on maassa kaikki muut paitsi pensaspavut, kesäkurpitsat ja peruna.  Perunan istutamme ensi viikolla ja pavut ja kurpitsat kesäkuussa.  Pieniä ihmeitä on ilmestynyt myös viereiselle pellavapalstallemme.

14.5.2019 Kylvimme pellavan siemenet palstallemme vakoVillellä.   Kylvön ajankohta onnistui hyvin, saimme sadetta heti kun kylvöksen tiivistäminen oli tehty.  Jännityksellä jäämme odottamaan kasvun ihmettä.

13.3.2019 Vaikka nyt on vielä talvi on ihan välttämätöntä päästää viljelijäMartta meissä suunnittelemaan tulevaa kasvimaatamme Kotkaniemeen.  Viime kesä oli ensimmäinen viljelykesämme. Opimme uutta. Säilytämme kuitenkin tutun asenteemme ”Elämä on parasta itse tehtynä”, teemme yhdessä, kukin voimiensa, taitojensa ja innostuksensa mukaan.
Mitä kasvatamme? Porkkana, punajuuri, erilaiset sipulit. Onnistuuko pavun kasvatus? Viime kesän pavut päätyivät pupun aamupalapöytään. Entä lehti- ja parsakaali, niitä voisimme kokeilla. Tilli ja persilja, nuo eivät oikein kasvaneet viime kesänä. Entä jättikurpitsa, kannattaisikohan kasvattaa taas? Kukkia täytyy olla paljon kasvimaalla. Kuitupellavan kasvatusta on ihan pakko kokeilla, jos onnistumme niin kehräämmekö omasta pellavasta lankaa sitten joskus?   Syksyllä teemme taas ruokaa kasvimaamme antimista yhdessä….