2020 Kevättalvella kangaspuut kolisivat ihan lupaavasti ja valmista alkoi tulla. Ruokahalu kasvaa syödessä – tehdään samalla mallilla myös poppana. Marttaväri on sininen. Harmaata voisi olla sinisen rinnalla, samoin valkoista ja mustaa. Karjalan värit ovat punainen ja musta, näitäkin täytyy kokeilla. Entä ekologisuus?  Trikookuteet ovat teollisuuden jätettä ja vanhat lakanat sopivat  myös maton valmistukseen.  Poppana valmistuu uudesta materiaalista. Raitoihin käytämme moppilankaa, sekin on valmistettu jätepuuvillasta. Näitä asioita mietimme kun kudoimme.

Seuraavaksi pystytämme kerholaisten käyttöön kangaspuut Marttalaan ja laadimme kudontaohjeet. Mielestämme tätä mallia saavat käyttää martat omiin/kerhon tarpeisiin.  Tällä mallilla kudottuja tekstiilejä ei kukaan myy omaan lukuunsa. Myynti vain marttakerhon lukuun. Projektimme jatkuu kunhan koronaepidemia antaa kerhotoiminnalle mahdollisuuden.

Kiitos projektimme tukijalle, Maj-Britille Mallun Martoista, hyvästä yhteistyöstä.  Kiitos Toikkalan Martoille siitä että saimme matto/poppanaprojektin alkuun.  Kutomisiin, Sirpa

2019 Olimme mukana Kotkaniemen käsityötapahtumassa ja taas teimme uuden, erilaisen maton. Tästä ajatus lähti kerhossamme lentoon. Kyselimme onko martoilla jo nyt oma mattomalli ja jos on niin saako mallia käyttää. Emme löytäneet etsimäämme. Tehdään kerhollemme oma mattomalli. Onneksi saimme apuvoimia naapurikerhosta mallin suunnitteluun. Yhteistyöhän on marttojen voimavara.

2018 Olimme mukana yhteisessä kesätapahtumassa. Valmistimme taas maton. Kerhollamme oli esittelypiste ja pisteessä leikkimielinen mattoaiheinen arvauskilpailu. Tässä vaiheessa nousi ensimmäistä kertaa esille ajatus – olisipa jonkinlainen valmis martta-aiheinen malli.

2017 Ensi vuosi on kerhomme juhlavuosi. Hienot 90 vuotta tulee täyteen. Käyttörahaa tarvitsemme kipeästi. Kerhomme on osallistunut jo vuosia erilaisiin kesätapahtumiin, niin myös tänäkin vuonna. Päätimme yhdessä valmistaa räsymaton kesätapahtumaan myytäväksi.  Ensin leikkasimme porukalla kuteet, kudoimme maton ja laitoimme myyntiin. Ihan mukavastihan se menikin kaupaksi…..