23.9.2019  Tyhjensimme lasten kaasvimaan talvikuntoon.  Tämä kesä ei valitettavasti suosinut viljelyksiämme.  Alkukesän helteet, raesadekuuro, kylmä jakso ja taas hellejakso viivästivät kasvua.  Nyt kasvu hyvässä vauhdissa mutta kasvukausi on vääjäämättä takanapäin.  Onneksi papusato onnistui ja pääsemme maistelemaan.  Kiitos kaikille tarhureille!

20.8.2019 Kesä on ollut haasteellinen satoamme ajatellen. Tänään poimimme papusatoa iloisin mielin.

8.7.2019 Kokoonnuimme tänään tekemään hoitotöitä lasten palstalla.  Edellisviikkojen helteet ja kuiva kausi on nyt takanapäin.  Olemme saaneet vettä ihan liiankin kanssa ja ilman lämpötila on laskenut. Kasvimaamme kasvit ovat selvinneet sateista hyvin. Nyt harvensimme porkkanat, laitoimme herneille tuet, kitkimme palstan ja annoimme lisäravinteita nokkosveden muodossa,  Kasvimme ovat hyvässä kasvuvauhdissa.

20.6.2019 Kastelimme tänäänkin lasten kasvimaan.  Onneksi Kivijärvessä riittää vettä eikä levähavaintoja ole ainakaan Kotkaniemen rannassa.  Pieniä hienoja kasvun ihmeitä on ilmestynyt porkkanakylvökseen. Istuttamissamme mansikoissa on hienoja raakileita ja herne on myös lähtenyt hyvään kasvuun.  Pavut ja maissit rehottavat. Saisimmepa sadetta ja vähän viileämpiä ilmoja!

Aloitimme kasvimaahommat 6.6.2019, mukana 10 lasta saattajineen.  Helle helli meitä ja iso parvi itikoita oli kimpussamme.  Saimme kylvöt ja istutukset hyvään vauhtiin.  Jatkoimme töitä 10.6.2019, mukana 2 lasta saattajamummonsa kanssa. Nyt kasvimaamme on lähes valmis, jäämme odottamaan kasvun ihmettä.  Jättikurpitsa kaipaa vielä lapsilta nimiehdotuksia.  Seuraavan kerran tapaamme isommalla porukalla kasvimaalla kun on harvennusten aika.  Saisimmepa sadetta.

 

sdr

Kerhomme on varannut kasvimaapalstan Kotkaniemeen myös lapsille. Haluamme jakaa kasvun ihmettä myös lasten ja heidän läheisten kanssa.  Tänä vuonna puutarhurinuoret ovat kerhomme jäsenten lähipiiriä.  Tapaamme ensimmäisen kerran kasvimaalla 6.6.2019 kello 18.00.  Viljelemme sellaisia kasveja joista on iloa lapsille: porkkanaa, hernettä, maissia ja kukkia.  Kasvatamme myös kurpitsaa, kuinkahan suureksi saammekaan sen kasvamaan…