26.8.2018 Tänä sunnuntaina oli Toikkalan Marttojen vuoro järjestää Luumäen kirkolla muurikahvitus jumalanpalveluksen jälkeen.  Sää suosi meitä ja saimme kattaa kahvipöydän ulos.

dav

 

20.8.2018 Vietimme yhdistyksemme 90-vuotisjuhlaa Kotkaniemen idyllisessä ympäristössä oman väen kesken. Asetuimme juhlakuvaan kasvimaamme taakse. Pikku-Uolevi poseeraa hienosti samassa kuvassa.

26.7.2018 Lämpö on innostanut Uolevi-kurpitsan kasvuun, pikku Uolevi on jo näin iso. Harvennusporkkanat myös jo mukavan kokoisia. Ja taas kastelimme, saisimmepa sadetta!

18.7.2018 Kävimme taas kastelemassa kasvimaamme, onneksi Kivijärvessä riittää vettä, ei levähavaintoja. Helteestä riippumatta kasvimaamme kukoistaa, saisimmepa lähipäivinä sadetta!  Tilda-kesäkurpitsa on lämmössä innostunut kasvattamaan hienoa satoa. Uolevi-jättikurpitsa kasvattaa muhkeaa varttaan. Pääsimme myös maistamaan ensimmäistä avomaakurkkua, olipa makoisaa (Kotkaniemilisän vaikutusta myös) Maistelimme myös harvennusporkkanoita ja herneitä. Seuraavalla kastelukerralla täytynee antaa kasveillemme lisäravinteita. Helteisen kastelukerran päätimme iltauntiin Kotkaniemen saunarannassa. Pohdiskelimme taas kerran kasvun ihmettä. Idyllinen ympäristö on  lumonnut ”viljelijäsydämemme”

27.6.2018 Aiemmin saamamme vinkin perusteella siirsimme Kotkaniemen pihapiirimetsiköstä kaadetun puun juurelta ruohosipulin Marttojen kasvimaalle. Kertomuksen mukaan rouva Ellen oli tuonut kyseisen ruohosipulin alun Siperiasta mukanaan. Mielestämme siirto oli perusteltua, sillä puun kaadon myötä sipulin kasvuympäristö oli muuttunut liian karuksi. Siirtoajankohta ei ollut paras mahdollinen, mutta uskomme että näin annamme ruohosipulille paremman mahdollisuuden selviytyä tästä haasteellisesta kesästä.

21.6.2018 Siistimme kasvimaamme, harvensimme lantut ja kastelimme. Tänäänkin mietimme kasvun ihmettä –  Kuinka pienestä siemenestä kasvaakaan uusia kasveja ja kuinka erilaisia kasveja kasvimaallamme kasvaakaan. Marttojen motto ”Elämä on parasta itse tehtynä” avautuu luontoäidin avustamana meille uudessa valossa. Mitähän uutta vielä kasvimaamme meille antaakaan….

16.6.2018 Kerhomme oli mukana Suvisäpinät tapahtumassa Risulahdessa. Tapahtuma oli tänä vuonna kohdistettu lähinnä lapsille ja nuorille. Osallistuimme muurinpohjalettujen ja makkaran paistoon.  Lisäksi kerhollamme oli esittelypiste, jossa oli leikkimielinen arvauskilpailu. Kilpailun voittona oli trikoomatto, jonka matriaalimäärää (kuteet ja loimet yhteensä metreinä) osallistujat arvailivat. Arviointityyli oli vapaa ja lähes kaikki keinot olivat käytössä.  Tällä kertaa tiimityöskentely toi voiton.  Oikea materiaalimäärä oli 987 metriä. Onnea voittajalle!

14.6.2018 Pieniä ihmeitä kasvimaallamme. Pavuntaimemme ovat menneet parempiin suihin, kenties pienen pupun aamupalaksi. No, yhdessä tekeminen on kuitenkin parasta. Toivottavasti saamme pian sadetta!

22.5.2018

Aloitimme kasvimaaprojektimme Kotkaniemeen kylvämällä siemeniä ja istuttamalla taimia. Mukavaa Marttahenkistä yhdessätekemistä. Lämpöä riittää, kasteluakin tarvitaan. Nyt jäämme odottamaan kasvun ihmettä.

 

Kirsikkapuu sai muistolaatan

3.5.2018

Kerhomme merkkivuotena istutimme rusokirsikkapuun perustajajäsenemme rouva Ellen Svinhufvudin kunniakasi.

Jaa sivu