1.10.2020 Kokoonnuimme Marttalan pihalla josta jakaannuimme kahteen ryhmään.  Toinen ryhmä reippaili kävellen lähialueella.  Toiset taas toimintasuunnitelman mukaisesti syventyivät kirjallisuuteen.  Luimme erilaisia runoja ja ihmettelimme kuinka hienosti runoilijat piirtävät sanoin kuvia tekstiin. Muistimme turvavälit.  Suotuisa sää mahdollisti myös ulkona istumisen.

1.10.2020 Suurin kurpitsa esittäytyy.

30.8.2020 Kotkaniemen palstakilpailun voittajat, Toikkalan Marttojen ”Pörriäismartat” kuvassa ja toisessa kuvassa Tarja esittelee jättikurpitsaa, joka silmämääräisesti todettiin suurimmaksi.

6.8.2020 Pääsimme vihdoin jatkamaan säännöllisiä, kuukausittaisia tapaamisiamme.  Olimme ulkona ja pelasimme pihapelejä. Mölkyssä saimme tasapelin (ilman minkäänlaista vilppiä), kroketissa saimme jo vähän tuloseroja. Illan päätteeksi nautimme retkikahvit.  Muistimme turvavälit ja käsidesit. Toivottavasti korona ei häiritse tapaamisiamme tulevaisuudessa.

Tänäkin vuonna meillä Martoilla on kasvimaa Kotkaniemessä.  Nyt myös Hildan ja Mallun Martat innostuivat kasvimaan tekoon. Meillä on kolmen Marttayhdistyksen välinen leikkimielinen kilpailu…. Kenellä on kaunein, kiinnostavin ja tuottoisin kasvimaa.  Kotkaniemessä vierailevat asiakkaat saavat äänestää voittajan.  Onhan meillä myös kurpitsa kilpailu… Isoimman kasvattanut voittaa!!!

Kesäkurpitsat tuottavat innokkaasti satoa.

 

Jättikurpitsat kasvattavat innokkaasti lehtiä ja kukkia. Kurpitsaa vaan ei vielä näy?

 

 

29.6.2020 Kolmen Marttayhdistyksen palstat valmistautuvat yleisöäänestykseen ”Avoimet puutarhat”-päivänä 5.7.

18.6.2020 Kasvu edistyy ja kasvit saavat ”nimikellot” ja palstamme nimetään ”Pörriäismartat”-palstaksi. Ison ruukun sisässä on hyönteishotellimajoitusta tarjolla.

 

4.6.2020 Pientä kasvua näkyvissä

 

Aloitimme 13.5.2020 muokkaamalla ja lannoittamalla maan.

5.3.2020 Aloitimme säännölliset tapaamisemme Jurvalan Monitoimitalon Marttalassa.  Tänään oli ohjelmassa matonkuteiden leikkuuta meille upouudella tavalla. Tarkoituksemme on aikanaan kutoa Marttahenkisiä mattoja ja poppanoita yhdessä.  Kukaan ei ole seppä syntyessään, mutta yhdessä onnistumme varmasti.  Illan päätteeksi istuimme kahvipöydän ääreen nauttimaan pöydän antimista. Olipa meillä leppoisa toimintavuoden aloitus, kiitos osallistuneille!

27.2.2020 Pidimme vuosikokouksemme Marttalassa.