Tortinmäen Martat ry perustettiin vuonna 1994. Perustavassa kokouksessa oli läsnä reilut 40 naista, jotka olivat kiinnostuneet toiminnasta ja liittyivät marttoihin.

Nykyisin jäseniä on noin 25, joista noin puolet on hyvin aktiivisesti mukana, mutta jokainen jäsenistämme on varmasti ollut jossakin tapahtumassa mukana, kukin oman halunsa ja aikansa mukaan.

Ensimmäisessä toimintakertomuksessaan Soile Lahtonen-Kiviranta totesi yhdistyksemme tavoitteeksi tarjoja hyötyä ja viihdettä sisältävää toimintaa naisille, eikä vain jäsenille van myös alueen muille asukkaille.

Aika on tehnyt tehtävänsä ja osan into on hiipunut, mutta edelleenkin nykyisistä jäsenistä 9 on ollut mukana toiminnassa alusta alkaen ja poisjääneiden tilalle on tullut mukavasti uusia jäseniä. Nuoria naisia kaivataan edelleen tuomaan uutta energiaa ja uusia ideoita toimintaamme.

Tortinmäen Martat ovat järjestäneet toimintansa aikana erilaisia kursseja, tapahtumia ja retkiä. Näistä mainittakoon esim. puutarhatapahtumat, joissa on ollut opastajina Arno Kasvi sekä Ritva Santavuori,  retkiä mm. Iittalaan, Vironperälle, Yläneelle, Viroon ja Itä-Suomeen.