Hyvää marttailusyksyä!

VIERAILEMME ALI-TAKKULAN LUOMUTILALLA Velskolassa tiistaina 25.9.2018
Lähtö klo 15.30 Suvelan kappelin parkkipaikalta kimppakyydillä. Hinta 5 €/hlö, sisältää kahvin, kerätään paikan päällä. (Luomutila veloittaa 10 €/hlö, josta yhdistys maksaa puolet)
Ohjelma:
Kokoontuminen: Tavataan Pienen Kylän Verstaalla Takkulantie 16, Espoo
*Metsäpolulle. Kävelemme reitin biodynaamisessa luomuhoidossa olevassa metsässä ja tutustumme sen elämään ja kasvistoon.
*Missä pölyttäjät? Tutustutaan pellon reunalla olevaan mehiläispesään ja PienenKylän mehiläistenhoitotapaan. (PieniKylä oli osa Suomi 100 -hanketta vuonna 2017 Pölyttäjät pulassa -kampanjallaan.)
*Pellolla. Kävely biodynaamisen tavan mukaan hoidetun vihannespellon poikki.
*Kaffekupponen. Palataan Verstaalle ja juodaan kuppi kahvia. Keskustelua ja kysymyksiä.
(Koko kierros kestää noin 1,5-2 tuntia.)
Tilapuoti on avoinna koko vierailun ajan ja siellä voi piipahtaa ostoksilla.
Tervetuloa!

TAIDERETKI ATENEUMIN UUTEEN NÄYTTELYYN  TORSTAINA 25. LOKAKUUTA KLO 17

Ateneumin talven 2018–2019 päänäyttely on Kohtaamisia kaupungissa – suomalaista taidetta 1900-luvulta. Runsaassa kokonaisuudessa tarkastellaan 1900-luvun ensimmäisten vuosikymmenten muuttoliikettä ja kaupungistumista – ihmisten elämää ja arkea. Näyttely esittelee monipuolisesti harvoin esillä olleita teoksia Kansallisgallerian kokoelmasta. Monitasoinen näyttely syventyy suomalaisen yhteiskunnan ja arjen mielenkiintoisiin muutoksiin 1910-luvulta 1980-luvulle. Mukana on tunnistettavia kaupunkinäkymiä pääosin Helsingistä, mutta myös Turusta ja Tampereelta. Esillä on yli 300 teosta Ateneumin kokoelmista yli 80 taiteilijalta.
Tuomarilan martoille on varattu opastettu kierros näyttelyyn torstaina 25. lokakuuta klo 17. Opastus kestää tunnin. Sen jälkeen voi jäädä tutkailemaan Ateneumin tarjontaa pitempääkin, sillä museo on torstaisin auki klo 20:een asti.
Ilmoittautumiset Seija Kauppiselle viimeistään 15. lokakuuta. Yhdistyksemme maksaa opastuksen, jokainen osallistuja maksaa itse pääsymaksun Ateneumiin. Museokortilla pääsee Ateneumiin pääsymaksutta, muuten ryhmän osallistuja maksaa 13 euroa.

Opastus on varattu 20 hengelle. Voit ilmoittaa mukaan myös puolisosi, ystäväsi tms. avecin sen varalta, että marttojen lukumäärä jää alle 20:n.

 

 

Jaa sivu