Tuomelan Marttayhdistys ry

tuomelan@marttayhdistys.fi

Tuomelan Marttayhdistys on hämeenlinnalainen yhdistys ja perustettu vuonna 1957. Tuomelan Marttayhdistyksen toiminta-ajatuksena on olla aktiivinen yhdistys, joka toimii jäsenistön tekemien suunnitelmaehdotusten pohjalta, hyväksyy erilaisuuden ja arvostaa jäsenistöä.

VUODEN 2019 ASIOITA LÖYDÄT KLIKKAAMALLA Yhdistyksen toiminta 2019- KOHDASTA. Vierittelehän sivua alaspäin ja lue toiminnastamme.

Tule mukaan Tuomelan marttoihin

Tällä hetkellä olemme mukana Sukat äidille- projektissa

Marttaliitto ja Marthaforbundet sekä 100 vuotisjuhlaansa viettävä Kätilöliitto ovat kutsuneet martat, marthat ja kätilöt vuoden 2019 aikana tekemään erilaisilla tekniikoilla villasukkia uusille äideille. Järjestöt lahjoittavat ensimmäisen lapsensa synnyttäneille ja adoption kautta saaville villasukat.
Teemme muun muassa näitä yhdessä Koukussa- tapaamisissa. Tällä hetkellä sukkien tavoitemäärä on jo saavutettu, joten jatkamme omilla käsitöillämme.

Etelä- Hämeen piirin sukkamarttana toimii Helena Hieta Linnan Martoista.

Lähiaikoina tapahtuvaa ja tapahtunutta

Olemme menossa Marttojen kesken adventtikirkkoon 1.12 Tyrvännön kirkkoon (Kirkkomäki 10, 14620 Tyrväntö) klo 18, kyseessä on lasten, perheiden ja lapsenmielisten jumalanpalvelus ensimmäisen adventtisunnuntain iltana.  https://www.hattulanseurakunta.fi/tapahtumat/2019-12-01/enkelikirkko

Ennen jumalanpalvelusta on tarkoitus käydä kahvilla omakustanteisesti Hotelli Petäyksessä klo 16.15-16.30 alkaen. Kahvi ja suolainen+pieni makea maksaa 12e, kahvituksen takia ilmoittautumiset 20.11. mennessä sähköpostitse marjukka.hakanen@gmail.com tai tekstiviestillä p.040-7496047.

Olemme alustavasti sopineet menevämme kirkkoon kimppakyydeillä.

 

 

Ma 2.12.2019 Marttailta, Joulukahvit, klo 17.30-19.30, Heikkilänkadun kerhohuone ER2

Tarjolla kahvia ja joulutorttuja sekä pipareita. Mukaan pikkujoulupaketti max.5€.

 

Tämän viikon marttaresepti, ole hyvä

Miksi et nauttisi hyvää ruokaa. Katso reseptisi tälle viikolle, Ahvenanmaan pannukakku

Perinteinen Ahvenanmaan pannukakku valmistetaan joko manna- tai riisipuuroon. Ohjeemme herkulliset pannukakut tehdään mannasuurimoista ja tarjoillaan jäätelön tai kermavaahdon ja hillon kera.

Ahvenanmaan paanukakku

Valmistusohje

5 dl maitoa keittämiseen
1 dl mannasuurimoita
5 dl kylmää maitoa
1-2 dl vehnäjauhoja
2-3 munaa
½ tl suolaa
½-1 dl sokeria
2 tl kardemummaa

Keitä maidosta ja mannasuurimoista puuro. Sekoita valmiin puuron joukkoon kylmä maito ja muut aineet. Kaada taikina voidellulle uunipannulle ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia. Tarjoa haaleana jäätelön tai kermavaahdon ja hillon kera.

Jaa sivu