Turun Marttayhdistys / Päivämartat tr

Uudenmaankatu 19 A 20700 Turku

Tietoa toiminnasta

Toimintaryhmä kokoontuu Marttakulmassa Uudenmaankatu 19 A (4.krs)

parittomien viikkojen maanantaisin kello 12-14

 

Lisätiedot: Tuula Malinen / tuula.tellervo.malinen@gmail.com / 041 5151 371

Noudatamme yleisiä suosituksia koronaan liittyen. Toivotamme sekä uudet että vanhat jäsenet tervetulleiksi mukaan toimintaan.

 

Syksy 2020 ohjelma

07.09.  Klo 12:00 lähdemme Tuomiokirkolta opastetulle patsaskierrokselle Aurajoen rantaan.

21.09.  Toiminnanohjaaja Maarit Hatakka vierailee luonamme.

05.10. Keittiöpäivä. Keitämme uudistetussa keittiössämme lämmintä keittoa.

19.10.  Jouluista askartelua.

02.11.  Tule-tietokeskuksen luento

16.11.  Musiikkipäivä

30.11.  Jouluateria. Paikka täsmentyy myöhemmin.

Tarkennamme kokoontumisten yksityiskohtia myöhemmin. Muutokset ovat mahdollisia.  Seuraamme korona-tiedotteita ja toimimme niiden ohjeiden mukaisesti.

*******

Varsinaisen ”marttailun” ohella meillä on Keniassa oma kummityttö, jonka koulunkäyntiä tuemme. Hän oli 4-vuotias, täysin orpo, 10-lapsisen perheen toiseksi nuorin lapsi kun hänet saimme. Nyt hän on lukion 1.luokalla. Kenialaisen lastensuojelujärjestön ylläpitämän lastenkodin varat eivät riitä koulutukseen, se on pääasiassa suomalaisen kummijärjestön varassa. Tämän lastenkodin perustaja ja kummitoiminnan käynnistäjä vieraili kerhossamme kertomassa toiminnasta. Tavoitteena on, että kummilapsi saa ammatin, joka mahdollistaa itsenäisen elämän. Suuren ilon tuotti kummipoika, joka viime vuonna valmistui lääkäriksi.  Kenian tilanne kenialaisten kannalta ei ole mennyt parempaan suuntaan.  Monelle perheelle vaikein asia on löytää tarvittava raha kallistuviin koulukustannuksiin. Meille pieni raha voi tuoda turvallisuutta vaikeisiin olosuhteisiin joutuneelle lapselle.