Turun Marttayhdistys / Päivämartat tr

Uudenmaankatu 19 A 20700 Turku

Tietoa toiminnasta

Toimintaryhmä kokoontuu Marttakulmassa Uudenmaankatu 19 A (4.krs)

parittomien viikkojen maanantaisin kello 12-14

Lisätiedot: Tuula Malinen / tuula.tellervo.malinen@gmail.com / 041 5151 371

Noudatamme yleisiä suosituksia koronaan liittyen. Toivotamme sekä uudet että vanhat jäsenet tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Kevään päätösretki  RUISSALOON kansanpuistoon 7.6.2021. Lähtö vesibussilla klo 13:15.  Kokoontuminen Martin sillan luona klo 13:00. Tervetuloa.

Syksyn toiminnasta ilmoitamme myöhemmin. Hyvää kesää kaikille.

******************

17.05. klo 12:00  yhteinen kävelyretki jokirannassa. Kokoontuminen Tuomiokirkon edessä. Tervetuloa nauttimaan keväästä jokirantaan.

***********

Kevät 2021 alustava suunnitelma:

Seuraamme korona-tiedotteita ja toimimme niiden ohjeiden mukaisesti.

15.03.  Vuosikokous ja arvonta

29.03.  Arki helpommaksi – tolkkua tavaroihin. / Ulla Aaltonen

12.04.  Asiaa valaistuksesta / Valonia, Ulla Harjula

26.04.  Vanhat hautakivet / oppaana Leena Tiusanen

10.05.  Kevätretki

*******

Varsinaisen ”marttailun” ohella meillä on Keniassa oma kummityttö, jonka koulunkäyntiä tuemme. Hän oli 4-vuotias, täysin orpo, 10-lapsisen perheen toiseksi nuorin lapsi kun hänet saimme. Nyt hän on lukion 1.luokalla. Kenialaisen lastensuojelujärjestön ylläpitämän lastenkodin varat eivät riitä koulutukseen, se on pääasiassa suomalaisen kummijärjestön varassa. Tämän lastenkodin perustaja ja kummitoiminnan käynnistäjä vieraili kerhossamme kertomassa toiminnasta. Tavoitteena on, että kummilapsi saa ammatin, joka mahdollistaa itsenäisen elämän. Suuren ilon tuotti kummipoika, joka viime vuonna valmistui lääkäriksi.  Kenian tilanne kenialaisten kannalta ei ole mennyt parempaan suuntaan.  Monelle perheelle vaikein asia on löytää tarvittava raha kallistuviin koulukustannuksiin. Meille pieni raha voi tuoda turvallisuutta vaikeisiin olosuhteisiin joutuneelle lapselle.