Jollei toisin mainita, tapaamiset ovat kello 12 Marttakulmassa, Uudenmaankatu 19 A, IV krs (ovisummeri).

Menneistä tapahtumistamme löydät juttua ja kuvia kuvagalleriastamme.

5.9. Syysretki Suomen maatalousmuseo Sarkaan

Suomen maatalousmuseo Sarka on maatalouden valtakunnallinen vastuumuseo, joka avattiin kesällä 2005. Toukokuussa 2021 Sarka valittiin vuoden museoksi. Osa Marttojen perinnekeskuksen tavaroista siirrettiin Sarkaan Syreenin lopettaessa aikoinaan toimintansa Mikkelin Kenkäverossa.

Loimaalla sijaitseva Sarka välittää perinnettä ja tietoa, antaa elämyksiä ja avaa näköaloja tulevaisuuteen. Museossa on kolme pysyvää näyttelyä, vaihtuvia näyttelyitä, ulkoalue, lounasravintola ja kahvila sekä museomyymälä.

Lähtö on Turun tuomiokirkkoaukiolta kello 10. Tutustumme yhdessä museoon ja nautimme siellä lounaan. Retken hinta on 30 euroa, joka maksetaan viimeistään 31.8. Ilmoittautumiset Marja-Liisalle 20.8. mennessä. Tilinumero ja tarkemmat ilmoittautumistiedot ovat jäsenkirjeessä, joka on lähetetty 21.6.

19.9. ”Kirsi sellaisena kuin hänet muistan”

Liisa Vehmas Kupittaan Marttojen toimintaryhmästä vierailee marttatapahtumassamme.

3.10. Syyskokous ja Makumaailma

Kokouksen jälkeen jäsenemme Tuula Palin kertoo meille mausteista. Tuula on osallistunut piirin Makua mausteilla -ketjukoulutukseen.

17.10. Puurokuu ja ryijyt

Lokakuu on perinteisesti Marttojen puurokuu. Puurokuun tempauksilla kerätään rahaa Marttojen kehitysyhteistyöhön. Tutustumme samalla Marttojen vuoden käsityöteemaan, ryijyihin. Muistelemme omia sekä sukumme ryijyjä, lisäksi Leni näyttää ryijytekniikkaa ommellussa ryijyssä.

31.10. ”Terveysvaikutteinen elintarvike?”

Marja Lamminen pohtii kanssamme mitä sisältyy ajatukseen ”terveysvaikutteisesta elintarvikkeesta”.

14.11. Valot kodissamme

Valonia on Varsinais-Suomen kuntien yhteinen puolueeton kestävän kehityksen asiantuntijaorganisaatio. Olemme vastuullisen Varsinais-Suomen suunnannäyttäjä ja autamme kuntia, yhteisöjä sekä asukkaita toimimaan ympäristön ja ilmaston paremman tilan puolesta.”

Energia-asiantuntija Liisa Harjula Valoniasta tulee kertomaan meille kodin energiatehokkaasta valaistuksesta.

28.11. Elämää Suomen Joutsenella

Pitkän odotuksen jälkeen YE-komentaja Visa Auvinen tulee kertomaan meille elämästä Suomen Joutsenella.

12.12. Itsenäisyysjuhla

Jos kaapista löytyy juhlapukua tai vaikka saat kaverilta lainaksi, niin nyt kannattaa siihen pukeutua. Olisi mukavaa, jos juhlassamme näkyisi eri aikakausien juhlapukuja, mutta tätä varten ei tarvitse ostoksille lähteä. Kunhan on vaatetta päällä, olet tervetullut mukaan juhlimaan! Tämä juhla korvaa perinteisen joulujuhlan ja on samalla sopiva lähtölaukaus juhlavuodellemme 2023!

🎆 2023 Toivon Martat 80 vuotta! 🎆