Ulvilan Martat

airauusivaara@gmail.com

Ulvilan Martat

Puheenjohtaja Aira Uusivaara, puh. 0400 799 584
Sihteeri Elvi Hakila, puh. 050 350 0054

 

 

Marttayhdistykset aloittavat kevätkautensa poikkeuksellisissa oloissa. Marttaliitto korostaa, että jokainen yhdistys on vastuussa viranomaisten määräysten, ohjeiden ja suositusten noudattamisesta omassa toiminnassaan ja jokaisen jäsenen tulee toimillaan olla estämässä koronaviruksen leviämistä.

 

Sisätiloissa kokoonnuttaessa huomioi seuraavat asiat:

 • Mahdolliset sisällä järjestettävät kokoukset ja toiminta tulee järjestää riittävän suuressa tilassa, ja rajata osallistujamäärä niin, että 1-2 metrin turvaväli on mahdollista säilyttää.
 • Pisaratartuntariski on tavallista suurempi, jos lauletaan tai harrastetaan liikuntaa yhdessä. Näissä tilanteissa riittävät turvavälit ovat erityisen tärkeitä.
 • Sisään tullessa ja ennen mahdollisia tarjoiluja jokaisen on tärkeää pestä kädet vedellä ja saippualla. Käsien kuivaamiseen varataan kertakäyttöisiä paperipyyhkeitä. Käsidesiä on tärkeää olla helposti saatavilla.
 • Kasvomaskia käytettäessä on tärkeää noudattaa siihen liittyviä käyttöohjeita. Yhdistys voi halutessaan ommella itselleen ryhmän omat kangasmaskit.
 • Yhteisten välineiden käyttämistä on syytä välttää. Jos yhteisiä välineitä käytetään, on ne hyvä puhdistaa eri käyttäjien välillä.
 • Jos kokoontumisessa on tarjoiluja, hyvä käytäntö on, että yksi henkilö jakaa ne kaikille.
 • Kokous- tai kokoontumistilan siivoamisessa kannattaa huomioida erityisesti ovenkahvojen, hanojen ja saniteettitilojen pudistaminen.
 • On hyvä pitää kirjaa kokousten ja tapahtumien osallistujista, jotta jokainen mukana ollut pystytään tarvittaessa tavoittamaan.

Muistilista jäsenille

 • Jää kotiin, jos sinulla on koronavirukseen liittyviä vähäisiäkään oireita, kuten kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus tai haju- ja makuaistin heikkenemistä.
 • Älä osallistu toimintaan myöskään silloin, jos olet ollut yhteydessä henkilöihin, joilla on koronavirukseen liittyviä oireita tai jotka ovat altistuneet covid-19 -virukselle kahden viime viikon aikana.
 • Älä osallistu toimintaan, jos olet tullut Suomeen ulkomaanmatkalta kahden viime viikon aikana.
 • Vältä turhaa fyysistä kosketusta ja kättelyä tai halaamista.

Nopea ohje varautumiseen

 1. Pese kädet huolellisesti saippualla usein. (ohjevideo)
 2. Yski ja aivasta oikein. (ohjevideo)
 3. Älä koskettele kasvojasi.
 4. Pidä hansikkaat kädessä julkisissa tiloissa ja kulkuneuvoissa.
 5. Älä kättele.
 6. Huolehdi kotivara kuntoon.
 7. Jos epäilet koronavirusinfektiota, soita aina ensin omalle terveysasemallesi tai sen ollessa suljettuna päivystysavun numeroon 116 117.
 8. Pohdi, mitä tietoa levität. Kuka sitä jakaa, miksi ja onko se tuorein tieto?

 

Lue Marttojen viimeisin päivitys Koronaviruksesta tästä 

Ulvilan kaupungin Korona-virus info tässä

Tulostettavat ohjeet käsienpesuun ja yskimiseen tässä

 

****

Tervetuloa mukaan Marttailtoihin ja mielenkiintoiseen toimintaan!
Martoissa pääset mukaan koko elämän kestävään seikkailuun. Kaikenikäisiä, kokoisia ja näköisiä Marttoja yhdistää naisenergia, reipas huumori, yhdessäolon ja tekemisen riemu sekä halu vaikuttaa. Ota rohkeasti yhteyttä.

 

Vuosi 2021 on Ulvilan Marttojen 35. toimintavuosi.

 

KEVÄTKAUSI 2021

 

Tammikuu 2021
20.1. klo 18.00 Santrassa Marttailta ja kässäkerho. Marttaillan aiheena runot. Jokainen voi tuoda oman lempparirunonsa ja lausua sen. Lisäksi tuo tullessas – vie mennessäs -tavaranvaihto-ilta. Vaihdellaan itselle tarpeettomia tavaroita ja loput viedään kirpparille. Kässäkerhossa suunnitellaan tulevan vuoden toimintaa ja tehdään omia käsitöitä. Kaikki kivat ideat peliin.

 

Helmikuu 2021

 

Maaliskuu 2021

 

Huhtikuu 2021

 

Toukokuu 2021

 

Kesäkuu 2021

 

Tutustu myös Lounais-Suomen piirin tapahtumiin ja kursseihin.

 

SYYSKAUSI 2020

 

Heinäkuu 2020
23.7. klo 17 Marttailta Tarja Huhtasella.

 

Elokuu 2020
19.8.
klo 17.30 kässäkerho Tarja Huhtasella. Aiheena betonityöt.

 

Syyskuu 2020
14.9. klo 17 Marttailtaa vietetään tutustumalla Saineen kotimuseoon ja kirppikseen.
16.9. klo 17.30 Santrassa kässäkerhossa tehdään luonnonkukkien siirto akvarellipaperille. Ota mukaan luonnonkukkia, mielellään sinisiä, lehtiä tms ja laita ne muovipussiin hiostumaan, jolloin väri irtoaa paremmin. Lisäksi tarvitaan vasara, jolla napsutellaan kukkia talouspaperin läpi. Martat hankkivat akvarellipaperin.

 

Lokakuu 2020
5.10. klo 18 Marttailta Santrassa. Ulpu Silvennoinen Ikäpisteeltä kertoo ikäihmisten palveluista.
14.10. klo 17.30 Santrassa kässäkerho. Aiheena Vallilan valotaulut. Ilmoittaudu Tarjalle tai Pirjolle puh. 044 981 7553, jotta osaamme hankkia tarvittavan määrän valoja ja kankaita. Tuo omat kehykset taululle.

 

Marraskuu 2020
2.11.
klo 17.30 – 19 Marttailta sisäminigolfaten Auranmaan Leivän tiloissa. Tunnin kierros maksaa 8 e.  
18.11. klo 17.30 Santrassa kässäkerhon aiheena perinteisesti havukranssi tai vaihtoehtoisesti oma käsityö.

 

27.11. klo 13 Porin teatterissa Sidotut, joka on jatkoa keväällä 2019 esitetylle Järjen ja tunteen tyttäret -näytelmälle. Näytelmä perustuu Enni Mustosen historialliseen romaanisarjaan. Marttahinta 10 e, sisältää esityksen ja kahvin. TAI VAIHTOEHTOISESTI
28.11. klo 18 Porin teatterissa Rouva C, joka tuo nuoren Minna Canthin herkät nuoruusvuodet näyttämölle. Näytelmä perustuu Minna Rytisalon romaaniin. Marttahinta 10 e, sisältää esityksen ja kahvin.
VALITSE kumpaan esitykseen haluat mennä ja ilmoittaudu Elville 11.11. mennessä, puh. 050 350 0054. Jos lippuja jää yli, voit osallistua molempiin.

 

Joulukuu 2020
7.12. klo 18 Marttailta pikkujoulun merkeissä Unelma Kuppila & Puoti ravintolassa. Jouluruokailun hinta 10 e. Ilmoittaudu Elville viimeistään 1.12. mennessä, puh. 050 350 0054.
16.12. EI kässäkerhoa. Askartelemme joulua kotona.

 

Tietosuojaseloste