Taitoavaimien suorittamiset aloitettiin pitkästä aikaa ja niitä on opiskeltu joka vuosi.
Myös harrastusmerkkejä suoritettiin ja vuonna 2003 Ritva Luotonen suoritti erikoisavaimen.

2004 Lahjoitettiin seurakunnalle kasteryijy. Vihreäsävyinen ”Eläomänpolku” ryijyn suunnittelivat Ritva Luotonen ja Oili Yli-Kleemola ja kutoivat Ritva Luotonen ja Maija Mäkipää, apunaan III-taitoavaimen suorittajat.

2005 Ritva Luotonen puheenjohtajaksi

2006 Uudenkaupungin Marttayhdistys hankki Suomen ensimmäisenä marttayhdistyksenä oman viirin. Ritva Luotonen idean äitinä ja suunnittelukilpailun voittajana toteutti hankkeen apunaan 10 harrastemerkin suorittajaa.

2009 lahjoitettiin seurakunnalle vihkiryijy. ”Ruusu”-ryijyn suunnittelija on Eliel Saarinen ja kutoja Ritva Luotonen.

2008 voitettiin Varsinais-Suomen Martta-piirin jäsenhankinta kilpailu. Lopulta jäsenmäärä kasvoi niin paljon, että Marttojen piti siirtyä isompiin tiloihin pitämään Martta-iltojaan. Siirryttiin Sorvakkokodin kerhohuoneelta Seurakuntakeskukseen. Sihteeri Päivi Mikolan toimesta alettiin jakaa kevään ja syksyn ohjelmat etukäteen jäsenille, näin tiedetään etukäteen mitä tuleman pitää.
Samana vuonna järjestettiin Vakka-Suomen alueen ensimmäiset Marttamessut. Seitsemään ympäristön Marttayhdistystä kokoontui Uudenkaupungin Seurakuntakeskukseen esittelemään toimintaansa. Teemana oli ”Kodin arki ja juhla”.

Samana vuonna avattiin yhdistyksen omat kotisivut internettiin. Toteuttajana Marketta Hämeenkorpi yhdistyksen sihteeri Päivi Mikolan kanssa.

2008 aloitti myös joka toinen viikko kokoontuva käsityökerho. Idean äitinä oli Hilkka Vilppunen (nykyään Knaapinen).

Opintokerhoja ja kursseja on viime vuosina ollut monenmoisia

Kasvisvärjäyskurssi oli vuonna 2006.

Ruokokurssi vuosina 2007-2008. Tuloksena syntyi variksenpelättimiä, mattoja, koristeita ym. Pidettiin myös töiden näyttely. Kurssi sai paljon julkisuutta niin paikallisessa mediassa kuin Marttalehdissäkin.

Betonikurssilla vuonna 2009 oli kurssilaisia parhaimmillaan oli 40 marttaa. Kurssilla valettiin 35 säkkiä betonia linnunjuottoastioiksi ym. Kurssilaiset järjestivät aiheesta näyttelyn ja Marttalehdessä (4/2010) oli artikkeli.

Vuonna 2010 lennähdimme Marttalehden sivuille itsetehdyillä kraakuvarsiluudillamme ja samana vuonna tutustuimme kahdella eri kurssilla makkaranteon saloihin.

5.10.2008 Länsi-Suomi kirjoitti ”Marttabuumi Uudessakaupungissa”. Artikkelissa kerrottiin kuinka yhdistyksemme oli osallistunut myyjäisiin ja hoitanut useita kahvituksia. Itäpoijun asiakkaille Martat kävivät keittämässä kolme kertaa joulupuuroa, yhteensä 250 litraa. Oli vedetty lasten iltapäiväkerhoa ja järjestetty ruokakursseja syrjäytyneille. Lahjoitettiin äitienpäiväkakkuja vanhainkotiin, stipendejä nuorille ja villasukkia Salmen kartanon palvelukeskuksen asiakkaille.

2009 Anne Kuusisto puheenjohtajaksi

2017 Vuokko Tyvi puheenjohtajaksi

 2017 teimme yhteistyössä paikallisten yhdistysten n. 60 kädentaitajan kanssa neulegraffiti-Saab 96:n Uudenkaupungin 400-vuotisjuhlan kunniaksi. Auton kuvasta tehtiin kortti, jonka myyntitulot käytetään hyväntekeväisyyteen. Ensimmäisenä hankittiin seurakuntakeskukseen rollaattori vierailijoiden käyttöön.