Vuodella 2018 on ollut jo paljon mielenkiintoisia tapahtumia.
Kokoonnumme yleensä kuukauden ensimmäinen tiistai klo 18.30- Vieremän nuorisotalolla

Nautitaan vielä näistä hienoista syyssäistä ja touhutaan yhdessä.

 

  • Tule nyt tutustumaan Marttojen toimintaan. Marras – joulukuussa Marttoihin liittyvältä henkilöltä ei peritä jäsenmaksua vuodelta 2018.

 

  • Ma 19.11.2018 klo18 vietetään Vieremän kirkossa neulekirkkoa pastorimme Anitta Kuusisen johdolla. Kaikille avoimessa tapahtumassa kukin neuloo omaa neulettaan. Mukaan voi tietysti tulla ilman neulettakin. Tarjolla on kahvia ja teetä mutta kahvileivät kootaan nyyttäriperiaatteella.

 

  •  JUHLAVUODEN KÄSITYÖTEMPAUS: SUKAT ÄIDILLE. Ensi vuonna 120 vuotta täyttävät Marttaliitto ja Marthaförbundet sekä 100 vuotisjuhlaansa viettävä Kätilöliitto kutsuvat martat, marthat ja kätilöt syksyn 2018 ja vuoden 2019 aikana tekemään erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä villasukkia uusille äideille. Järjestöt lahjoittavat vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille ja adoption kautta saaville villasukat. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan mukaan marttoihin. Tämän lisäksi sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille. Villasukat voivat olla perinteiset neulotut sukat tai ne voi toteuttaa vaikkapa virkkaamalla tai koukkuamalla. Villasukkien kuvio voi olla monivärinen ja haastavakin tai ne voivat olla yksiväriset tai vaikkapa raidalliset. Sukat voi myös tehdä helmikuussa 2019 julkaistavan Marttojen juhlavuoden sukan ohjeella. Innostamme opettelemaan ja opettamaan erilaisia tekniikoita tehdä villasukkia. Villasukkia voidaan tehdä yhdessä kässämarttaryhmissä tai yhdistysten marttailloissa. Pääasiassa tehdään koon 39-40 sukkia.
  • Vieremän martat ovat hankkineet neulojille Novitalta15 kerää nalle-lankaa.  Lankoja voi kysellä Elviltä puh.0443830535.

 

  • 24.11.2018 Martta piirin kokous Varkaudessa. Lisätietoja saa Astalta.

 

  • Su 2.12.18 iltapäivällä vietämme yhdistyksen jäsenten pikkujoulua Iisalmessa teatterin ja ruokailun merkeissä. Menemme katsomaan klo 13.00 teatteriesityksen Sänky Iisalmen työväentalolle ja sitten ruokailemaan Iltalypsyyn. Yhdistys maksaa teatterilipun. Ruoka on omakustanteinen. Ilmoittautumiset 28.11.18 mennessä Irmalla puh 044 284 7766. Lippuja on varattu 15 kpl.

 

  • TI 4.12.18 Martta-illassa nuorisotalolla klo 18.30 – suunnittelemme ensi vuoden toimintaa. Sukkatalkoot jatkuvat. Martat neulovat sukkia synnyttäneille äideille. Sukat toimitetaan KYS:iin. Yhdistys hankkii lankoja neulojille. Myös meidän neuvolassa vauvasukat ovat vähissä.

 

  • Itsenäisyyspäiväjuhlassa 6.12.18 seurakuntatalolla on kahvitarjoilu. Marttoja tarvitaan tarjoilemaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa sivu