Vieremän Marttoihin loppuvuoden 2019 aikana liittyvät saavat Vieremä -mukin.

 

  • Seuraa ajankohtaisia tiedotteita Iisalmen sanomien sunnuntain menovinkit palstalta.

 

  • Marttojen juhlavuodessa on Martta-munaa!
  • Vuonna 2019 Marttaliitto ja Finlands svenska Marthaförbund juhlivat 120-vuotisjuhlavuottaan. Juhlavuoden pääruoka-aineeksi on valittu kananmuna. Kananmuna on uskomattoman monipuolinen ja siksi hyvin marttamainen tuote. Se sopii mainiosti leivontaan, salaatteihin, pääruokiin ja pikkutarjottaviin. Munasta voi hyödyntää kaiken. Sitä voi käyttää ruoanlaiton lisäksi esimerkiksi puutarhan -ja kauneudenhoitoon sekä askarteluun.
  • Kananmunalla on tärkeä rooli historiassamme. 1900-luvun alussa Marttajärjestö näki kanojen kasvatuksen mahdollisuutena lisätä yhteisöllisyyttä, naisten oman elannon kerryttämistä ja sitä kautta myös tasa-arvoa kodeissa. Munien myynnillä emännät saivat omaa rahaa, jolla pystyivät toteuttamaan parannuksia ja tulevaisuuden toiveitaan, kertoo juhlavuoden koordinaattori Micaela Röman.
  • Juhlavuoden kunniaksi Munax Oy tuo kauppoihin myyntiin helmikuusta 2019 alkaen Martta-munia. Jokaisen kannattaa pyytää Laitilan Kanatarhan ruskeita Martta-munia omaan lähikauppaan myyntiin. Munax Oy maksaa jokaisesta myydystä rasiasta 5 senttiä takaisin Marttojen tekemän työn hyväksi. Laitilan Kanatarha on Munax Oy:n kananmunissa käyttämä tuotenimi.
  •  JUHLAVUODEN KÄSITYÖTEMPAUS: SUKAT ÄIDILLE. Vuonna 2019 Marttaliitto ja Marthaförbundet täyttävät 120 vuotta sekä Kätilöliitto 100vuotta. Liitot lahjoittavat jäsentensä valmistamia villasukkia vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille äideille ja adoption kautta saaville. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan mukaan marttoihin. Tämän lisäksi sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille. Villasukat voivat olla perinteiset neulotut sukat tai ne voi toteuttaa vaikkapa virkkaamalla tai koukkuamalla. Villasukkien kuvio voi olla monivärinen ja haastavakin tai ne voivat olla yksiväriset tai vaikkapa raidalliset. Sukat voi myös tehdä helmikuussa 2019 julkaistavan Marttojen juhlavuoden sukan ohjeella. Innostamme opettelemaan ja opettamaan erilaisia tekniikoita tehdä villasukkia. Pääasiassa tehdään koon 39-40 sukkia.
  • Vieremän Martat ovat kutoneet 20 paria sukkia.

 

 

 

 

 

 

Jaa sivu