Vieremän Martoilla on vilkasta toimintaa.

Tammikuun Martta-illassa tutustuimme tupperwaren tuotteisiin. Helmikuussa opettelimme hoitamaan pakkasen kuivattamaa ihoa ja hiuksia sekä perehdyimme kalaruokien valmistukseen ja nautimme makoisista kalaruuista. Maaliskuun ilta vei meidät patalapun saloihin. Illan aikana tutustuimme eri malleihin, jotta voimme tehdä patalappuja marttojen kevättempaukseen. Maaliskuussa vietimme Marttojen kirkkopyhää Vieremän kirkossa ja tarjoilimme kirkkokahvit seurakuntalalolla.

Kaikille avointa kässäkahvila toimintaa kokeilimme kevättalvella.

Huhtikuun illan vietimme Liisan luona. Asta herätteli meitä kevään puutarhatöihin kertoen luonnonmukaisesta torjunnasta. Astan opastuksella valmistimme kukkavieheet. Ihastelimme valmistamiamme patalappuja ja suunnittelimme toukokuun tapahtumia.

Vieremän Martat osallistuvat Vieremän Erä – ja matkailumarkkinoille ”omalla marttojen” esittely- ja toimintapisteellä la – su 26 – 27.5.2018 Kerroimme markkinavieraille marttojen monipuolisesta toiminnasta. Tehtäväpisteessä oli kuudessa purkissa siemeniä tunnistettavana. Siementen tunnistamiseen osallistujat saivat lahjaksi Vieremän Marttojen valmistaman patalapun. Patalappuja valmistimme 163 kpl. Markkinoille osallistuminen oli piristävä mielenkiintoinen kokemus ja saimme markkinavierailta toiminnastamme paljon positiivistä, kannustavaa palautetta.

Syyskuun aloitimme vauhdikkaasti syystoritapahtumalla, jossa laitoimme perennat ja kapusta vaihtoon. Lokakuussa vietimme puurokuuta.  Martta-illassa maistelimme ohrasuurimo-, peruna-, talkkuna-, naurispuuroja voisilmän tai makoisan marjasopan kera sekä karviaisesta ja vadelmasta valmistettua vispipuuroa ja erilaisia tuorepuuroja.

Martat ovat olleet ahkerasti mukana eri tapahtumissa keittämässä kahvia ja tarjoilemassa. Kesäkuussa olimme Vieremän uuden torin avajaisissa ja pitkin vuotta olemme olleet seurakunnan eri tapahtumissa.

 

Jaa sivu