29.1. Servettitöitä Sipetassa

Sipeta on askartelijan aarreaitta. Me Martat koristelimme serveteillä puurasian, posliinirasian, kukkaruukun ja leikkuulaudan. Servetit ovat vain osa tarjolla olevista materiaaleista, ja ohjausta saa monenlaiseen arkarteluun. Pieni ryhmämme innostui Ulla Sipilän erinomaisesta ohjauksesta ja käytettävissä olevien materiaalien tarjonnasta siinä määrin, että elättelemme toivoa uuden illanvieton järjestämisestä.

14.2. Vierailu taidelainaamoon

Ystävänpäivänä tapasimme Taidelainaamossa Mältinrannassa. Tutustuimme lainaamon toimintaan ja ihmettelimme upeita ja monipuolisia taideteoksia. Ehkä täältä voisi jotain päätyä omaankin kotiin…

21.2. Vuosikokous

24.2. Kuohuviini-maistelu INEZissä

Istuimme iltaa ihanien herkkujen äärellä. Laseissa meillä oli erilaisia kuohuviinejä,  joita saimme nautiskella ammattilaisen opastamina. Kyytipojaksi vielä todella maukkaat tapakset. Ai että, lisää näitä iltoja!

13.3. Sashiko
23.3. Ruokahävikki-työpaja
28.3. Kokedama-kurssi Opuntiassa
4.4. Patalappu-paja

Vihreän idean Martat ottivat osaa Marttaliiton yhteiseen patalapputempaukseen. Tempauksen tarkoituksena oli jakaa marttamieltä patalappujen muodossa tutuille ja tuntemattomillekin. Tyyli oli vapaa ja yhdessä saimmekin aikaiseksi monenmoista värikästä tuotosta.

9.5. Muovipusseista koruja

20.5. Luontoretki Kintulammelle

8.6.2018 Yin-jooga

Tutustuminen Yin joogaan oli erittäin rentouttava ja rauhallinen kokemus. Kävimme Tampereen keskustassa olevassa Lentävä matto -joodastudiolla. Yin jooga on joogatyyleistä rauhallisimpia, joten meilläkin oli kurssilla lisävarusteina tyynyjä, tukipalkkeja sekä peitot – siis hyvin rentoa meininkiä. Yin joogasta tuli itselleni mieleen mindfullness tehtävät, sillä Yin joogassakin on tärkeää rauhoittua, kuunnella itseään ja oman hengitystä. Joten jos kaipaat stressaavan työpäivän tasapainoksi jotain missä aika pysähtyy hetkeksi, niin Yin jooga voisi hyvinkin sopia sinulle. Kurssi oli erittäin mieluisa kokemus ja sieltä lähti hyvin rauhallisella mielellä jatkamaan päiväänsä.

19.8. Ilmajooga

27.10. Vierailu Hope Ryllä

Hope on Suomessa toimiva vapaaehtoisjärjestö, jonka toimintaan Vihreän idean Martat kävivät tutustumassa. Hope tukee vähävaraisia lapsiperheitä, tarjoaa tukea kriisitilanteissa ja antaa nuorille mahdollisuuksia harrastustoimintaan. Lisää heidän toiminnastaan voit käydä lukemassa https://hopeyhdistys.fi/.

Tutustuimme Hopen tiloihin ja samalla osallistuimme itsekin heidän vapaaehtoistoimintaansa. Hope saa lahjoituksena vaatteita, harrastusvälineitä ja leluja. Ennen kuin niitä voidaan antaa eteenpäin niitä eniten tarvitseville, ne täytyy kuitenkin lajitella. Siihen työhön me tartuimme tällä kertaa. Muutama tunti työn parissa sujui mukavasti rupatellessa ja päivän päätteeksi on hyvä lähteä kotiin tietäen, että on saanut tehdä oman pienen osansa muiden auttamiseen.

31.10 Kierrätysaskartelua