Haluaisin liittyä yhdistykseenne. Kuinka fanaattinen ekoilija minun tulisi olla?

Vihreän idean Marttoihin liittyäkseen ei tarvitse olla kovinkaan fanaattinen. Yhdistyksemme jäsenet ovat hyvin eri tasoisia ekoilijoita (jos näin voi sanoa). Meille riittää, että olet edes vähän kiinnostunut ympäristöasioista ja ekologisista valinnoista!

Onko yhdistyksen jäsenille ikärajaa?

Yhdistykseemme ovat tervetulleita kaiken ikäiset jäsenet. Mielestämme laaja ikäskaala tuo rikkautta toimintaamme. Tällä hetkellä suurin osa jäsenistömme taitaa sopia ikävuosien 25-45 välille, mutta kaiken ikäiset jäsenet otamme ilolla vastaan.

Kuinka usein yhdistyksellä on tapaamisia?

Tapahtumakalenterissamme on tapaamisia noin pari kertaa kuussa. Pyrimme järjestämään monipuolisesti erilaisia tapahtumia eri ajankohtina, jotta mahdollisimman moni pääsisi osallistumaan. Meillä ei ole kiinteää tapaamisajankohtaa eikä -paikkaa.

Miten ilmoittaudun tapahtumiin?

Kun tapahtumakalenterissa on tapahtuma tietoineen, voit ilmoittautua sitovasti mukaan laittamalla sähköpostia vihreanideanmartat@gmail.com. Tällöin sitoudut tulemaan paikalle, ilmoittamaan estymisestä ja maksamaan kurssimaksun.

Voinko ottaa lapsen mukaan tapahtumiin?

Tapahtumamme ovat pääasiassa aikuisille suunnattuja. Mainitsemme erikseen, jos tapahtuma soveltuu myös lapsille.
Lapsenvahtiongelman osuessa kohdalle lapsi on toisinaan mahdollista ottaa mukaan tapahtumaan, jos se on sen luontoinen, että lapsi voi turvallisesti olla mukana. Lapsi on vanhempansa vastuulla (viihtyminen, syöminen, ei saisi häiritä kovasti muita, turvallisuus). Varmistathan kurssin vetäjältä etukäteen sopiiko lapsi kyseiseen tapahtumaan. Viimekädessä hän tekee päätöksen asian suhteen. Tavoitteenamme on järjestää enemmän myös lapsille sopivia tapahtumia, joihin lapset ovat tietysti enemmän kuin tervetulleita!.

Mihin sitoudun, jos liityn jäseneksi?

Yhdistyksemme ei velvoita jäseniään mihinkään. Liitämme jäsenet postituslistallemme, jolloin saat sähköpostiisi tietoa tapahtumistamme ja muista tärkeistä asioista, mutta tämä ei velvoita sinua mihinkään. Voit valita tapahtumakalenteristamme sinua kiinnostavat tapaamiset ja osallistua vain niihin.

Liittyessäsi jäseneksemme liityt samalla myös Marttaliittoon. Marttaliitto lähettää sinulle jäsenmaksun (vuonna 2019 40€/vuosi), joka sinun tulee maksaa. Martat-lehti kuuluu jäsenmaksuun.

Teemme jonkin verran varainkeruuta, mutta niihinkin osallistuminen on täysin vapaaehtoista.

Mitä marttailu on Vihreän idean Martoissa?

Harrastamista, uusien asioiden oppimista ja kokemista hyvässä seurassa. Yhdessäoloa. Rentoutumista ja hengähtämistä hektisessä arjessa. Toimintamme kantaviin ajatuksiin kuuluvat myös ekologisuus ja ympäristön huomioiminen, jotka näkyvät myös tapahtumakalenterissamme.

Vapaaehtoistyö ja hyväntekeväisyys marttailun nimissä tapahtuu liiton ja piirien tahoilla.

Miten saan yhteyden hallitukseen?

Jos sinulla on ideoita, risuja tai ruusuja (joita hallitus ottaa vastaan enemmän kuin mielellään), voit AINA laittaa sähköpostia osoitteeseen vihreanideanmartat@gmail.com.

Kuka järjestää tapahtumat?

Pääasiassa hallituksen jäsenet järjestävät tapahtumat joko ulkopuolisen tapahtumanjärjestäjän kautta tai oman osaamisalueensa puitteissa. Jos sinulla on ideaa, osaamista tai halua vetää/järjestää tapahtumaa, niin ota yhteys hallitukseen ja laitetaan tapahtuma alulle!