Nopea kylmäsavulohipasta

Ainekset

330 g Makupastan kierrepastaa
2 pkt (á 150 g) kylmäsavulohta
1 punasipuli
1 rkl öljyä
1/2 purkkia maustettua tuorejuustoa (ruohosipuli)
2 dl kermaa
1/2 tl mustapippuria
1/2 sitruunan mehu
1 ruukku tilliä

Keitä Makupasta ohjeen mukaan.

Leikkaa lohi sopiviksi paloiksi.
Kuori ja hienonna punasipuli, Kuullota öljytyllä pannulla pari minuuttia, lisää lohet ja jatka kypsennystä pari minuuttia.
Lisää tuorejuusto ja kerma. Anna kiehahtaa niin, että tuorejuusto sulaa ja maut paranevat.
Mausta mustapippurilla ja sitruunamehulla. Tarkista suola. Lisää lopuksi hienonnettu tilli.
Kaada Malupastan päälle ja sekoita niin, että kastike sekoittuu hyvin pastaan.
Tee tuoresalaatti kyytipojaksi ja nauti saman tien

Pinaattipasta

Ainekset

330 g Makupastan kierrepastaa
4 rkl oliiviöljyä
4 isoa valkosipulinkynttä
1 hienonnettu sipuli
½-1 punaista chiliä
250 g tuoretta pinaattia
1 dl kermaa
fetaa tai raastettua parmesaania
tuoretta basilikaa
mustapippuria
basilikanlehtiä

Valkosipulilla ja chilillä maustettu pinaattipasta on maukas ruoka ja nopea valmistaa. Pinaattipastan makua voi muunnella käyttämällä joko fetaa tai parmesaania, kuten kuvan annoksessa.

Huuhdo ja valuta pinaatti. Kuullota pannulla öljyssä hienonnettu sipuli, viipaloidut valkosipulinkynnet ja chili. Lisää pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti on pehmeää. Lisää kerma ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Kypsennä Makupasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele sekaan pinaattiseos. Lisää joko murennettu feta tai raastettu parmesaani. Raastettu sitruunankuori sopii myös hyvin pastan mausteeksi. Lisää lopuksi pasta-annosten pinnalle reilusti silputtuja basilikanlehtiä

Ragua

Ainekset

2 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2 keskikokoista sipulia silputtuna
1 sellerinvarsi silputtuna
oliiviöljyä
1 porkkana raastettuna
1 laakerinlehti
1 oksa rosmariinia tai 2 tl kuivattua rosmariinia
lehtipersiljaa silputtuna
2 pekoniviipaletta silputtuna
reipas loraus punaviiniä
500 g sika-nautajauhelihaa
suolaa
2 rkl kuivattuja tatteja
600 g säilöttyjä kokonaisia ja kuorittuja tomaatteja (esim. Mutti)
330 g Makupastan kierrepastaa
parmesaanijuustoa

Ragua eli italialaista jauhelihakastiketta haudutetaan pitkään.
Kuullota valkosipuli, sipuli ja selleri ruokalusikallisessa oliiviöljyä. Lisää joukkoon porkkana, sitten laakerinlehti, rosmariini ja lehtipersilja. Lisää pekoni ja paista kypsäksi. Lisää sitten jauheliha ja suolaa maun mukaan. Ruskista jauheliha ja kaada joukkoon viini.
Herätä kuivatut tatit eloon kaatamalla niiden päälle keitettyä vettä ja tilkka maitoa. Pilko sienet ja kaada nesteineen yhdessä tomaattien kanssa kastikkeen joukkoon. Kypsennä kastiketta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia.
Keitä pasta ja nauti se ragun kanssa. Ripottele päälle parmesaania.

Kermainen sitruuna-rucolapasta

Ainekset
330 g Makupastan kierrepastaa

Kastike:
salottisipuli
3 dl valkoviiniä
sitruunan raastettu kuori
1.5 dl mascarponejuustoa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ruukku rucolaa

Lisäksi parmesaanijuustoa

Hienonna salottisipuli ja keitä rauhallisesti valkoviinin kanssa 5 minuuttia. Lisää joukkoon hyvin raastettu sitruunan kuori ja mascarponejuusto. Keitä kastiketta hetken aikaa kokoon. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla oman makusi mukaan.
Keitä pasta al denteksi. Valuta huolella, ettei pasta jää liian kosteaksi. Sekoita pasta ja hienonnettu rucolasalaatti kastikkeen joukkoon. Pyöräytä maut sekaisin ja tarjoile tuoreen parmesaaniraasteen kanssa.

Uunifetapasta

Ainekset

330 g Makupastan kierrepastaa
200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

basilikaa

Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita feta kokonaisena vuokaan. Pieni chili ja laita fetan päälle. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia. Nosta lämpö 225-asteeseen ja käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka uunin ylätasoon ja paista vielä noin 10 minuuttia. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.

Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.