KÄSSÄKAHVILA  on kaikille käsityönystäville avoin kohtaamispaikka, eikä sinne tulijan tarvitse olla Marttojen jäsen.

Tervetuloa käsitöiden ja erilaisten käsityötekniikoiden ympärille viritettyyn Marttojen kässäkahvilaan Ylästön kotiseututalolle, Sienestäjänkuja 5. Kässäkahvila on auki seuraavina keskiviikkoina klo 18-20 ja on avoin kaikille halukkaille, ei siis tarvitse olla jäsen. Mukaan voi tulla kaikille kerroille tai vaikka vain yhdelle kerralle! Kahvilamaksu on 2 euroa, sisältäen myös pientä purtavaa!

 

5.9. Syyskauden avajaiset! Ota oma käsityö mukaan. Kerromme syksylle suunnitellusta ohjelmasta ja kuuntelemme toiveita, mitä haluaisitte tehdä. Suunnitellaan tulevaa…

19.9. Virkkauksen alkeita. Kiinnostaisiko oppia virkkaamaan? Esitellään helppoja aloitustöitä ja tehdään yhdessä. Ota mukaan lanka ja siihen sopiva virkkuukoukku. Esitellään myös virkkauksen color pooling-tekniikkaa ja virkattuja leluja.

3.10. Ota oma käsityö mukaan. Jatketaan virkkausta.

10.10. Koristellaan mosaiikkitekniikalla lasilyhdyt. Tuo mukanasi oma lyhty. Värillisen lasin ja muut aineet saat 5 euron tarvikemaksulla paikanpäällä. Jos haluat mukaan, ilmoittaudu sähköpostitse: ylasto@marttayhdistys.fi. Saat lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

17.10. Jatketaan lasilyhtyjä. Voit myös tulla oman käsityön kanssa liittymään joukkoon.

31.10. Opetellaan neulomaan villasukan kanta. Jos mahdollista, tee villasukan varsi valmiiksi ja ota se mukaan tälle kerralle.

21.11. Kierrätysilta. Keräätkö sinäkin koko ajan pieneksi jääneitä tai muuten vaan käyttämättä jääneitä vaatteita kierrätykseen? Kokeillaanko kierrättämistä täällä Ylästössä? Tyyliin tuo tullessasi ja vie mennessäsi, ilmaiseksi. Tarkoitus on saada niin aikuisten kuin lasten vaatekaappeihin tilaa ja kenties moni voi löytää tilalle ”uuden” vaatteen? Kriteerinä on, että vaatteet ovat puhtaita ja ehjiä. Tilaisuuden jälkeen toimitamme jäljelle jääneet vaatteet Suomen Punaisen Ristin lahjoitustavaratalo Konttiin.

28.11. Tehdään himmeli. Voit ostaa valmiiksi omat himmeli materiaalit tai ostaa paikan päältä, tarvikemaksu 5 euroa.

Kässäkahvilassa vetäjinä toimivat Hanna Haverinen ja Hilkka Heinonen. Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla ylasto@marttayhdistys.fi

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat!

 

Jaa sivu