KEVÄT 2018 TOIMINTAKALENTERI

MARTTA-ILLAT joka kuukauden toinen keskiviikko klo 18 ellei toisin mainita. Kokoontumispaikkana Ylästön kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5.

KÄSSÄKAHVILA  on kaikille käsityönystäville avoin kohtaamispaikka, eikä sinne tulijan tarvitse olla marttojen jäsen. Ota oma käsityö mukaan ja tule viihtymään. Kässäkahvilassa voi olla myös yhteinen teema. Pikkupurtavasta ja teestä/kahvista peritään pieni maksu. Oman kahvi/teekupin voi ottaa mukaan. Paikka: Ylästön kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5, Aika: Katso alta tai täältä.

TAMMIKUU

Martta-ilta keskiviikkona 10.1. klo 18. Huovutetaan pohjallisia.

Kässäkahvila keskiviikkona 17.1. klo 17-20 kulmahuoneessa.

Oma käsityö mukaan. Isossa salissa samaan aikaan kinnasneulatekniikan kurssin osa 1.

Kässäkahvila keskiviikkona 31.1. klo 17-20 kulmahuoneessa.

Oma käsityö mukaan. Isossa salissa samaan aikaan kinnasneulatekniikan kurssin osa 2.

Kinnasneulatekniikan kurssi 17.1 ja 31.1.

Kinnasneulatekniikan kurssilla on vielä muutama paikka vapaana. Kurssille otetaan yhteensä 15 oppilasta ja se on tarkoitettu kaikille asiasta kiinnostuneille, ei siis tarvitse kuulua Marttoihin. K​innasneulatekniikan ​kahden illan kurssi ​järjestetään Ylästön kotiseututalolla ​keskiviikkoina 17.1 ​ja 31.1. klo 17-20. Kurssin hinta on 20 euroa ja se sisältää opetuksen lisäksi myös tarvikkeet: kinnasneulan (saa omaksi) ja langan ensimmäiseksi illaksi. Opettajana on Laura Hämäri, joka on kansantieteilijä ja perinnekäsityönopettaja. Jos haluat mukaan, niin ilmoittaudu mahdollisimman pian kaija.pohtio@gmail.com. Tarjolla pikkupurtavaa sekä teetä/kahvia hintaan 3 euroa.

HELMIKUU

Kässäkahvila keskiviikkona 7.2. klo 18-20. Oma käsityö mukaan.

Sunnuntaina 11.2. Ylästön Martat apuna seurakunnan laskiaisriehassa Ylästön seurakuntatalolla.

Täytämme laskiaispullia ym. keittiössä. Jos haluat mukaan auttamaan niin ota yhteyttä sihteeriin: kaija.pohtio@mail.com. Mukaan mahtuu 4-5 Marttaa.

Martta-ilta keskiviikkona 14.2. klo 18.00 VUOSIKOKOUS.

 

MAALISKUU

Kässäkahvila keskiviikkona 7.3. klo 18-20.  Mosaiikkitöitä.

Peritään tarvikemaksu. Ilmoittauduthan etukäteen sähköpostilla ylasto@marttayhdistys.fi, jotta osaamme varata oikean määrän tarvikkeita.

Martta-ilta keskiviikkona 14.3. klo 18. Viimeistellään kässäkahvilassa aloitetut mosaiikkityöt.

Tervetuloa kaikki Kässäkahvilassa mosaiikkityönsä aloittaneet.

HUHTIKUU

Martta-ilta keskiviikkona 4.4. klo 18. Valmistetaan patalappuja Marttojen patalapputempaukseen.

 

TOUKOKUU

Kässäkahvilassa keskiviikkona 9.5. klo 18-20 on Makramee-kurssi.
Opettajana on Anita Vilen. Opetuksen hinnaksi tulee korkeintaan 20 euroa/henkilö sisältäen tarvikkeet sekä kahvin/teen ja pikkupurtavan. Kurssimaksu maksetaan paikanpäällä. Paikkana on Kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5. Mukaan mahtuu 20 henkilöä. lmoittautuminen sähköpostilla ylasto@marttayhdistys.fi.  Kässäkahvilassa ei tarvitse olla marttojen jäsen. Tervetuloa mukaan!

Martta-ilta keskiviikkona 16.5. klo 18-19. Taimien vaihtoa.

Tuo mukanasi omia viimevuotisia siementaimia tai muita ylimääräiseksi jääneitä pienehköjä kasveja. Paikka: Kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5.

Kässäkahvilassa keskiviikkona 30.5. klo 18 jatketaan Makrameetöitä yhdessä (ilman opettajaa).

 

Syyskauden 2017 ohjelma

Martta-illat joka kuukauden toinen keskiviikko klo 18, ellei toisin ilmoiteta. Ylästön Marttojen toimintapaikka on Ylästön kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5.

ELOKUU

28.8 Martat mukana Ylästö-päivässä Ylästön koululla: Nelosluokkien käsityöinstallaatio Suomi 100 vuotta, Suomen kartta, laitettiin yhdessä oppilaiden kanssa alulle.

SYYSKUU

13.9 klo 18.00 suunnittelemme tulevia Martta-iltoja, juttelemme ja maistelemme satokauden herkkuja, joita saa halutessaan tuoda mukanaan Martta-iltaan. Pakko ei ole tuoda mitään (muutamat martat ovat luvanneet leipoa jotakin).

LOKAKUU

11.10 klo 18 askarrellaan valopalloja narusta.

Viikolla 41 Marttojen ja Sini-tuotteen Moppirata Ylästön koulun neljäsluokkalaisille.

MARRASKUU

Kaikille avoimet Marttailut

8.11 klo 18 Martta-illassa tehdään himmeleitä pilleistä. Jos haluat käyttää helmiä, niin ota omat helmet mukaan. Myös omat sakset ja viivottimet voi ottaa mukaan. Himmeleitä voi tulla tekemään kaikki asiasta kiinnostuneet, ei tarvitse kuulua Marttoihin. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa pientä maksua vastaan. Tervetuloa!

15.11 klo 18 Kässäkahvila. Kaikille avoin. Oma käsityö mukaan.

29.11 klo 18 Kässäkahvila. Kaikille avoin. Tehdään vielä himmeleitä pilleistä osallistujien toiveiden mukaisesti. Oman käsityön voi myös ottaa mukaan.

JOULUKUU

6.12 klo 10-14 Martat mukana myyjäistapahtumassa Ylästön kotiseututalolla.

13.12 klo 18 vietetään Jouluista iltaa ja Luciaa. Nyyttikestit.

Jaa sivu