Ylästön Martat

MARTTA-ILLAT ainoastaan Marttojen jäsenille, ellei toimintakalenterissa toisin mainita. Tutustumaan saa toki tulla!
KÄSSÄKAHVILA on kaikille käsityönystäville avoin kohtaamispaikka, eikä sinne tulijan tarvitse olla Marttojen jäsen. Ota oma käsityö mukaan ja tule viihtymään. Kässäkahvilassa on erilaisia teemoja. Pikkupurtavasta ja teestä/kahvista peritään 2 € maksu. Voidaan periä myös tarvikemaksu.
• Toimintapaikkamme on Ylästön kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5. • Olemme ekologisia; otathan oman kahvi/teekupin mukaan.

TOIMINTAKALENTERI 2019

Tammikuu
9.1. Martta-ilta. Käsityöilta sekä hallituksen/aktiivimarttojen kokous. Päätetään kevätkauden ohjelmasta ja valmistellaan vuosikokousmateriaali.
16.1. Kässäkahvila. Oma käsityö mukaan.
30.1. Kässäkahvila. Neulotaan villasukkaa.
31.1. (To) Maailman suurin Martta-ilta Backaksen kartanossa ruokaillen ja 120-vuotiasta Martta-järjestöä juhlistaen. Juhlimme yhdessä Anarkistimarttojen, Siperian Marttojen ja Kartanonkosken Marttojen kanssa. (Ilmoittautuneet). Mukaan voi ilmoittautua 20.1. saakka. Tiedustelut ja ilmoittautumiset ylasto@marttayhdistys.fi.

Helmikuu
6.2. Kässäkahvila. Ommellaan (kesto)hedelmäpusseja. Tarvikkeet löytyvät paikanpäältä.
13.2. Martta-ilta. Vuosikokous, jonka jälkeen hallituksen järjestäytymiskokous.
27.2. Kässäkahvila. Kokeillaan langoilla ”maalaamista” tuo mukanasi mahdollisesti jämälankoja ja paksummat puikot (esim. nro 5). Lankaa löytyy myös paikan päältä.

Maaliskuu
3.3. (Su) Osallistutaan keittiöapulaisina seurakunnan järjestämään laskiaisriehaan Ylästössä. Tapahtuman tuotot menee yhteisvastuukeräykseen.
6.3. Kässäkahvila. Makramee, miniryijyt. Tiedot tästä, kuten hinta, tarkentuu kun tiedämme opettajan.
13.3. Martta-ilta. Juurileivontaa ohjaajan opastuksella. Osallistumismaksu.
27.3. Kässäkahvila. Pääsiäisaskartelut. Aihe tarkentuu myöhemmin.

Huhtikuu
3.4. Kässäkahvila. Opetellaan raakavillan käsittelyä, tutustutaan rukkeihin, kokeillaan rukilla kehräämistä, värttinä myös kokeiltavissa. Rukkeja saa tuoda paikalle, viritellään ne toimintakuntoon. Opettajana toimii Hanna. Jatketaan samalla aiheella 24.4.
6.4. (La) Osallistuminen Uudenmaan Marttojen hyvinvointiristeilylle Tallinnaan. (Ilmoittautuneet).
10.4. Martta-ilta. Aiheena hyvinvointi.
24.4. Kässäkahvila. Kts.3.4. Jatketaan samaa aihetta.
x.x.4. Hallituksen/aktiivimarttojen kokous.

Toukokuu
x.5. Siivoustalkoot kotiseututalolla. Ikkunoiden pesu.
8.5. Martta-ilta. Valmistetaan betonista puutarhakoristeita.
15.5. Kässäkahvila.

Kesäkuu
8.6. (La) Kesäretki. Mahdollisuus osallistua kotiseutuyhdistyksen järjestämään päiväretkeen, joka on Itä-Uudenmaan kartanokierros. 9.6. (Su) Mahdollisesti retki Haagan alppiruusupuistoon. Yhteiskuljetus omilla autoilla. (Retken ajankohta riippuu alppiruusujen kukintatilanteesta).

Elokuu
x.8. Hallituksen/aktiivimarttojen kokous.
31.8. (La) Ylästöpäivä Ylästön koululla klo 10-14.
31.8. (La) Hallituksen/aktiivimarttojen elokuvailta yksityispuutarhassa.

Syyskuu
11.9. Martta-ilta. Sieniretki.
xx.9. Kässäkahvilat

Lokakuu
9.10. Martta-ilta. Hapattamista ohjaajan johdolla.
xx.10. Kässäkahvilat

Marraskuu
13.11. Martta-ilta. Perinneruokia.
xx.11. Mahdollisesti avuksi YU:n puurojuhlaan?
xx.11. Kässäkahvilat
30.11. (La) Joulumaa lapsille.

Joulukuu
6.12. Itsenäisyyspäivän joulumyyjäiset kotiseututalolla.
11.12. Martta-ilta. Jouluinen ilta.
xx.12. Kässäkahvilat

Mennyttä toimintaa

Martta-illat syksy 2018

8.9. (Lauantai) Ylästö-Päivä Ylästön koululla ja sen lähiympäristössä. Ylästön Martat mukana tapahtumassa maistattamassa juureksia sekä avustamassa lapsia neulomisessa.

12.9. Englantilainen ilta. Teetä ja skonsseja ym.

 (3.10. Vantaalaisten Marttayhdistysten yhteistapaaminen Ylästössä, vain hallitusmartat)

10.10. Lasilyhty. Kaikille avoin. Koristellaan mosaiikkitekniikalla lasilyhdyt. Tuo mukanasi oma lyhty. Värillisen lasin ja muut aineet saat 5 euron tarvikemaksulla paikanpäällä. Jos haluat mukaan, ilmoittaudu sähköpostitse: ylasto@marttayhdistys.fi. Saat lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä. Lasilyhtyjen tekemistä voi jatkaa kässäkahvilassa 17.10.

7.11. Yhdistyskoulutusta hallitus- ja aktiivimartoille alkaen klo 17.30.

14.11. Etiopialainen ilta. Tehdään yhdessä etiopialaista ruokaa.

12.12. Jouluinen aihe, tarkentuu myöhemmin.

 

Kässäkahvilat syksy 2018

Tervetuloa käsitöiden ja erilaisten käsityötekniikoiden ympärille viritettyyn Marttojen kässäkahvilaan Ylästön kotiseututalolle, Sienestäjänkuja 5. Kässäkahvila on auki seuraavina keskiviikkoina klo 18-20 ja on avoin kaikille halukkaille, ei siis tarvitse olla jäsen. Mukaan voi tulla kaikille kerroille tai vaikka vain yhdelle kerralle! Kahvilamaksu on 2 euroa, sisältäen myös pientä purtavaa!

5.9. Syyskauden avajaiset! Ota oma käsityö mukaan. Kerromme syksylle suunnitellusta ohjelmasta ja kuuntelemme toiveita, mitä haluaisitte tehdä. Suunnitellaan tulevaa…

19.9. Virkkauksen alkeita. Kiinnostaisiko oppia virkkaamaan? Esitellään helppoja aloitustöitä ja tehdään yhdessä. Ota mukaan lanka ja siihen sopiva virkkuukoukku. Esitellään myös virkkauksen color pooling-tekniikkaa ja virkattuja leluja.

3.10. Ota oma käsityö mukaan. Jatketaan virkkausta.

10.10. Koristellaan mosaiikkitekniikalla lasilyhdyt. Tuo mukanasi oma lyhty. Värillisen lasin ja muut aineet saat 5 euron tarvikemaksulla paikanpäällä. Jos haluat mukaan, ilmoittaudu sähköpostitse: ylasto@marttayhdistys.fi. Saat lisätietoja ilmoittautumisen yhteydessä.

17.10. Jatketaan lasilyhtyjä. Voit myös tulla oman käsityön kanssa liittymään joukkoon.

31.10. Opetellaan neulomaan villasukan kanta. Jos mahdollista, tee villasukan varsi valmiiksi ja ota se mukaan tälle kerralle.

21.11. Kierrätysilta! Huom! kello 17-20! Keräätkö sinäkin koko ajan pieneksi jääneitä tai muuten vaan käyttämättä jääneitä vaatteita kierrätykseen? Kokeillaanko kierrättämistä täällä Ylästössä? Tyyliin tuo tullessasi ja vie mennessäsi, ilmaiseksi. Tarkoitus on saada niin aikuisten kuin lasten vaatekaappeihin tilaa ja kenties moni voi löytää tilalle ”uuden” vaatteen? Kriteerinä on, että vaatteet ovat puhtaita ja ehjiä. Tilaisuuden jälkeen toimitamme jäljelle jääneet vaatteet Suomen Punaisen Ristin lahjoitustavaratalo Konttiin.

28.11. Tehdään himmeli. Voit ostaa valmiiksi omat himmeli materiaalit tai ostaa paikan päältä, tarvikemaksu 5 euroa.

Kässäkahvilassa vetäjinä toimivat Hanna ja Hilkka. Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla ylasto@marttayhdistys.fi

Tervetuloa mukaan uudet ja vanhat!

Jaa sivu