TOIMINTAKALENTERI 2019 (Martta-illat, Kässäkahvilat ym. toiminta)

KÄSSÄKAHVILA on kaikille käsityönystäville avoin, ei tarvitse olla jäsen. Ota oma käsityö mukaan tai osallistu yhteiseen teemaan. Pikkupurtava ja tee/kahvi 2 €. Otathan oman kupin mukaan. Toimintapaikkamme on Ylästön kotiseututalo, Sienestäjänkuja 5. Aloitamme klo 18, ellei toisin mainita.  MARTTA-ILLAT vain jäsenille, ellei toimintakalenterissa toisin mainita. Huom! Toimintakalenteri elää. Tervetuloa tutustumaan toimintaan! Jäseneksi voi liittyä tästä

KEVÄTKAUSI 2019

TAMMIKUU

9.1. Martta-ilta. Käsityöilta sekä hallituksen/aktiivimarttojen kokous. Päätetään kevätkauden ohjelmasta ja valmistellaan vuosikokousmateriaali.

16.1. Kässäkahvila. Oma käsityö mukaan.

30.1. Kässäkahvila. Villasukkakertaus. Ota keskeneräinen tai puhkikulunut sukkapari ja lankaa mukaan.

31.1. (To) Maailman suurin Martta-ilta Backaksen kartanossa ruokaillen ja 120-vuotiasta Martta-järjestöä juhlistaen. Juhlimme yhdessä Anarkistimarttojen, Siperian Marttojen ja Kartanonkosken Marttojen kanssa. (Ilmoittautuneet). Mukaan voi ilmoittautua 20.1. saakka. Tiedustelut ja ilmoittautumiset ylasto@marttayhdistys.fi.

HELMIKUU

6.2. Kässäkahvila. Ommellaan (kesto)hedelmäpusseja. Tarvikkeet löytyvät paikanpäältä.

13.2. Martta-ilta. Vuosikokous, jonka jälkeen hallituksen järjestäytymiskokous.

27.2. Kässäkahvila. Kokeillaan langoilla ”maalaamista” tuo mukanasi mahdollisesti jämälankoja ja paksummat puikot (esim. nro 5). Lankaa löytyy myös paikan päältä.

MAALISKUU

3.3. (Su) Osallistutaan keittiöapuna seurakunnan järjestämään laskiaisriehaan Ylästössä. (Tapahtuman tuotot yhteisvastuukeräykseen).

6.3. Kässäkahvila. Makramee, miniryijyt. Tervetuloa harjoittelemaan solmuja makramee tekniikalla. Saamme opettajaksi Eila Kurosen Tuusulan Martoista. Illan aikana valmistamme pienen seinäryijyn. Illan hinta on 10 euroa, sisältäen ryijyn materiaalit ja opettajalle pienen maksun. Lisäksi varaa 2 euroa kahvitteluun. 😊Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan liittymällä Facebook-tapahtumaan tai laittamalla sähköpostia ylasto@marttayhdistys.fi. Tervetuloa!

8.3. klo 19 Teatteriesitys ”Työmiehen vaimo”. Vaskivuoren lukion auditorio.

13.3. Martta-ilta. Juurileivontaa ohjaajan opastuksella. Osallistumismaksu. Ilmoittaudu mukaan: ylasto@marttayhdistys.fi

27.3. klo 17.30 Kässäkahvila. Pääsiäisaskartelua lapsille ja aikuisille. Osallistumismaksu 2 euroa.

HUHTIKUU

3.4. Kässäkahvila. Opetellaan raakavillan käsittelyä, tutustutaan rukkeihin, kokeillaan rukilla kehräämistä, värttinä myös kokeiltavissa. Rukkeja saa tuoda paikalle, viritellään ne toimintakuntoon. Opettajana toimii Hanna. Jatketaan samalla aiheella 24.4.

6.4. (La) Osallistuminen Uudenmaan Marttojen hyvinvointiristeilylle Tallinnaan. (Ilmoittautuneet)

10.4. Martta-ilta. Aiheena hyvinvointi. Kieslan luento luonnollisesta terveydestä. Tehdään yhdessä smoothieta. Tarjolla myös raakakakkua.

24.4. Kässäkahvila. Kts.3.4. Jatketaan samaa aihetta.

26.4. Vierailu Helsingin kaupungintalolla (ilmoittautuneet).

29.4. Merenneito-uintikurssi. 3 kertaa maanantaisin alkaen 29.4.

TOUKOKUU

9.5. Siivoustalkoot kotiseututalolla alkaen klo 16. Paikalle voi saapua sitä mukaa kun kukin ehtii. Ikkunoiden pesu.

8.5. Martta-ilta klo 18. Valmistetaan betonista puutarhakoristeita. (Kokous klo 17).

15.5. Kässäkahvila klo 18.

23.5. klo 17 Ylästön Martat kokoontuvat Backaksen kartanon olotilaan suunnittelumiitiinkiin. Mietitään mm. Marttojen ohjelmaa Ylästö-päivässä. Tervetuloa mukaan suunnittelemaan!

KESÄKUU

8.6. (La) Mahdollisuus osallistua kotiseutuyhdistyksen järjestämään päiväretkeen, joka on Itä-Uudenmaan kartanokierros.

9.6. (Su) Mahdollisesti retki Haagan alppiruusupuistoon. Yhteiskuljetus omilla autoilla. (Retken ajankohta riippuu alppiruusujen kukintatilanteesta).

 

SYYSKAUSI 2019

ELOKUU

14.8. klo 18 Martta-ilta. Valmistellaan Marttojen ohjelmaa Ylästö-päivässä.

28.8. Kässäkahvila klo 18.

31.8. (La) Ylästöpäivä Ylästön koululla klo 10-14. Kaikkien ylästöläisten kyläjuhlaa vietetään Ylästön koululla ja sen lähiympäristössä. Ylästön Marttojen pisteestä saa puhdistusohjeita. Teemme yhdessä sihinäsooda puhdistuspaloja. Tervetuloa!

31.8. (La) Elokuvailta yksityispuutarhassa. (Täynnä).

SYYSKUU

11.9. Martta-ilta. Sieniretki. Yhteiskuljetus omilla autoilla. Jos haluat mukaan, niin ota yhteyttä ylasto@marttayhdistys.fi.

14.9. Marttatori. Martat Senaatintorilla.

18.9. Kässäkahvila klo 18.

LOKAKUU

2.10. Kässäkahvila klo 18.

5.10. (La) Martat mukana Ylästön Oktoberfestissa. Marttojen myyntikojusta voi ostaa mm. hapankaalia ja bratvurstia. Tervetuloa!

9.10. Huom! Ei Martta-iltaa.

16.10. klo 18. Martta-ilta, kaikille avoin. Laki-asiantuntija paikalla kertomassa aiheista edunvalvontavaltakirja ja testamentti.

23.10. Kässäkahvila klo 18. Marttojen puurokuu.

MARRASKUU

6.11. Kässäkahvila klo 18.

13.11. Martta-ilta. Aiheena on perinneruoat ja hapattaminen. Teemme hapatettua kaurajogurttia, kombutsaa ja kimchiä, sekä hapanvelliä. Kombutsaa varten tarvitsee ottaa mukaan kolmen litran kannellinen lasipurkki, kimchiä varten riittää pienehkö lasipurkki ja kaurajogurttia varten riittää pakasterasia (hapanvellille riittää myös pakasterasia). Tervetuloa hapattamaan!

27.11. Kässäkahvila klo 18.

30.11. JOULUPOLKU klo 15-17.30

Lasten Joulupolku järjestetään Kotiseututalolla marraskuun viimeisenä lauantaina yhteistyössä Ylästön Kotiseutuyhdistyksen kanssa. Illan jo hämärtyessä lapset voivat seikkailla polulla, jonka varrella voi tavata alpakoita ja kaneja, kurkistaa tonttujen lahjapajaan, koristella pipareita, askarrella kortteja…jne. Buffetista voi ostaa joulupuuroa ja muuta jouluista syötävää. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

JOULUKUU

6.12. Itsenäisyyspäivän joulumyyjäiset kotiseututalolla. Marttojen joulukuusi-arvonta.

11.12. Martta-ilta. Jouluinen ilta, syntymäpäivä-teema.

Kurkistus menneeseen toimintaan