Pienet piparitalot

20 annosta

Valmistusohje

1 pkt valmista piparitaikinaa tai yksi annos itse tehtyä piparitaikinaa
piparitalon kaavat
sokeria talon kokoamiseen
pikeeriä koristeluun

Pikeeri:
kahden munan valkuaiset
3 dl tomusokeria
0,5 tl sitruunamehua tai etikkaa

Riko kananmunat ja erottele valkuaiset kulhoon. Mittaa puolet tomusokerista kulhoon. Vatkaa pari minuuttia. Lisää loppu tomusokeri ja sitruunamehu ja vatkaa vielä muutama minuutti. Siirrä pikeeri pursotinpussiin. Voit myös käyttää pakastepussia, jonka kulmaan voi leikata pienen reiän. Koristele pikeerillä piparitalot sekä piparit. Anna pikeerin kovettua ennen talojen kokoamista tai pipareiden tarjoilua.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kauli piparitaikina ja leikkaa taikinasta veitsellä kaikki talon osat kaavaa apuna käyttäen. Yhteen pieneen piparitaloon tarvitset kaksi sivuseinää, kaksi päätyseinää ja kaksi kattopalaa. Jos haluat laittaa piparkakkutalon glögimukin reunalle, tee oviaukko molempiin päätykappaleisiin. Nostele piparit leivinpaperin päälle pellille ja paista noin viisi minuuttia. Ole tarkkana, sillä pienet piparit palavat helposti.

Anna talon osien jäähtyä hyvin.

Koristele talon osat ennen kokoamista pikeerillä.

Kokoa piparitalot. Kuumenna paistinpannussa sokeria niin kauan, kunnes sokeri sulaa. Säädä lieden lämpötilaa pienemmälle, ettei sokeri pala. Kasta talon sivut kuumaan sokeriin ja liitä palat yhteen. Kiinnitä ensin päädyt ja seinät toisiinsa. Kiinnitä lopuksi katto paikoilleen. Jos haluat piparitalolle pohjan, voit kiinnittää sen piparin päälle pystyyn.

Hiilijalanjälki
3.4 kg CO2 ekv
  • Energia 167 kcal/annos
  • C-vitamiini 0 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 8.6 mg
  • Natrium 42.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.3 g
  • Sokerit 23 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.7 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 4.4 g

Kaavat piparitaloja varten löydät täältä!

Kaavoihin