KEITON PERUSOHJE 10:LLE

2-2½ litraa vettä
4 liemikuutiota tai mausteita
1 kg perunaa tai 4 dl pastaa tai 3 dl riisiä
500-700 g kasviksia tuoreena tai pakasteena
500-700 g makua antavaa raaka-ainetta: ruskistettua jauhelihaa, haudutettua hirven- tai lampaanlihaa, broileria, makkaraa, nakkeja, raakamakkaraa, fileoitua kalaa, papuja, härkistä, nyhtökauraa mausteita
1-2 dl hienonnettua persiljaa/tilliä

Kuumenna neste kattilassa kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot tai mausteet. Lisää kuoritut ja lohkotut perunat. Kun liemi kiehuu uudelleen, lisää kuoritut kuutioidut kasvikset. Keitä noin 15 minuuttia. Lisää yksi makua antava aine ja keitä keitto kypsäksi. Tarkista maku ja mausta makua antavan raaka-aineen mukaan.

Jos käytät keittoon ruokakermaa tms. niin vähennä määrä veden määrästä. Tästä keitosta tulee reilut 400 gramman annokset eli santsauksen varaa on.

Jaa sivu