KOKKOSET, ELI MAHALLAAN MAKKOOJAT (30 kpl)

5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 kananmuna
2 dl sokeria (suolaisiin 0,25 dl)
1 tl suolaa
15 dl vehnäjauhoja (suolaisiin hiivaleipäjauhoja)
150 g jääkaappimargariinia
Voiteluun: 25 g voita

Tee taikina pullataikinan tapaan. Leivo kohonneesta
taikinasta kaksi pötköä ja paloittele kumpikin
15 osaan. Pyöritä palat palloiksi ja taputa ne
sentin paksuisiksi soikeiksi kakkaroiksi.
Täytä kokkoset mieleiselläsi täytteellä, 1 rkl kullekin.
Nosta reunat täytteen päälle ja nipistele kiinni
aloittaen keskeltä, jotta täyte pysyy hyvin sisällä.
Pane kokkoset pellille saumapuoli alaspäin, kohota
hetki, paista 200-225 asteessa ja voitele sulatetulla
voilla uunista ottamisen jälkeen.

KOKKOSTÄYTTEITÄ

MUSTIKKATÄYTE:
1 l tuoreita mustikoita
1 ½ rkl perunajauhoja
3 rkl (hillo)sokeria

Sekoita mustikoihin perunajauhot ja sokeri. Vaihtoehtona paistonkestävä mustikkamarmeladi.

ISOÄIDINJUUSTO-TÄYTE:
300 g isoäidin juustoa
(ricottaa tai fetaa)
2 valkosipulin kynttä
3 rkl ruohosipulia tai persiljaa

Kuutioi juusto ja lisää joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja yrtit. Tee maistuva täyte mieleisistä aineksista. Kokeile lammas-, sieni tai kasvistäytteitä!

Jaa sivu