LÄHIRUOKAA SOPPATYKILLÄ: LIPSTIKKAKEITTO

35 l vettä
15 kg perunakuutioita
12 kg porkkanakuutioita
1 kg purjosipulirenkaita
5 kg kiinankaalisuikaleita
1 kg kukkakaalikukintoja
2 kg parsakaalikukintoja
2 kg lehtikaalisuikaleita
5 kg kesäkurpitsalohkoja
n. 600 g kasvisliemijauhetta
8 prk Koskenlaskija Ruoka á 250 g tai vastaava määrä
sulatejuustoa
5 l ruokakermaa 15%
½ litraa tuoretta lipstikkaa eli liperiä
suolaa (huom! kasvisliemessä jo suolaa runsaasti)

Kasvikset voi tilata valmiiksi käsiteltyinä, tämä helpottaa työtä. Keitä vesi, lisää kasvisliemi ja kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Keittoa tulee noin 85 litraa ja siitä riittää 250-300 ruokailijalle annoskoosta riippuen.

Jaa sivu