SULTSINARÄPIT

Karjalanpiirakkataikina:
1 l kylmää vettä
1 rkl suolaa
½ dl öljyä
½ kg vehnäjauhoja
1 kg ruisjauhoja

Sekoita taikinan ainekset käsin tai yleiskoneella. Tee kuoret karjalanpiirakoiden tapaan, mutta vähän isompina. Paista kuoret
ilman rasvaa, nopeasti ja molemmin puolin kuumalla puuhellan tai sähkölieden valurautaisella levyllä tai kuivalla valurautapannulla.
Pinta tulee täplikkääksi. Sivele kuoren toinen puoli voisulalla ja pinoa kuoret voidellut puolet vastakkain. Pidä kuoret lämpiminä. Levitä voitelemattomalle puolelle täyte. Taita kuoren reunat täytteen päälle ja vielä kerran kahtia. Täytteenä käytetään manna-, riisi-, hirssitai ohrapuuroa.

SULTSINARÄPPEIHIN laitetaan wrappien täytteitä ja lähiruokaa: savustettuja säilykemuikkuja, savukalaa tai kypsää lihaa, LiPa-isoäidin juustoa, salaattia, porkkanaraastetta, kurkkua, hillottua punasipulia ja yrteillä ym. maustettua ranskankermaa.

Jaa sivu