Hyvä arki kuuluu kaikille

Vuonna 2021 Marttojen teema on kohtuullisuus. Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Haluamme, että yksi maapallo riittää. Asumisen hiilijalanjäljen pienentäminen edellyttää tietoa kestävistä energiaratkaisuista ja taitoa pienentää energiankulutusta. Myös kohtuullinen kulutus, jätteiden välttäminen, kierrätyksen tehostaminen ja kestävä liikkuminen vievät kohti hiilineutraaliutta.

Ruokavalinnoilla voidaan vähentää ruoantuotannon vaikutuksia luonnon monimuotoisuuteen, vedenkulutukseen ja maankäyttöön sekä ilmasto- ja rehevöittämisvaikutuksia. Luonnontuotteiden, marjojen, sienten ja yrttien, kerääminen on osa kestävää ruokajärjestelmää. Marttojen kotipuutarhaneuvonta ohjaa käyttämään luonnonmukaisia viljelytoimia ja vaalimaan kotipihan monimuotoisuutta. Martoissa tahto osata itse muuttuu toiminnaksi.

Marttayhdistys voi tilata kurssitarjottimelta yhden ruoka- tai puutarhakurssin edulliseen hintaan 100 euroa, joka sisältää kurssitarvikkeet, muut materiaalit ja ohjauksen eli marttayhdistyksen ei itse tarvitse hankkia tarvikkeita. Myös etäkurssin hinta on 100 €, joka sisältää kotitalousasiantuntijan tilaamat tarvikkeet lähimpään S-markettiin ja etäohjauksen.

Seuraavat kurssit entiseen tapaan eli kurssi 180 € + tarvikkeiden ostaminen 20 € + kurssitarvikkeet. Molemmissa tapauksissa yhdistys maksaa itse mahdollisen tilavuokran. Kurssitilaukset koko vuoden kursseista viimeistään 1.3.2021 ringa.nenonen@martat.fi tai 0400149850. Alla olevista tiedostoista löytyy kurssitarjotin, kurssitilauslomake ja tapahtumakalenteri vuodelle 2021.

Ladattavat tiedostot