Punajuuri-linssikeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

2 punajuurta
3 pientä perunaa
2 porkkanaa
1 sipuli
pala inkivääriä (noin 1 rkl)
2 dl linssejä
1 tölkki kookosmaitoa (400 ml)
2 tl korianteria
1 tl kuminaa
n. 1,5 tl suolaa
pippuria
ripaus chiliä
(Lisäksi: Paahdettuja siemeniä, raejuustoa)

  1. Kuori ja raasta kasvikset karkeaksi raasteeksi ja laita kattilaan.
  2. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri peittyvät.
  3. Keitä noin 5 minuuttia ja lisää joukkoon linssit.
  4. Anna kiehua vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes kasvikset ja linssit ovat pehmeitä.
  5. Lisää kookosmaito. Jos keitto tuntuu lian paksulta, lisää vettä.
  6. Lisää mausteet, sekoita tasaiseksi ja kiehauta.
  7. Voit ripotella keiton päälle paahdettuja siemeniä ja raejuustoa.

Vinkki! Jos käytät valmiiksi kypsennettyjä linssejä, lisää ne keittoon, kun kasvikset ovat kypsiä.

Testattu Marttakeittiö

Hiilijalanjälki
0.52 kg CO2 ekv
  • Energia 461 kcal/annos
  • Rasva 22.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 19 g
  • Proteiini 14.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 63.9 g
  • Sokerit 9.6 g
  • Kuitu, kokonais- 11.6 g
  • Natrium 961 mg
  • Kalsium 78.3 mg
  • Rauta 8.3 mg
  • C-vitamiini 17 mg