Purjo-perunasosekeitto

G
4 annosta

Valmistusohje

1 purjo
1 sipuli
6-7 perunaa
1–1½ l kasvislientä
suolaa
valkopippuria
1/2 tl rakuunaa
kermaa
persiljaa silputtuna

1.Halkaise ja huuhtele purjo, suikaloi se.
2.Kuori ja lohko sipuli sekä perunat.
3.Keitä ainekset pehmeiksi kasvisliemessä noin 20–30 minuuttia.
4.Soseuta keitto.
5.Mausta keitto ja lisää kerma. Kuumenna. Maista ja mausta mieleiseksi.
6.Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.53 kg CO2 ekv
  • Energia 95 kcal/annos
  • Rasva 1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.6 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 847.6 mg
  • Kalsium 47 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 30.8 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus