Rahkajuusto

Yrttinen tai pippurinen rahkajuusto on tarjolle kumottuna kuin suolainen pasha. Valmista helpolla ohjeellamme rahkajuusto pääsiäisen aamiaispöytään – sekoita illalla ainekset, laita kylmään maustumaan ja valumaan ja näin juusto on kuin…

G
10 annosta

Valmistusohje

1 tlk rahkaa
2 tlk kermaviiliä
1/2 tl suolaa
yrttejä ja mausteita saatavuuden ja maun mukaan

  1. Sekoita keskenään maitorahka, kermaviili, suola ja valitsemasi mausteet ja/tai yrtit.
  2. Kaada massa suodatinpussilla vuorattuun kahvisuodattimeen tai sideharsolla vuorattuun siivilään.
  3. Peitä esim. muovikelmulla ja aseta päälle kevyt paino. Sopivan muotoisen ja painoisen painon saat laittamalla vettä tukevaan muovipussiin ja sulkemalla sen hyvin.
  4. Anna juuston maustua painon alla viileässä seuraavaan päivään.
  5. Kumoa valmis juusto tarjoiluvadille.

    Tarjoa leivän päällysteenä.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Hiilijalanjälki
0.18 kg CO2 ekv
  • Energia 49 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 78.3 mg
  • Natrium 156.7 mg
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 2.5 g