Valmistusohje
6 annosta
1 tl kardemummansiemeniä
kahden pestyn appelsiinin mehu
1 dl sokeria
1 pullo puolikuivaa valkoviiniä
koristeeksi:
karambolan viipaleita
- Murskaa kardemumman siemenet huhmaressa karkeaksi rouheeksi.
- Kuori appelsiinit perunankuorimaveitsellä.
- Laita appelsiininkuoret, kardemumma, sokeri ja 1 dl viiniä kattilaan.
- Kuumenna ja anna kiehua kunnes neste on sakeaa, noin 5 minuuttia.
- Laita viileään ja peitä foliolla. Anna seistä ja maustua seuraavaan päivään.
- Siivilöi appelsiininkuoret ja kardemumman siemenet.
- Lisää loppu viini ja lämmitä varovasti ilman, että glögi kiehuu.
–
Tarjoa kuumana ja koristele karambolan viipaleella.
Ainesosat
-
1 tlkardemummansiemeniä
-
200 gappelsiinia (2 kpl)
-
1 dlsokeria
-
7 1/2 dlpuolikuivaa valkoviiniä
Reseptin ravintosisältö
Energia
159
kcal/annos
- C-vitamiini 19.8 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 26.8 mg
- Natrium 6.6 mg
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Sokerit 17.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Proteiini 0.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.1 g