Valmistusohje

6 annosta

1 tl kardemummansiemeniä
kahden pestyn appelsiinin mehu
1 dl sokeria
1 pullo puolikuivaa valkoviiniä

koristeeksi:
karambolan viipaleita

  1. Murskaa kardemumman siemenet huhmaressa karkeaksi rouheeksi.
  2. Kuori appelsiinit perunankuorimaveitsellä.
  3. Laita appelsiininkuoret, kardemumma, sokeri ja 1 dl viiniä kattilaan.
  4. Kuumenna ja anna kiehua kunnes neste on sakeaa, noin 5 minuuttia.
  5. Laita viileään ja peitä foliolla. Anna seistä ja maustua seuraavaan päivään.
  6. Siivilöi appelsiininkuoret ja kardemumman siemenet.
  7. Lisää loppu viini ja lämmitä varovasti ilman, että glögi kiehuu.

    Tarjoa kuumana ja koristele karambolan viipaleella.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 159 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Sokerit 17.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Natrium 6.6 mg
  • Kalsium 26.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 19.8 mg