Appelsiini-kardemummaglögi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/appelsiinigl_gi.jpg
Appelsiini-kardemummaglögi
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Joulu
- Juhlan nautinnot
- Juomat
- Maidoton
- Munaton
- Talvi
Valmistusohje
6 annosta
1 tl kardemummansiemeniä
kahden pestyn appelsiinin mehu
1 dl sokeria
1 pullo puolikuivaa valkoviiniä
koristeeksi:
karambolan viipaleita
- Murskaa kardemumman siemenet huhmaressa karkeaksi rouheeksi.
- Pese ja kuori appelsiinit perunankuorimaveitsellä.
- Laita appelsiininkuoret, kardemummat, sokeri ja 1 dl viiniä kattilaan.
- Kuumenna ja anna kiehua kunnes neste on sakeaa, noin 5 minuuttia.
- Peitä ja laita viileään. Anna seistä ja maustua seuraavaan päivään.
- Siivilöi appelsiininkuoret ja kardemumman siemenet.
- Lisää loppu viini ja lämmitä varovasti ilman, että glögi kiehuu.
- Tarjoa kuumana ja koristele karambolan viipaleella.
Testattu Marttakeittiössä
0.37 kg CO2 ekv
- Energia 159 kcal/annos
- Rasva 0.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
- Sokerit 17.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 6.6 mg
- Kalsium 26.8 mg
- Rauta 0.5 mg
- C-vitamiini 19.8 mg
Ainesosat
-
7 1/2 dlpuolikuivaa valkoviiniä
-
1 dlsokeria
-
200 gappelsiinia (2 kpl)
-
1 tlkardemummansiemeniä