Valmistusohje

6 annosta

1 tl kardemummansiemeniä
kahden pestyn appelsiinin mehu
1 dl sokeria
1 pullo puolikuivaa valkoviiniä

koristeeksi:
karambolan viipaleita

  1. Murskaa kardemumman siemenet huhmaressa karkeaksi rouheeksi.
  2. Kuori appelsiinit perunankuorimaveitsellä.
  3. Laita appelsiininkuoret, kardemumma, sokeri ja 1 dl viiniä kattilaan.
  4. Kuumenna ja anna kiehua kunnes neste on sakeaa, noin 5 minuuttia.
  5. Laita viileään ja peitä foliolla. Anna seistä ja maustua seuraavaan päivään.
  6. Siivilöi appelsiininkuoret ja kardemumman siemenet.
  7. Lisää loppu viini ja lämmitä varovasti ilman, että glögi kiehuu.

    Tarjoa kuumana ja koristele karambolan viipaleella.

Ainesosat

  • 1 tl
    kardemummansiemeniä
  • 200 g
    appelsiinia (2 kpl)
  • 1 dl
    sokeria
  • 7 1/2 dl
    puolikuivaa valkoviiniä

Reseptin ravintosisältö

Energia 159 kcal/annos
  • C-vitamiini 19.8 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • Kalsium 26.8 mg
  • Natrium 6.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.8 g
  • Sokerit 17.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.9 g
  • Proteiini 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu