Valmistusohje

250 g (n. 3,8 dl) kaurahiutaleita
80 g mantelirouhetta
80 g auringonkukansiemeniä
(ripaus suolaa)
ripaus aitoa vaniljaa
2 kypsää banaania
3 rkl rypsiöljyä

1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
2. Soseuta banaanit sileäksi soseeksi. Saat sitä makeampaa mysliä, mitä kypsempiä banaaneja käytät – pilkulliset sopivat tähän hyvin.
3. Lisää kuivien aineiden joukkoon banaanisose ja öljy, sekoita hyvin.
4. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 100–125 asteessa n. 1,5 tuntia, kunnes mysli on kuivaa ja rapeaa.
5. Nauti esimerkiksi jogurtin kanssa.

Makuvinkkejä:
– Kanelilla lisämakua: Lisää kuivien aineiden joukkoon 3/4 tl kanelia.
– Pähkinäinen mysli: Sekoita 2 rkl maapähkinävoita soseutettavien banaanien joukkoon.

Ainesosat

  • 250 g
    kaurahiutaleita
  • 80 g
    mantelirouhetta
  • 80 g
    auringonkukansiemeniä
  • 2 keskikokoinen annos (200.0 g)
    banaania
  • 3 rkl
    rypsiöljyä

Reseptin ravintosisältö

Energia 173 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.7 mg
  • Rauta 1.8 mg
  • Kalsium 29.9 mg
  • Natrium 1.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.1 g
  • Proteiini 5.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.7 g
  • Rasva 9.5 g
Jaa sivu