Borssikeitto 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/007-1.jpg
-
Avainsanat:
- Liha- ja makkararuoat
- Munaton
- Ohjeet 10 hengelle
- Perinneruoat
Valmistusohje
10 hengen annos
1,5 l vettä
2–3 lihaliemikuutiota
(suolaa)
laakerinlehtiä
mustapippuria
4–5 (500 g) porkkanoita
70 g juuriselleriä
400 g valkokaalia
1–2 (60 g) sipulia
500 g etikkapunajuurta
600 g nakkeja
(tomaattisosetta, etikkaa)
1. Esikäsittele ja suikaloi kasvikset.
2. Lisää kiehuvaan nesteeseen mausteiden kanssa.
3. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia.
4. Lisää suikaloidut punajuuret keittoon.
5. Lisää nakkiviipaleet, kiehauta ja mausta tarvittaessa.
Tarjoa smetanan kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
193
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 13.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
- Proteiini 8.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.8 g
- Sokerit 7.8 g
- Kuitu, kokonais- 2.8 g
- Natrium 1038.4 mg
- Kalsium 60.8 mg
- Rauta 1.6 mg
- C-vitamiini 22.1 mg
Ainesosat
-
15 dlVesi, vesijohtovesi
-
6 gLaakerinlehti
-
1 tlMustapippuri
-
4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
70 gJuuriselleri/mukulasellerit
-
400 gValkokaali, keräkaali
-
2 1/2 kplKanaliemikuutio, sisältää vehnää
-
60 gSipuli
-
500 gEtikkapunajuuri
-
600 gNakki, tuotekeskiarvo