Valmistusohje

10 hengen annos
1,5 l vettä
2–3 lihaliemikuutiota
(suolaa)
laakerinlehtiä
mustapippuria
4–5 (500 g) porkkanoita
70 g juuriselleriä
400 g valkokaalia
1–2 (60 g) sipulia
500 g etikkapunajuurta
600 g nakkeja
(tomaattisosetta, etikkaa)

1. Esikäsittele ja suikaloi kasvikset.
2. Lisää kiehuvaan nesteeseen mausteiden kanssa.
3. Keitä miedolla lämmöllä noin 25 minuuttia.
4. Lisää suikaloidut punajuuret keittoon.
5. Lisää nakkiviipaleet, kiehauta ja mausta tarvittaessa.

Tarjoa smetanan kanssa.

Ainesosat

  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 6 g
    Laakerinlehti
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 4 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 70 g
    Juuriselleri/mukulasellerit
  • 400 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 60 g
    Sipuli
  • 500 g
    Etikkapunajuuri
  • 600 g
    Nakki, tuotekeskiarvo
  • 2 1/2 kpl
    Kanaliemikuutio, sisältää vehnää

Reseptin ravintosisältö

Energia 193 kcal/annos
  • Rasva 13.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.1 g
  • Proteiini 8.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 12.8 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.8 g
  • Natrium 1038.4 mg
  • Kalsium 60.8 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 22.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu