-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
Valmistusohje
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynsi
250 g kypsiä kikherneitä
0,5 ruukku persiljaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja (gluteeniton tarvittaessa)
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
0,75 tl suolaa
0,25 tl chilijauhetta
Pinnalle: seesaminsiemeniä
Paistamiseen: öljyä
Valmista mureketaikina. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Soseutus onnistuu myös sauvasekoittimella.
Kaada seesaminsiemeniä lautaselle.
Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä. Annoksesta tulee 8–10 pihviä.
Kääntele pihvit molemmin seesaminsiemenissä.
Paista pihvit öljyssä kauniin ruskeiksi muutama minuutti per puoli.
Tarjoa esimerkiksi minttukastikkeen ja salaatin tai juuresraasteen kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 26.5 mg
- Rauta 1.5 mg
- Kalsium 37.7 mg
- Natrium 231.3 mg
- Kuitu, kokonais- 2 g
- Sokerit 0.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
- Proteiini 3.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Rasva 8.1 g
Ainesosat
-
1 kplSipuli
-
14 gValkosipuli
-
250 gKikherne suolattomassa vedessä, kahviherne
-
100 gPersilja
-
1 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
10 gSitruunamehu
-
0.75 tlSuola, pöytäsuola
-
4 rklRypsiöljy