Valmistusohje

1 sipuli
1-2 valkosipulinkynsi
250 g kypsiä kikherneitä
0,5 ruukku persiljaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja (gluteeniton tarvittaessa)
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
0,75 tl suolaa
0,25 tl chilijauhetta

Pinnalle: seesaminsiemeniä

Paistamiseen: öljyä

Valmista mureketaikina. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Soseutus onnistuu myös sauvasekoittimella.

Kaada seesaminsiemeniä lautaselle.

Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä. Annoksesta tulee 8–10 pihviä.

Kääntele pihvit molemmin seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä kauniin ruskeiksi muutama minuutti per puoli.

Tarjoa esimerkiksi minttukastikkeen ja salaatin tai juuresraasteen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 117 kcal/annos
  • C-vitamiini 26.5 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 37.7 mg
  • Natrium 231.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.9 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Rasva 8.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*