Gnocchipannu sienillä

Voit käyttää ruokaan myös kuivattuja sieniä. Liota silloin sieniä ja purista ylimääräinen vesi pois ennen ruokaan lisäämistä. Sesonkiaikana voit hyödyntää tuoreita sieniä.

G
6 annosta

Valmistusohje

2 prk (á 160 g) sienikuutioita
500 g gnoccheja
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl aurinkokuivatun tomaatin öljyä
0,5 tl suolaa
1 mm mustapippuria
0,5 ruukkua timjamia
70 g tuoretta pinaattia

  1. Valuta sienisäilykkeet siivilässä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Hienonna timjami ja huuhtele pinaatti.
  4. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä on loput nesteet haihtuneet. Lisää öljy ja sipuli ja paista muutaman minuutin ajan.
  5. Lisää valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit ja gnocchit. Paista gnocceja 10–15 minuuttia välillä sekoitellen. Gnocchit pehmenevät ja niihin saa tulla paistopintaa.
  6. Lisää suola, mustapippuri ja timjami. Tarkista maku.
  7. Viimeistele pinaatilla. Tarjoile heti.

Mitä ovat gnocchit?
Gnocchit ovat pieniä taikinamykyjä, jotka valmistetaan tyypillisesti perunasta. Niitä käytetään pastan tapaan lisäkkeenä. Gnoccheja voi valmistaa itse sekä ostaa valmiina kaupasta. Valmiita gnoccheja myydään kylmähyllyssä ja kuiva-aineosastolla. Tämä resepti on tarkoitettu kotivaraksi ja tässä on hyödynnetty huoneenlämmössä säilyviä gnoccheja.

Hiilijalanjälki
0.35 kg CO2 ekv
  • Energia 335 kcal/annos
  • Rasva 3.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Proteiini 11.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 74.3 g
  • Sokerit 3.7 g
  • Kuitu, kokonais- 4.3 g
  • Natrium 202.7 mg
  • Kalsium 40.3 mg
  • Rauta 3.6 mg
  • C-vitamiini 23 mg

Testattu Marttakeittiössä