Valmistusohje

1 hanhi
4 rkl suolaa
5 omenaa
1 pussi kuivattuja luumuja
1 porkkana
1 sipuli pala selleriä tai sen vartta
3 rkl roseepippuria
1 rkl rosmariinia
1 rkl timjamia
punaviiniä
madeiraa

1. Poista hanhesta liika rasva ja rauhanen pyrstön kohdalta. Hiero pintaan ja sisälle suolaa. Täytä pilkotuilla omenilla ja luumuilla, sido aukko kiinni puuvillanarulla.
2. Lado kuoritut, paloitellut kasvikset ja hanhen kaula uunipannulle ja hanhi niiden päälle.
3. Paista 200°C:ssa 40 minuuttia välillä kääntäen, kunnes pinta on kauniin värinen.
4. Sivele pintaan öljytilkkaan sekoitetut mausteet.
5. Lisää paistoastiaan 3-5 dl vettä, 1,5 dl punaviiniä ja 1 dl madeiraa.
6. Pudota lämpö 150°C:seen ja paista 1,5- 2 tuntia, valele 15 minuutin välein paistoliemellä.
7. Kun paisti on kypsä, siivilöi liemi, anna jäähtyä ja kuori siitä rasva pois.

Valmista kastike:
1. Ruskista 60 g voita ja 5 rkl vehnäjauhoja.
2. Lisää 1,5 l paistolientä ja vettä, keitä puoli tuntia.
3. Lisää 1,5 dl madeiraa ja 1 dl punaviiniä.

Tarjoa hanhen kanssa omenasosetta, salaattia ja perunoita.

Ainesosat

  • 3000 g
    Kalkkuna nahkoineen
  • 4 rkl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 5 keskikokoinen annos (200.0 g)
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 200 g
    Luumu, kivetön, kuivattu
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 rkl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Rosmariini, kuivattu
  • 1 rkl
    Timjami
  • 4 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 dl
    Punaviini
  • 1 dl
    Väkevä viini, makea, katkero, sherry, vermutti, madeira, hedelmäviini
  • 60 g
    Voi
  • 5 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 1/2 dl
    Väkevä viini, makea, katkero, sherry, vermutti, madeira, hedelmäviini
  • 1 dl
    Punaviini

Reseptin ravintosisältö

Energia 312 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.8 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 41.6 mg
  • Natrium 1643 mg
  • Kuitu, kokonais- 2 g
  • Sokerit 10.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 21.1 g
  • Proteiini 34.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4 g
  • Rasva 10.8 g
Jaa sivu