Valmistusohje

1 1/2 kg happoisia omenia
4 porkkanaa
3 sipulia
1 punainen paprika
1 sitruunan mehu
1 kanelitanko
pala inkivääriä
2 rkl suolaa
4 dl viinietikkaa
4 – 5 dl Hermesetas-jauhetta
1/2 dl vettä

  1. Kuori omenat, porkkanat ja sipulit.
  2. Poista omenoista siemenkodat ja paloittele kasvikset.
  3. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ainekset alkavat soseutua.
  4. Purkita chutney puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä kylmässä.

    Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Ainesosat

  • 1500 g
    Omena, ulkomainen, kuorittu
  • 4 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 3 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 170 g
    Paprika, punainen
  • 1/2 dl
    Sitruunamehu
  • 15 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 2 rkl
    Suola, pöytäsuola
  • 4 dl
    Viinietikka
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 200 g
    Makeutusaine, aspartaami, jauhe

Reseptin ravintosisältö

Energia 443 kcal/annos
  • C-vitamiini 107.2 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • Kalsium 63.4 mg
  • Natrium 3507.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 9.9 g
  • Sokerit 43.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 124.5 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.8 g
Jaa sivu