Hedelmä-kasvischutney, sokeriton
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
- Syksy
- Säilöntä
Valmistusohje
1 1/2 kg happoisia omenia
4 porkkanaa
3 sipulia
1 punainen paprika
1 sitruunan mehu
1 kanelitanko
pala inkivääriä
2 rkl suolaa
4 dl viinietikkaa
4 – 5 dl Hermesetas-jauhetta
1/2 dl vettä
- Kuori omenat, porkkanat ja sipulit.
- Poista omenoista siemenkodat ja paloittele kasvikset.
- Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ainekset alkavat soseutua.
- Purkita chutney puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä kylmässä.
–
Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
443
kcal/annos
2 kg CO2 ekv
- Rasva 0.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Proteiini 3.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 124.5 g
- Sokerit 43.1 g
- Kuitu, kokonais- 9.9 g
- Natrium 3507.4 mg
- Kalsium 63.4 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 107.2 mg
Ainesosat
-
200 gMakeutusaine, aspartaami, jauhe
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi
-
4 dlViinietikka
-
2 rklSuola, pöytäsuola
-
1 tlKaneli, jauhettu
-
15 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1/2 dlSitruunamehu
-
170 gPaprika, punainen
-
3 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1500 gOmena, ulkomainen, kuorittu