Valmistusohje

1 1/2 kg happoisia omenia
4 porkkanaa
3 sipulia
1 punainen paprika
1 sitruunan mehu
1 kanelitanko
pala inkivääriä
2 rkl suolaa
4 dl viinietikkaa
4 – 5 dl Hermesetas-jauhetta
1/2 dl vettä

  1. Kuori omenat, porkkanat ja sipulit.
  2. Poista omenoista siemenkodat ja paloittele kasvikset.
  3. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes ainekset alkavat soseutua.
  4. Purkita chutney puhtaisiin, kuumiin tölkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä kylmässä.

    Tarjoa liharuokien lisäkkeenä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 443 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 124.5 g
  • Sokerit 43.1 g
  • Kuitu, kokonais- 9.9 g
  • Natrium 3507.4 mg
  • Kalsium 63.4 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 107.2 mg
Jaa sivu