Ainesosat

  • 200 g
    Sekahedelmä, kuivattu
  • 50 g
    Kirsikka, kivetön
  • 50 g
    Rusina
  • 50 g
    Pinjansiemen, kuivattu
  • 150 g
    Manteli
  • 3 dl
    Sokeri
  • 125 g
    Voi
  • 3/4 dl
    Siirappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 29 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.1 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 4.9 mg
  • Natrium 6 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Sokerit 3.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
  • Proteiini 0.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 1.6 g

Valmistusohje

yht. 200 g kuivattuja hedelmiä, 2-3 lajia
50 g cocktailkirsikoita
50 g sukaattia
50 g pinjansiemeniä
150 g mantelirouhetta
3 dl sokeria
125 g voita
¾ dl vaaleaa siirappia

  1. Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita pinjansiementen ja mantelirouheen joukkoon.
  2. Sulata sokeri paistinpannulla miedolla lämmöllä.
  3. Lisää joukkoon voi ja siirappi ja anna kiehua pari kolme minuuttia.
  4. Sekoita joukkoon hedelmä-manteliseos ja anna kiehua pari minuuttia.
  5. Kaada karamellimassa leivinpaperin päälle ja levitä noin cm paksuiseksi, noin 25×25 cm neliöksi.
  6. Leikkaa levy pieniksi paloiksi ennen kuin se kovettuu.
Jaa sivu