Hedelmäiset joulukarkit
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/hedelm_isetjoulukarkit.jpg
-
Avainsanat:
- Joulu
Valmistusohje
yht. 200 g kuivattuja hedelmiä, 2-3 lajia
50 g cocktailkirsikoita
50 g sukaattia
50 g pinjansiemeniä
150 g mantelirouhetta
3 dl sokeria
125 g voita
¾ dl vaaleaa siirappia
- Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita pinjansiementen ja mantelirouheen joukkoon.
- Sulata sokeri paistinpannulla miedolla lämmöllä.
- Lisää joukkoon voi ja siirappi ja anna kiehua pari kolme minuuttia.
- Sekoita joukkoon hedelmä-manteliseos ja anna kiehua pari minuuttia.
- Kaada karamellimassa leivinpaperin päälle ja levitä noin cm paksuiseksi, noin 25×25 cm neliöksi.
- Leikkaa levy pieniksi paloiksi ennen kuin se kovettuu.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 1.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
- Proteiini 0.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 3.9 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 6 mg
- Kalsium 4.9 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 0.1 mg
Ainesosat
-
3/4 dlSiirappi
-
125 gVoi
-
3 dlSokeri
-
150 gManteli
-
50 gPinjansiemen, kuivattu
-
50 gRusina
-
50 gKirsikka, kivetön
-
200 gSekahedelmä, kuivattu