Kaali-pähkinäsalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/pahkinakaalisalaatti2.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Maidoton
- Munaton
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
lohko kaalia
1-2 dl rouhittuja maapähkinöitä
2 rkl öljyä
yhden sitruunan mehu
- Suikaloi kaali.
- Paahda pähkinöitä hetki pannulla.
- Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna hetki marinoitua.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
231
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 33 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 52.7 mg
- Natrium 4.4 mg
- Kuitu, kokonais- 3.7 g
- Sokerit 5.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
- Proteiini 7.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 18.2 g
Ainesosat
-
300 gValkokaali, keräkaali
-
1 1/2 dlPähkinä, maapähkinä
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 dlSitruunamehu