Avainsanat:

Valmistusohje

2 dl Alku Sadonkorjuu puurohiutaleita
1 dl Alku rouheampi puuro 
1 dl Alku voimakaurajauhetta
1 dl Alku kauraleseitä
1 dl auringonkukansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
¼ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
½ dl rypsiöljyä 

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

2. Kaada taikina leivinpaperille. Nosta toinen leivinpaperi päälle ja kauli massa papereiden välissä ohueksi, pellin kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin avulla uunipellille ja poista päällimmäinen paperi.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia, tai kunnes näkkäri on kokonaan kovaa ja kuivunut.

Vinkki: Halutessasi voit leikata taikinan ennen uuniin laittamista taikinapyörällä tai veitsellä valmiiksi paloiksi.

Vinkki: Näkkäri voi yksin maistettuna tuntua suolattomalta, mutta kun se syödään levitteen, juuston tai leikkeleen kanssa, niin suolan makua tulee riittävästi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 72 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 4.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.8 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 33.4 mg
  • Kalsium 20.5 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 0 mg