Valmistusohje

1 dl Alku Rouheampi puuroaines
4 dl kiehuvaa vettä
½ kasvisliemikuutio
1 pkt (200 g) kirsikkatomaatteja
1/3 kurkku
1 paprika
6 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1 pkt (200 g) fetajuustoa 
1 dl kalamataoliiveja
Kastike
½ dl oliiviöljyä tai aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 rkl limenmehua
1 dl basilikaa hienonnettuna
½ tl mustapippuria 

1. Mittaa rouheampi puuroaines kulhoon. Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutio. Kaada kiehuvan kuuma liemi kulhoon jyvien päälle ja peitä kulho kannella. Anna turvota noin 15 minuuttia. Kaada vesi pois, huuhtele ja valuta turvonneet puurojyvät.

2. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita jäähtyneen kaurakuskusin joukkoon.

3. Pese kasvikset tarvittaessa. Puolita tomaatit, paloittele kurkku ja paprika. Suikaloi aurinkokuivatut paprikat. Murustele fetajuusto.

4. Sekoita kaurakuskusin joukkoon kasvikset, feta ja oliivit. Anna tekeytyä jääkaapissa hetki ennen tarjoamista. Käännä salaatti sekaisin ennen tarjolle nostamista.

Vinkki: Voit käyttää salaattiin satokauden mukaan myös muita esikäsiteltyjä kasviksia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 362 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 29 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 9.2 g
  • Proteiini 11.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.6 g
  • Sokerit 7.8 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 1130.9 mg
  • Kalsium 283 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 128.2 mg