Kevyt salaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/kevyt-salaatti1.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Joulu
- Maidoton
- Munaton
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 pieni keräsalaatti
200-300 g viinirypäleitä
2-3 mandariinia
pala kurkkua
kastikkeeksi laimennettua, sokerilla maustettua sitruunamehua
1. Suikaloi salaatti.
2. Halkaise viinirypäleet ja poista niistä kivet.
3. Leikkaa mandariinilohkot ja kurkku kuutioiksi.
4. Sekoita ainekset ja kastike keskenään.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
54
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 19.4 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 64.4 mg
- Natrium 20.9 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 9.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.4 g
- Proteiini 1.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Rasva 0.4 g
Ainesosat
-
1 kplJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
-
250 gViinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma
-
150 gMandariini, kuorittu
-
100 gKurkku