Kevyt salaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/kevyt-salaatti1.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Joulu
- Maidoton
- Munaton
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 ruukku jääsalaattia
200 g viinirypäleitä
2-3 mandariinia
pala kurkkua
kastikkeeksi laimennettua, sokerilla maustettua sitruunamehua
1. Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.
2. Halkaise viinirypäleet. Kuutioi kurkku.
3. Kuori mandariinit ja leikkaa paloiksi.
4. Sekoita ainekset ja kastike keskenään.
Testattu Marttakeittiössä
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 0.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11 g
- Sokerit 8.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 20.9 mg
- Kalsium 63.6 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 19 mg
Ainesosat
-
100 gKurkku
-
150 gMandariini, kuorittu
-
200 gViinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma
-
1 kplJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti